Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή εξαρτημάτων σε μπάσσο...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σε όλους...

 

Έχω ένα μπάσσο Ibanez,το GSR190J συγκεκριμένα,το γνωστό jumpstart...Πρόσφατα αγόρασα ένα καινούριο...Δεν θέλω όμως να αφήσω το παλιό μεσα στη θήκη του και τέλος...Σκέφτομαι λοιπόν να του αλλάξω κάποια πραγματάκια...Πιο συγκεκριμένα:

 

α)Μαγνήτες

β)Γέφυρα

γ)Κλειδιά

 

Εδώ είναι ένα link όπου μπορείτε να το δείτε και αν έχετε χρόνο πείτε μου αξίζει να προχωρήσω την ιδέα μου?Κι αν ναι τι προτάσεις έχετε για τα παραπάνω εξαρτήματα?

 

http://www.ibanez.co.jp/world/country/frame_greece.html

 

Ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόοον...

 

Κατ'εμέ δεν αξίζει το άλλο μπάσσο σου τη γενική αναβάθμιση, και αυτό γιατί έχεις ήδη ένα αξιοπρεπέστατο μπάσσο που σε καλύπτει πολύ περισσότερο από το παλιό σου. Αν δεν είσαι συναισθηματικά δεμένος με το όργανο και δεν είναι αυτός ο λόγος που θέλεις να το αναβαθμίσεις, τότε θα σου πρότεινα είτε να το δώσεις και με τα χρήματα αυτά να πάρεις άλλο gear ή ακόμα και να αναβαθμίσεις το νέο σου μπάσσο ή απλά να το αφήσεις ως έχει, δεν είναι και άσχημο το μπάσσο ως είναι.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά δεν θα έμπαινα στον κόπο να αλλάξω τίποτα στο jumpstart. Το SR500 είναι σούπερ και θα προτιμούσα να εστιαστώ σε ενα καλό μπάσο παρά να έχω και ενα "τουρμπαρισμένο" μικρό.

 

Φαντάζομαι οτι στο χέρι σου κάθεται πολύ καλύτερα το SR500...

 

Για τα πρώτα μας όργανα είμαι της άποψης οτι ή τα κρατάς να τα χαίρεσαι βλέποντας μετά από χρόνια με τι ξεκίνησες ή τα δίνεις σε κοντινά πρόσωπα που ξεκινούν να μάθουν (συνήθως ανήψια).

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@X-Minor

 

Χμμμ...Μου πέρασαν όλα αυτά απο το μυαλό πριν ανεβάσω το θέμα όμως παίζουν τα εξής..Πρώτον είναι το πρώτο μου όργανο οπότε θα έλεγα ότι είμαι αρκετά δεμένος μαζί του..Δεύτερον και να το πουλούσα δεν νομίζω να έπιανε και παρα πολλά..Τρίτον σκεφτόμουν μετά απο την αναβάθμιση να σετάρω το μπάσσο για παραδειγμα σε κάποιο διαφορετικο κούρδισμα απ ότι το καινούριο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατανοητό το θέμα περί πρώτου οργάνου, οπότε πάσο.

 

Αλλά κούρδισμα μπορείς ν'αλλάξεις και ως έχει, δεν χρειάζεται να αναβαθμίσεις κάτι. Απλά ένα σεταρισματάκι και θα'σαι μια χαρά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@X-Minor

Συμφωνώ γι αυτό απλά έχω την εντύπωση οτί με καινούριους μαγνήτες για παράδειγμα θα βελτιωνόταν κάπως περισσότερο ο ήχος και με μία καινούρια γέφυρα θα μπορούσα να κατεβάσω ακόμα πιο χαμηλά τις χορδές(πάνε μόνο μεχρι ένα σημείο)

 

@Jasemeister

Όντως δεν συγκρίνεται το SR500 με το jumpstart..Είναι πολύ πιο βολικό στα χέρια,καλύτερος ήχος,κλπ..Αλλά αν διαβάσεις και πιο πάνω θα καταλάβεις τι σκοπούς έχω... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το action δεν είναι μόνο θέμα γέφυρας, αλλά και σωστά κομμένου nut καθώς και gauge χορδών και neck relief. Καλύτερα πήγαινέ το αρχικά σε κάποιο μάστορα για ένα σωστό σετάρισμα, και αν δείς πως συνεχίζουν τα προβλήματα τότε προχώρησε αν θες σε αναβάθμιση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου