Προς το περιεχόμενο

Να καταργηθούν τα ερωτικά τραγούδια για ένα χρόνο μπας και ξελαμπικάρ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά, ξεκολλάτε.... Δεν υπάρχει ανώτερο και κατώτερο είδος μουσικής. Υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι μουσικοί.

Να κατατάξουμε δηλαδή τα ήδη μουσικής τώρα με σειρά ποιοτικής προτεραιότητας; Ούτε γίνεται ούτε υπάρχει αυτό.

Υπάρχει και κακό μπλουζ, υπάρχει και καλό σκυλάδικο.

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 177
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Παιδιά, ξεκολλάτε.... Δεν υπάρχει ανώτερο και κατώτερο είδος μουσικής. Υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι μουσικοί.

Να κατατάξουμε δηλαδή τα ήδη μουσικής τώρα με σειρά ποιοτικής προτεραιότητας; Ούτε γίνεται ούτε υπάρχει αυτό.

Εγω προσωπικα δεν αναφερομαι καθολου στην ποιοτητα της μουσικης καθως η ποιοτητα ειναι ενας ορος που θελει τρομερη αναλυση κ δεν παω καθολου προς τα εκει..

Εγω αναφερομαι καθαρα στην χρηση της μουσικης ως διασκεδαση κ πότε το καθε ειδος ειναι πιο λογικο να ακουστει σε μια ταδε φαση-περιοδο της ζωης μας...

Εγω πχ δεν παιζει να ακουσω πρωι πρωι μεταλ, απλα δεν μπορω.. οσο κ να μ'αρεσει..

Συφωνώ απόλυτα φίλε jazzjoker και η λέξη ποιοτική μουσική που χρησιμοποίησα πριν ήταν μεταφορική. Σημασία έχει το ξαναλέω πόσο ανοιχτοί είμαστε στο να δεχθούμε το διαφορετικό. Πιστεύω ότι είμαστε μια πολύ συντηρητική κοινωνία κατά βάθος.

• Guru

Το καλό με τη μουσική (όπως και με την τηλεόραση) είναι ο έλεγχος! Κάτι που δεν έχεις με την διαφήμιση στο δρόμο (πχ). Δε γουστάρεις καψουροτράγουδα; Καλό myspacing και youtubing! Δε θες Ελληνική τηλεόραση; Καλό πάρκο και torrents, και DVD!

Πιο σημαντικά όμως: Αν βρίσκεις ότι το καψουροτράγουδο χαλάει τον κόσμο, την κοινωνία ή ότι άλλο καλή σύνθεση, παραγωγή, προώθηση και δουλειά (και τύχη και άντε μην μου την πουν και ταλέντο! ;)).

Για να πω την αλήθεια, σχεδόν καθόλου δε με νοιάζει το νόημα των τραγουδιών όταν τα ακούω συνήθως: Απλά γουστάρο την μουσική της. Για αυτό και το playlist μου έχει και Britney και Gaga και Muse και ότι κλασσικά μπορεί να φανταστεί κανείς (ααα... και A fifth of Beethoven ;)).

Εγώ απάντησα για κάτι άλλο:

Προς τον SF και όποιον άλλο (αν είναι ας αποκοπεί το θρεντ, αλλά εδώ το είπε):

και επειδη απλα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να το κανεις αυτο ποτε,(για τον απλο λογο οτι ΚΑΝΕΙΣ Ελληνας δεν το καταφερε αυτο ποτε,και μη μου αρχισετε τωρα για τα παιδια της Αφροδιτης και τα μετρημενα στα δακτυλα underground μεταλ groups.... ;D ;D  ),get a day job,SOON...(αλλα μη σχολιαζεις τοσο απαξιωτικα οσους ζουν,ή εστω προσπαθουν να ζησουν απο τη μουσικη στη χωρα μας)

Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που καταφέρνουν να ζουν από την μουσική (σε όποια έκφραση της), και υπάρχουν άνθρωποι που ονειρεύονται το έξω, την καριέρα και ότι άλλο.

Αν το κόψουμε κι αυτό γιατι κάποιο μέλος σε ένα φόρουμ (όποιος και αν είναι, ακόμη και ο Φοίβος ο ίδιος ;D) μας είπε ότι δε γίνεται... απλά τη βάψαμε.

Εσύ μπορεί να μην τα κατάφερες, μπορεί να τα κατάφερες, μπορεί να μην θες, μπορεί να ξέρεις καλύτερα. Αλλά ξέρεις κάτι; Οι εμπειρίες σου είναι αυτές που σε οδηγούν να λες αυτά που λές (που σχεδόν πάντα είναι αρνητικά για τη μουσική, για τις μουσικές σπουδές, για το να σπουδάσει κάποιος έξω μουσική και να γυρίσει πίσω, κλπ)! Αντίστοιχα οι δικές μου εμπειρίες διαφέρουν: Μπορείς να ζήσεις από την μουσική. Μπορείς να κάνεις και καριέρα ( = να ζήσεις μόνο από την μουσική... κάνοντας κάποιο "όνομα" επιπλέον). Μπορείς να κάνεις ότι θέλεις.

Και ξέρεις τι άλλο; Δε νομίζω ότι οι David Ford, ή Pompalmose (όπως στο Δία λέγονται), ή Ok Go ξεκίνησαν επειδή είχαν τις βάσεις του εξωτερικού! Αντίθετα ξεκίνησαν όπως ο κάθε Έλληνας θα μπορούσα να ξεκινήσει. Δεν είχαν ΤΑ υλικά αγαθά, δεν είχαν τα υπερστούντιο και τα υπερ λεφτά (μάλιστα οι Pompalmose σε ένα δωμάτιο γυρίζουν τα πάντα). Πού διαφέρουν με τους Έλληνες; Πουθενά αγαπητέ! ΠΟΥΘΕΝΑ! Το μόνο ίσως που θα έλεγα θα ήταν η μόρφωση (ως education γενικά), που μας οδηγεί στο... να πιάσουμε μια day job, αντι να προσπαθήσουμε! ;)

ΥΓ1. Τα παραπάνω ονόματα είναι για παράδειγμα. Δεν έχω ψάξει ακριβώς πως ξεκίνησαν, αλλά όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ανεξάρτητες προσπάθειες. Επίσης δε μπορώ να κρίνω το μέγεθος της καρίερας τους. Αλλά τα μύρια στο youtube ελπίζω να λένε κάτι.

ΥΓ2. Όσο για μένα, προσωπικά θεωρώ ότι δεν έχω καταφέρει τίποτε ακόμη που να λέγετε καριέρα. Όσο δε μπορώ να ζήσω την οικογένειά μου μόνος μου, δε λέω ότι κάνω καριέρα. Αλλά παραπλέυρως εξακολουθώ να το προσπαθώ!

Όσο δε μπορώ να ζήσω την οικογένειά μου μόνος μου, δε λέω ότι κάνω καριέρα. Αλλά παραπλέυρως εξακολουθώ να το προσπαθώ!

+1000

Προτειμω να προσπαθω σε αυτο που μου αρεσει παρα να συμβιβαζομαι με οτι μου προσφερει η κοινωνια...

Χιλλιες φορες να παιζω κιθαρα στην ισπανια-ιταλια-αμερικη στους δρομους με ενα ποτηρακι, παρα να επαναπαυτω στην ελλαδα σε ενα γραφειο κ 1000+ μισθο το μηνα κ ολα μου τα ονειρα να μεινουν σε τεσσερις τοιχους..

Δεν θελω να θιξω κανεναν με αυτο κ ειναι απλα η προσωπικη μου αποψη για την ζωη..

Ξερω οτι θα ζησω πανω κατω 80χρονια, οποτε εχω απο τον πρωτο χρονο της ζωης μου μεχρι τον τελευταιο(που δεν ειναι κ πολυς) να τον εκμεταλευτω οπως θελω κ να τον ζησω οπως γουσταρω οπουδηποτε γουσταρω. Καλυτερα να δουλευω για να ζησω κ να κανω οτι γουσταρω παρα να ζω για να δουλευω μεχρι να πεθανω..

Η δικια μου η γενια παντως,

δεν ειχε και τοση καψουρα,μαλλον ελευθερες σχεσεις ειχαμε...

Και ειλικρινεια:

-"Νο baby,..i don't love you...i just wanna (youknowwhat) you..."

-"Ok..."

;D ;D

ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω!

Όσο δε μπορώ να ζήσω την οικογένειά μου μόνος μου, δε λέω ότι κάνω καριέρα. Αλλά παραπλέυρως εξακολουθώ να το προσπαθώ!

αρα ακομα στα δικα μου τα λογια εισαι (δεν ξερω ποσο χρονων εισαι αλλα επειδη εγω ζω την δικη μου οικογενεια απο τα 24 μου & τον εαυτο μου απο τα 18, φανταζομαι θα εισαι μικροτερος απο 24 και θα εχεις περιθωρια ακομα ,αν εισαι μεγαλυτερος τοτε ισως θα πρεπει να σκεφτεις οτι το φορουμ ειναι ανοικτο και οτι πολλα νεα παιδια που το παρακαλουθουν & επηρεαζονται απο αυτα που γραφουμε εμεις οι μεγαλυτεροι δεν ειναι παντα πλουσιοπαιδα (δεν υποννοω πως εισαι εσυ βεβαια) & μπορει να πεινασουν αν τα συμβουλευουμε λαθος,εγω το μονο που λεω ,και θα το λεω μεχρι να..πεθανω,ειναι οτι ποτε στην χωρα αυτη καποιος δεν πρεπει να εχει την ξενογλωσση/εναλακτικη μουσικη (και το ονειρο για καριερα στο εξωτερικο) σαν ΜΟΝΑΔΙΚΗ του διεξοδο/απασχοληση (εκτος βεβαια και αν το "φυσαει" κατι που αλλωστε συμβαινει με την πλειονοτητα οσων ασχολουνται μονο με αυτο ειδος χωρις να εργαζονται και αλλου,μια και ΚΑΜΜΙΑ μπαντα τετοιου ειδους δεν κερδιζει τα προς το ζην),καλα ειναι τα ονειρα αλλα κρατατε και μια πισινη (και στο λεει καποιος που ΕΧΕΙ βγαλει (& βγαζει) αρκετα  χρηματα απο τη μουσικη,δηλωμενα ειναι Μαραθων μη φοβασαι... ;D)

φυσικα τα παραπανω δεν ισχυουν για συγκροτηματα/καλλιτεχνες που οντως ΦΕΥΓΟΥΝ απο την Ελλαδα και πηγαινουν σε μια χωρα που το ειδος που παιζουν ειναι δημοφιλες και προσπαθουν ΕΚΕΙ,εκει παω πασο μια και εχει καποια λογικη το επιχειρημα,και καποιοι Ελληνες σε καποια ειδη (αν και σπανιοτατα ροκ) το εχουν πετυχει.

μονο αυτο λεω,τα υπολοιπα που με χρεωνεις  ειναι απλα διεστρεβλωση οσων λεω..... η απλα παρεξηγηση.

και για αλλη μια φορα μη μου ξαναφερετε σαν παραδειγμα επιτυχιας στο εξωτερικο τις ελαχιστες εξαιρεσεις,φυσικα και μπορει καποιος να πετυχει το ΤΖΟΚΕΡ ελα ομως που συνηθως ειναι μονο....ενας....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Καλα τα λεει o SF,

Πω τι μου τα θυμησες τωρα... κ γω απο δευτερα πρεπει να αλλαξω δουλεια κ να πιασω μια πρωινη γιατι δεν μπορω να τα βγαλω περα με προβες. ηχογραφησεις, μανατζαρισμα αφου οι συνηθισμενες ωρες για ολα αυτα ειναι οι απογευματινες..

Κωλοζωη...

Κωλοζωη...

για οσους δεν τα εχουν απο το μπαμπα τους δυστυχως  ειναι...get used to it.

δεν ειναι τιποτα αλλωστε,τα πρωτα 30 χρονια ειναι δυσκολα... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

δυστυχως για οσους δεν τα εχουν απο το μπαμπα τους δυστυχως  ειναι...get used to it.

Ας αναπολησω κ λιγο.. αφου ειμαστε που ειμαστε κ οφτοπιδες

Κοιτα να δεις... δεν ειναι οτι ειμαστε κ αφραγκοι γενικα.. εχουμε ενα μικρο ξενοδοχειο σε χωριο των τρικαλων κ κατι γινεται.. το θεμα ειναι πως εγω επελεξα απο τα 17-18 πως δεν θελω να κλειστω εκει πανω στο χωριο μες στα σκατα κ ειχαμε τον ψιλοτσακωμο μας παλιοτερα με τους δικους μου κ απο τοτε μενω απο πολη σε πολη κ συντηρουμαι μονος μου εκτοτε..

Ευτυχως τα βρηκαμε πριν κανα 2 χρονια κ που κ που τωρα ερχομαι κ βοηθαω κ βγαζω κ extra χαρτζιλικι σε γιορτες κ μερες γενικοτερα με κινηση.. Μια φορα παντως δυσκολευτικα πολυ ασχημα οικονομικα παλιοτερα κ αναγκαστηκα να προσφυγω στους δικους μου για βοηθεια...

Τετοια ντροπη δεν εχω ξανανιωσει...

Αμα μπορουσα να κανω κ κατι με μουσικη απο εκει πανω θα καθομουνα κ θα αναλαμβανα το ξενοδοχειο καποια μερα.. θα εφτιαχνα κ ενα προχειρο στουντιο στο υπογειο κ καπως θα την παλευα.. ελα ομως που εκει δεν υπαρχει η μουσικη που γουσταρω... ουτε μπαντες ουτε τιποτα.. κ οποιος πιτσιρικας παιζει καποιο οργανο αυτο θα ειναι η μπουζουκι η κλαρινο!

Καλα λεω εγω κωλοζωη.. μπρος γκρεμος κ πισω ρεμα..

Κατσε να μπω κ στον aggelioforo τωρα να δουμε τι γινεται...

Ζητειται πακετας! Εδω ειμαστε χε χε χε..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου