Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για χορδές σε squier


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η ερώτηση αφορά μια squier που έχω,λοιπόν,θα ήθελα να τις βάλω τις πιό χοντρές επιτρεπόμενες χορδές που μπορεί να φορέσει,χωρίς να χρειαστεί επεμβάσεις.Οι γνωρίζοντες,μπορείτε να προτείνετε και συγκεκριμμένα brands.Ο ήχος (όσο είναι εφικτό - μη τρελλαθούμε κιόλας) που θέλω να βγάλω παίζει απο knopfler - shadows - atkins.Ευχαριστώ.

Μα καθόλου δεν αγαπάς τους ανθρώπους ????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ερώτηση αφορά μια squier που έχω,λοιπόν,θα ήθελα να τις βάλω τις πιό χοντρές επιτρεπόμενες χορδές που μπορεί να φορέσει,χωρίς να χρειαστεί επεμβάσεις.

 

αυτο φυσικα δεν μπορει να γινει.

 

ουτε υπαρχουν "επιτρεπομενες χορδες".

 

απο τη στιγμη που αλλαζεις gauge χορδων η κιθαρα σου θα ξαναχρειαστει πληρες  σετ-απ & σε περιπτωση που βαλεις πολυ βαριες χορδες (πανω απο 011) "διευρυνση" στα αυλακια του nut.

 

.Ο ήχος (όσο είναι εφικτό - μη τρελλαθούμε κιόλας) που θέλω να βγάλω παίζει απο knopfler - shadows - atkins.

 

οι χορδες  δεν εχουν και τοσο τεραστια  σχεση με τον ηχο που θελεις να.... βγαλεις (μια και παιζουν ρολο κατα 0,00987% ;D  στον τελικο ηχο μετα την ΤΕΧΝΙΚΗ,τους ενισχυτες και τα εφε) αλλωστε οι κιθαριστες που αναφερεις χρησιμοποιουσαν εντελως διαφορετικους τυπους χορδων ο καθενας.....(αλλα και διαφορετικους τυπους και μεγεθη χορδων στην αρχη & στο τελος της καριερας τους).

 

Παντως αν θελεις να βγαλεις πρωϊμο ηχο Shadows & Atkins θα πρεπει να βαλεις ΒΑΡΙΕΣ (οι "παλιοι" χρησιμοποιουσαν 13αρες & 14αρες)  Flatwound χορδες  (& φυσικα να σεταρεις δραστικα την κιθαρα σου) (ο Knopfler χρησιμοποιει κανονικες roundwound  9αρες)

 

Οι καλυτερες flatwound χορδες που υπαρχουν ειναι αυτες

 

http://www.thomann.de/gr/pyramid_gold_medium_heavy_flatwound.htm

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σ'ευχαριστώ,μόλις σχολάσω θα το μελετήσω εκτενέστερα.Σήμερα εκτύπωσα και το setup σου , αλλά δεν ξέρω ρε γαμώτο.....παρότι πιάνουν τα χέρια μου μου φαίνεται λίγο έως πολύ ....δύσκολο.....δεν ξέρω.Ισως επειδή εσυ το κατέχεις καλά το υπεραπλουστεύεις.Απο την άλλη δεν είναι το χρηματικό τόσο,όσο το τρέξιμο,να βρείς σωστό άνθρωπο και μάστορα,....καταλαβαίνω...κάποτε πρέπει να το τολμήσω...

Μα καθόλου δεν αγαπάς τους ανθρώπους ????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου