Προς το περιεχόμενο

Μπας και είμαι πλεονέκτης με τα συνθ?


metallicus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να ρωτήσω βρε παιδιά κάτι που με απασχολεί.Είμαι κάτοχος alesis fusion 8hd,roland juno g  καθως και πολλών vst αλλά και πάλι με ψήνει να πάρω ένα korg παλιό κυρίως άντε το πολύ tr.Tι λέτε θα κερδίσω κάτι ουσιαστικό?και δν μιλάω για ελάχιστα διαφορετικά ήχο αλλά γενικά για άλλη πρόσωπικότητα αν καταλαβαίνετε  :).Η μουσική που παίζω κυμαίνεται απο jazz/blues μέχρι κλασσική/electro.Αν η διαφορά είναι ελάχιστη δν θέλω να γίνω πλεονέκτης απλά έχω ένα πρόβλημα τελευταία και τα θέλω όλα  ;D.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερο καταναλωτική μανία θα το χαρακτήριζα  ;D

Πέρα από την πλάκα εγώ και με ένα midi μπορώ και κάνω την δουλειά μου.Αν ξέρεις βέβαια να χειρίζεσαι τα synth τόσο καλά, τότε σίγουρα μπορείς να εκμεταλευτείς όλες τις δυνατότητες τους + να εξοικονομήσεις χρόνο.

 

Το next step για σένα (άποψη μου) θα είναι κάτι αναλογικό και όχι ακόμα ένα synth.Σκέψου το καλά..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, το γνωστο G.A.S. πρόβλημα. Μη σε στεναχωρεί, οι περισσότεροι το έχουμε... ;)

 

(αν σου πω ποσα και ποια παλια Korg εχω θα επιδεινωσω το προβλημα σου, οποτε το προσπερναω ;D )

Αρβύλες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κλασσικό ΣΣΠ έιναι (Σύνδρομο Στέρησης Πληκτρά), μην ανυσηχείς είσαι ακόμα στο πρώτο στάδιο!

Να αρχίσεις να ανυσηχείς αν βγεις με καμιά κοπέλα/αγόρι ραντεβού και εσύ κάτσεις στο κατάστημα και τον/την δεις να φεύγει με τον πωλητή/σε κλειδώσουν στο κατάστημα/φωνάξουν την αστυνομία/μετατρέψεις το γκαράζ σε studio και αφήνεις το αμάξι έξω/ (2ο)σού ρχονται με τα φορτηγά/μπαίνεις στο e-bay 567 φορές την ημέρα/ξεχάσεις να φας, ξεχνάς πώς σε λένε (3ο)... εκεί χρήζει ιατρικής παρακολούθησης!

 

Το να θες να ανανεώσεις τους ήχους σου είναι απόλυτα λογικό.

Γιατί όμως με παλιά synth?

Το TR έχει σταματήσει προ πολλού και αντικατασταθεί με το m50, αδερφάκι του m3.

Το να πάρεις κάτι παρωχημένο λόγο κόστους/δύσκολης οικονομικής κατάστασης ή κολλήματος με κάποιο συγκεκριμένο όργανο, πχ Korg 01W για τους ήχους του το καταλαβαίνω.

 

Από εκεί και πέρα χάνεις μόνο και τίποτα άλλο γιατί

1. θα είναι όλο και πιο δύσκολο να βρείς ήχους

2. service & parts, και

3. η τιμή μεταπώλησης θα είναι πολύ χαμηλή

4. όταν θα παίζεις live, με παλιά synthia θα σε κοιτάνε και λίγο περίεργα οι τυχόντες πληκτράδες στο κοινό και θα νιώθεις αμήχανα με αποτέλεσμα όξυνση ΣΣΠ!

4α. Το 4 μπορέι να έχει αντίστροφα αποτελέσματα αν τα synth είναι πολύ παλιά... πάρα πολύ παλιά όμως.... λέμε για παλιά τώρα όχι πλάκα.... πολυυυυυ παλιά...  (κόλλησε)  παλιάααααα, παλιαααααααα

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι πως γνωρίζω τις δυνατότητές τους περί το 80% αν και το fusion είναι τέρας με τόσες λειτουργίες και 4 μηχανές σύνθεσης!Και ναι ένα αναλογικό πολύ θα το έψηνα  ;D ειδικά ένα dave smith τώρα που βγαίνει και με ήχους amza  8) πλάκα κάνω μην με παρεξηγήσετε φίλοι λαικοί πληκτράδες  :)  α και VA έχω στο fusion η αλήθεια είναι και έχει αρκετές δυνατότητες.  Για το m50 το έψηνα παλία αλλά δν μου έκανε κούκου όταν το άκουσα.Οσο για τα live το έχω νιώσει αυτό που λες όταν έπαιζα με korg x5 πριν κάνα χρόνο  :)Λες να σκάσω μύτη με το yamaha portasound mk-100? :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν νομίζεις ότι είσαι πλήρως καλυμμένος από πλήκτρα sample-playback (δηλαδή μηχανήματα που χρησιμοποιούν κυρίως δείγματα για να παράγουν ήχο), τότε δοκίμασε κάτι σε analog ή σε virtual analog, π.χ. ένα από τη σειρά του Dave Smith ή ένα Access Virus ή ένα Clavia Nord ή οτιδήποτε άλλο νομίζεις ότι μπορεί να σου δώσει τους διαφορετικούς ήχους που ζητάς.

 

Φυσικά μιλώντας για hardware. Από software synths και instruments υπάρχει πολύ υλικό. Διάλεξε και πάρε. Αποφάσισε και αγόρασε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ απόλυτα ότι αυτό που λείπει από το σετάκι είναι ένα analog ή virtual analog. Κι εγώ αυτό θα πρότεινα. Θα πρέπει να αποφασίσεις όμως αν θα είναι μονοφωνικό ή πολυφωνικό, τα λοιπά χαρακτηριστικά του, και να κάνεις μια καλή βόλτα για να δοκιμάσεις ο ίδιος τις επιλογές σου. Δεν έχει τόση σημασία αν θα είναι οπωσδήποτε παμπάλαιο ή ολοκαίνουργιο - από πλευράς σταθερότητας τα καινούργια είναι πολύ καλύτερα, και ηχητικά δεν έχουν τίποτε δραματικό να ζηλέψουν από τους προγόνους τους.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eννοείτε σαν ξεχωριστό μηχάνημα?διότι μηχανή virtual analog έχει και το fusion και είναι αρκετά καλή.Εντάξει δν είναι και Nord lead αλλά έχει παρόμοιο ήχο με το ion/micron.Τι λέτε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έχει πρόμοιο ήχο με τα ion/micron είσαι super... τώρα θα συμφωνήσω με τους προλαλίσαντες σχετικά με τα VA... αν θες κάτι που να διαφέρει σε σχέση με τους ήχους που ήδη διαθέτεις μπορείς να πας και σε διαφορετικές μεθόδους σύνθεσης ήχου:

AN200 (FM σύνθεση βλ. DX7), Blofeld (Wavetable βλ. PPG) ή nord modular που έχεις λίγο απ'όλα (είναι modular...).

Η άποψή μου πλέον είναι οτι κάθε synth που αποκτώ πρέπει να είναι απο διαφορετική εταιρία και να έχει και διαφορετική μέθοδο σύνθεσης του ήχου (εντάξει, πάντα υπάρχουν κάποια κοινά σημεία...).

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου