Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για pc djing με serato, final scratch κλπ...


stratigos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια καλησπερα. Ειμαι dj σε μαγαζι και παιζω με το virtual dj. Δεν εχω παραπονο απο το προγραμμα για αυτα που προσφερει , αλλα τωρα τελεφταια εχω μια σκεψη μηπως αρχισω να παιζω με ενα απο αυτα τα προγραμματα οπως το serato , final scrach , Reloop Spin κλπ.

Αυτο που θελω να κανω ειναι να μπορω να scratchαρω παιζοντας με βινυλιο και βλεπω πως με αυτα τα προγραμματα μπορεις να παιξεις με cdιερες ή πικαπ τα κομματια που εχεις στον υπολογιστη σου.

Τα προγραμματα αυτα σου δινουν μαζι , 2 cd , 2 βινυλια και 2 βελονες.  Ετσι θελω να κανω την εξης ερωτηση μιας και με ενδιαφερει να παιξω με βινυλιο :

Αυτες οι βελονες ειναι <<ειδικες>> δηλαδη δεν φθειρονται με το χρονο?

Γιατι αν φθειρονται μιλαμε οτι θα θελω 2 βελονες καθε μηνα και σκεφτομαι μηπως καλυτερα να παρω 2 numark cdx που παλι scrachαρεις δεν εχουν βελονα και διαβαζουν mp3 , οποτε δεν φθειρεται και δεν χρειαζεται να κουβαλας και πολλα cd μαζι σου αμα τα οργανωσεις σε ομαδες , αφου και το καθε cd θα σου χωραει περιπου 150 κομματια?

 

Ευχαριστω εκ των προτερων!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απ' όσο ξέρω μιλάμε για κοινές βελόνες και για βινύλια με timecode. {όλες οι βελόνες φθείρονται και κάποια στιγμή θέλουν αλλαγή, ειδικα εάν σκρατσάρεις -  όπως και οι δίσκοι}

μη σκέφτεσαι καθόλου αυτά τα προγράμματα με τα βινύλια έαν δεν είσαι turntable-ist. Απευθύνονται κυρίως σε dnb, hiphop κλπ djs που σκρατσάρουν κ γενικώς χρησιμοποιούν πολύ βινύλιο και έχουν ήδη εξοπλισμό {πικαπ, μίκτη κλπ}

Το τρομαχτικό πλεονέκτιμα που τους δίνουν είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιούν δικά τους σαμπλς απο το PC ως tools.  

 

καλυτερα να παρω 2 numark cdx που παλι scrachαρεις δεν εχουν βελονα και διαβαζουν mp3 , οποτε δεν φθειρεται και δεν χρειαζεται να κουβαλας και πολλα cd μαζι σου αμα τα οργανωσεις σε ομαδες , αφου και το καθε cd θα σου χωραει περιπου 150 κομματια?

Εδώ με μπέρδεψες ή εσύ έχεις μπερδευτεί. Τα cdx μπορεί να διαβάζουν και να παίζουν κανονικά data CDs γεμάτα με mp3. Χρησιμοποιόντας όμως προγράμματα όπως το σεράτο, παίζεις τα κομμάτια όχι απ τα CD αλλά ΑΠΟ ΤΟ COMPUTER σου. Δλδ χρησιμοποιείς πάντα τα δύο δισκάκια με το timecode για να παίζεις τα κομμάτια που χεις φορτωμένα στο laptop.  8)

 

φβ/snoozeloop

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι οχι δεν καταλαβες πως το λεω. Σκεφτομαι αμα αυτες οι βελονες φθειρονται , τοτε μηπως ειναι καλυτερα να παρω 2 cdx και να παιζω με mp3 που δεν θα εχω αλλα εξοδα για βελονες καθε τοσο κλπ.

Δηλαδη ή να χρησιμοποιησω serato και τετοια προγραμματα ή να παρω cdx να παιζω με αυτα. Αυτο ειναι το διλημμα μου. Οσο για τα scratch εχω 2 ttx1 και ενα μικτη stanton sk2f και scratchαρω αρκετα χρονια. Ασχοληομουν και πολλα χρονια με τη hiphop κουλτουρα και μου εχει μηνει......καταλαβαινεις!

Αυτο λοιπον ειναι που θελω να καταλαβω. Το τι με συμφερει και τι μου ερχεται καλυτερα.Αλλα απο αυτα που μου λες καταλαβαινω οτι φθειρονται κανονικοτατα βινυλια και βελονες οποτε με βλεπω για cdx και να εχω την ηρεμια μου.Να εισαι καλα και σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου. Οτι αλλο εχεις να προσθεσεις στο να με βοηθησεις η να μου πεις καποια αλλη αποψη σου ειμαι ανοιχτος και περιμενω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειδικά για το serato {το έχει φίλος} δε χρειάζονται ειδικές βελόνες. Χρησιμοποιείς τα πικαπ και το μίκτη που έχεις. Είναι ακριβό αλλά αξιόπιστο και μάλλον το καλύτερο γι αυτή τη δουλειά.

Τα βινύλια του φυσικά και φθείρονται αλλά με κανά 20άρικο παίρνεις "ανταλλακτικά". Οπως επίσης και οι βελόνες σου, το ξέρεις πως κ πόσο αφού σκρατσάρεις.

 

Αν το σκέφτεσαι για να παίζεις σε μαγαζιά, νομίζω ότι είναι πολύς περισσότερος κόπος απ τις CDιέρες.

Αν και είναι πολύ ωραία φάση το σεράτο και για σένα που χεις ασχοληθεί με hiphop, νομίζω ότι περισσότερο χρειάζεσαι αυτό: http://www.numark.com/mixdeck

φβ/snoozeloop

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να εισαι καλα φιλε μου. Σε ευχαριστω πολυ. Τωρα μεχρι να κανω το επομενο βημα θα το σκεφτω πολυ. Αν και δεν νομιζω να μου χρησιμεψει το serato ή τα 2 cdx στο cafe - bar που δουλευω , ελεγα μηπως επαιζα καπου πιο επαγγελματικα. Γιαυτο κανω και τις σκεψεις αυτες. Σε ευχαριστω και παλι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν νομιζω να μου χρησιμεψει το serato ή τα 2 cdx στο cafe - bar που δουλευω ,

ούτε εγώ το νομίζω. Ειναι για πολύ μερακλήδες  8)

 

Χαίρομαι αν βοήθησα. Εδώ είμαστε...  :)

φβ/snoozeloop

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρίξε πάντως μια ματιά και στο traktor pro.Είναι εξίσου καλό και με πολύ ανώτερα εφφέ.Για την ακρίβεια το serato δεν έχει καθόλου effects απλά πλέον υπάρχει ένα dsp effect unit ως addon.Έχει άλλα 300€ :o.Εγώ χρησιμοποιώ το traktor pro 1.2.4 με το vestax vci 100(σύντομα θα γίνει special edition).Σε οποιαδήποτε περίπτωση θα σου πρότεινα να φύγεις απτο virtualdj.Πολυ ασταθές πρόγραμμα με περιορισμένες δυνατότητες.Δες και ένα video με τις δυνατότητες του traktor.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου