Προς το περιεχόμενο

Μυικη Δυστονια-Νοσος Γραφεα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ηθελα να μοιραστω με ολα τα παιδια ενα προβλημα που αντιμετωπιζω,εδω και κανα 3αρι χρονια.Ξεκινησα να παιζω κιθαρα απο το 97 σαν δαιμονισμενος και το 2003 αρχισα να εχω καποιους πονους στο δεξι μου χερι..συνεχισα ακαθεκτος και ελεγα οτι δεν ειναι τιποτα,απλως κουραση!!!

Το 2004 διαπιστωσα οτι αυτο προερχονταν απο την λανθασμενη μου πρακτικη στο να κουναω το χερι και οχι τον καρπο..προσπαθησα να το αλλαξω με τρελη μελετη και πατεντες..μεχρι και με καλσον εδενα το χερι για να κουνιεται μονο ο καρπος αλλα τιποτα..Επεσα ψυχολογικα και θεωρησα οτι αυτο ηταν το τελος παροτι οιι τεχνικες μου αν εξαιρεσετε το alternate picking(εκει επηρεαζει παρα πολυ η συγκεκριμενη δυσλειτουργια) ειναι σε αξιοσεβαστο επιπεδο

Η συγκεκριομενη διαγνωση του γιατρου εδωσε την ιατρικη ορολογια Μυικη Δυστονια η πιο εκμοντερνισμενα Η ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΩΝ κατα την οποια το χερι τεντωνεται και πεταγεται σαν να εχει υποστει κουραση 2-3 ωρων,ενω μολις εχεις πιασει την κιθαρα(μπακαλιστικα τα λεω,δεν ειμαι γιατρος guys)

Ολα αυτα με εχουν ριξει πολυ ψυχολογικα και δεν ξερω τι να κανω...καποια θεραπεια ισως;;;Γνωριζει κανεις καποια μεθοδο ωστε να το αντιμετωπισω καπως;;;

 

 

Υ.Γ ποτε δεν ημουν αυτοδιδακτος

 

 

Βασανισου Αντωνακη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) δες και μερικούς καλούς ορθοπαιδικούς ακόμα, ίσως και κανένα νευρολόγο

2) βρες ένα καλό φυσικοθεραπευτή, ότι και να έχεις, στο ελάχιστο θα βοηθήσει να μείνουν τα χέρια σου σε φόρμα, αν δεν βελτιώσει κιόλας την κατάσταση της πάθησης σου, η οποία αν είναι μόνο μυική θα βοηθηθεί σίγουρα..

leep is a symptom of caffeine deprivation.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Δες κι αυτό το θέμα για να μη νομίζεις ότι είσαι ο μόνος.

Είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που παρουσιάζουν οι μουσικοί μεταξύ άλλων.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το παν είναι να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να κυνηγήσεις γιατρούς, ει δυνατόν με κάποια εξειδίκευση. Και άσε λίγο την κιθάρα απ'τα χέρια σου...σπαστικό μεν, θα σε ξεκουράσει δε.

 

Καλά ξεμπερδέματα το ταχύτερο... :cry:

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασανισου Αντωνακη

 

Μήπως ... "βασανίστηκες" πολύ μέσα στις γιορτές με τις ασκήσεις τεχνικής της Heather Brookes και κούρασες τον καρπό σου? :lol:

 

Πλάκα κάνω εννοείται !!! :D:D:D

 

Ρίξε μια ματιά στο θέμα που σου έδειξε ο yameth όπου έχω καταθέσει κι εγώ τη μαρτυρία μου...

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Xaxaxaxaxaxa...Heather Brooke θεα..ατελειωτο βασανακι φιλε Elavd,τωρα τελευταια τυρραναω την φιλη μου Jayna Oso και την κολλητη της Taylor Rain..

 

Μαλλον βρηκες την θεραπεια μου.... :D :) :( :) :? 8O !!!

 

 

Ετσι..ετσι....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λυπαμαι για το προβλημα σου antouan.....αλλα θελω να πω κατι οσο αφορα την Heather Brooke : "Ειναι πολλα τα εκατοστα κοπελα μου!! :lol: "

και για την Taylor : "Πολλα σερνει απο πισω...!! :lol: 8) "

Antouan βασανισου με Heather.. ασε την κιθαρουλα και τα rack απο τον κουρμπη... :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α ρε Zakk βλεπω οι γνωσεις σου δεν περιοριζονται στον κιθαριστικο χωρο..μπραβο αγορι μου..μπραβο :D 8O :o

 

Και η φαφουτα η Belladonna ειναι για τρελο νταχτιρντι στα γονατα....πες της φιλακια απο τον αntouan_z...απαπαπα ζημιες απογευματικα αγορια μου...

Χαιρομαι για την νεολαια μας που δεν βλεπει ακομα Φονσου και Σπαθη... :D :) :( :o

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα άρθρο για την βελτίωση της τεχνικής έλεγε ότι είναι σημαντικό να κάνεις υγιεινή ζωή μακριά από βλαβερές τροφές και συνήθειες.

 

Επίσης καλό είναι να αποφεύγεις το ποντίκι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή χρονιά φίλοι, μιας και είναι το πρώτο μου post για το νέο έτος. Να σημειώσω ότι θα προτιμούσα σίγουρα να είχε κάποια περισσότερο αισιόδοξη αφορμή.

 

Φιλε antouan_z τις θερμές μου ευχές για γρήγορη ανάρρωση, καθώς και σε όλους τους πάσχοντες.

 

Η χρονιά που πέρασε για μένα χαρακτηρίστηκε από κάτι πολύ αντίστοιχο, και πέρασα ένα ολόκληρο τετράμηνο χωρίς να μπορώ να αγγίξω κιθάρα, με αφόρητους πόνους στο δεξί χέρι και την ψυχολογία μου στο ναδίρ.

 

Όλα ξεκίνησαν αρχές Ιουνίου κατά τη διάρκεια πρόβας, και μετά από 1.5 ώρα παιξίματος, όταν εμφανίστηκε ένας οξύς πόνος στο πάνω μέρος του καρπού του δεξιού μου χεριού, και συγκεκριμένα στην ευθεία του παράμεσου. Προσπάθησα να το παραβλέψω (ο μαλάκας), αλλά μετά από 10 λεπτά ήταν ουσιαστικά αδύνατο να συνεχίσω. Την επόμενη μέρα, ολόκληρο το δεξί χέρι από τον ώμο και κάτω ήταν μουδιασμένο, ενώ μέσα σε έναν μήνα εμφανίστηκαν πόνοι στον αγκώνα, οι οποίοι παρεπιπτόντως είναι ότι πιο εκνευριστικό και ψυχοφθόρο, αφού ουσιαστικά θέτουν το χέρι σε αχρηστία για οποιαδήποτε δραστηριότητα.

 

Από διάφορα που είχα ακούσει/διαβάσει/συζητήσει, θεώρησα ότι επρόκειτο για τενοντίτιδα, και παράτησα όλες τις μουσικές δραστηριότητές, ενώ άρχισα να δουλεύω το ποντίκι/πληκτρολόγιο με το αριστερό χέρι (είμαι σχεδιαστής μέσω Η/Υ). Θεώρησα ότι η καλοκαιρινή ξεκούραση θα απέφερε αποτελέσματα αφού ένα δίμηνο ακινησίας κτλ είναι ευεργετικό ακόμα και για πολύ "βαρβάτες" τενοντίτιδες.

 

Όμως όταν έφτασε ο Σεπτέμβριος, τα πράγματα ήταν έως και χειρότερα, η μπάντα έπρεπε (ήθελα) να παίξει και η δουλειά έπρεπε να ξεκινήσει επίσης, πράγματα αδύνατα στην κατάσταση που βρισκόμουν. Έτσι ξεκίνησε η βόλτα στους γιατρούς, ακτινογραφίες, διαγνώσεις μπουρου μπουρου. Το πρόβλημα είναι αυχενικό και ονομάζεται σύνδρομο θωρακικής εξόδου. Η εγχείρηση που γίνεται γι'αυτό αφορά περιπτώσεις πολύ έντονες, στα όρια της αναπηρίας, και είναι αμφιβόλου αποτελέσματος. Αφαιρείται η πρώτη πλευρά (το πρώτο πλευρό για να συνεννοούμαστε), για να περνούν τα νεύρα και οι μυς ευκολότερα.

 

Έκανα φυσικοθεραπείες, τσάμπα ο κόπος. Ο τελευταίος γιατρός που επισκέφθηκα μου πρότεινε να επαναδραστηριοποιήσω το χέρι, για να δούμε τις αντιδράσεις του και να κρίνει αν θα πρέπει να χειρουργηθώ. Έτσι ξεκίνησα ξανά να παίζω, άρχισα να προσπαθώ να βελτιώσω την τεχνική μου, όσον αφορά ζητήματα που για χρόνια τα ήξερα αλλά έκανα ότι δεν υπάρχουν (σφίξιμό, περιττές κινήσεις, σφίξιμο, κιθάρα χαμηλά, σφίξιμο, λάθος στάση, σφίξιμο, σφίξιμο). Κατά το χειρισμό πληκτρολογίου/ποντικιού, η απόθεση του αγκώνα στο μπράτσο της καρέκλας ευεργετική και απαραίτητη. Όλα αυτά τον Οκτώβριο.

 

Όταν το πρόβλημα άρχισε να είναι σε κάποια ύφεση (γιατί υπάρχει και η ύφεση) ξεκίνησα γυμναστική (pilates) με διατάσεις και ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΗ, ειδική για τέτοιες παθήσεις, οπότε αν θέλετε ψάξ' τε το οι ενδιαφερόμενοι.

 

Όσον αφορά το καθαρά "παιχτικό" κομμάτι το μοντέλο 45' παίξιμο, 10' ξεκούραση λειτουργεί, σε συνδιασμό με πολλές διατάσεις πριν το ζέσταμα και μετά το τέλος μελέτης/πρόβας.

 

Έτσι βρίσκομαι αυτή τη στιγμή σε ένα σημείο πού αν και έχω ενοχλήσεις (σε πολύ πολύ μικρότερο βαθμό), μπορώ εν τούτοις να είμαι δραστήριος πράγμα που δεν αντέχει σύγκριση με την ψυχολογική καταρράκωση του να βλέπεις το όργανο και να μη μπορείς να παίξεις.

 

Αυτά από μένα, συγγνώμη για το μακροσκελέστατο Post, αλλά λειτουργεί και σαν ψυχοθεραπεία. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου