Προς το περιεχόμενο

Καθοδήγηση για αγορά les paul ...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 42
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

αλλά δεν είμαι τόσο έμπειρος για να διακρίνω εύκολα την ποιότητά του ήχου . Δεκτή κάθε βοήθειά σας ευχαριστώ :)

 

Πρωτα απο ολα δεν χρειαζεται καποια εμπειρια για να διακρινεις την ποιοτητα ηχου.Οτι αρεσει στα αυτια ΣΟΥ.

 

 

Η γνώμη μου είναι να μην πάρεις κιθάρα 1500 ευρώ εκτός αν πραγματικά δεν έχεις τι να τα κανεις τα λεφτα.

 

1 χρόνο παίζεις. Σε 2 χρόνια από τωρα μπορει και να μη παιζεις που στο απεύχομαι.

 

Επίσης μετά απο 2-3 χρόνια παιξίματος μπορεί να διαπιστώσεις οτι προτιμας κιθάρες με μεγάλο scale σαν τις fender κλπ.

 

 

Ακριβως.Απο τη στιγμη που παιζεις μονο ενα χρονο δεν ξερεις ουτε αν θα συνεχει να σου αρεσει το σπορ,ουτε καν τι τυπος κιθαρας σου ταιριαζει.

Απο εκει και περα αν θες σωνει και καλα να παρεις gibson les paul,κοιτα για καμια μεταχειρισμενη standard στις αγγελιες.Για καινουρια θα προτειναι και γω την tradinional pro.Παντως θα επιμεινω στο να σου προτεινω να αγορασεις φτηνοτερη κιθαρα για αρχη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με κινδυνο να φαω "ξυλο" απο τους πολλους Gibson-ακηδες. Επισης, οχι μονο ειμαι κατοχος Ibanez, ειμαι και οπαδος αυτης της υποτιμημενης στην Ελλαδα μαρκας.

 

Μεταξυ των 2 που προτεινεις, παρε την Ibanez Art-600 (ριξε και μια ματια στην σειρα AR της Ibanez για κατι παραπλησιο οπτικα τουλαχιστον). Οπως ολη η σειρα Art σου δινει πολυ περισσοτερα απο οσο στοιχιζει, κατι που κατ εμε ΔΕΝ θα βρεις στις *φτηνες* Gibson (βλεμε Les Paul Studio) και δινουν πολυ καλα πραγματα για τα λεφτα τους. Στα συν οτι ειναι πιο ελαφριες απο τις Les Paul (φιλος με πολλα χρονια εμπειριας κατοχος Les Paul αγορασε ART για 2η studio κιθαρα και Live λογω βαρους). Ξυλα/ποιοτητα κατασκευης ειναι πολυ καλα, στη χειροτερη να βαλεις τιποτα μαγνητες.

 

Ειπες και οτι σε βολευει πιο πολυ (και υποθετω οτι το οργανο που δοκιμασες δεν ηταν σεταρισμενο στα μετρα σου). Οποτε τι το σκεφτεσαι; Αν τωρα θες ντε και καλα να γραφει Gibson πανω, ετοιμασου για το αναλογο τιμημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα φίλε μου.

 

Αν θες την γνώμη μου, όχι γιατί έχω εμπειρία αλλά γιατί είμαι πάνω κάτω στην ίδια φάση με 'σένα, είναι να κάνεις κράτει...

 

Πάλευα για μήνες με την ιδέα να πάρω ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ (δεν έχει νόημα να πω ποιά χαλβάδιαζα - αυτή η αίσθηση φαντάζομαι για όλους μας ίδια είναι, ανεξαρτήτως "εργαλείου), κάπου έκει στα 1000+ ευρά...

Πάλευα μέχρι που συνειδητοποίησα τη συμμετοχή που έχουν σε έναν ήχο που θέλω:

1. Τα δάκτυλα μου

2. Ο ενισχυτής μου

3. Τα πεταλάκια/εφε κτλ

4. Η κιθάρα

 

...απο αυτό το κουαρτέτο, συνειδητοποιώ ότι το τελευταίο που μου λείπει για το "ποθούμενο" είναι η κιθάρα. Είναι αμαρτία στο επίπεδο μου να δώσω τόσα λεφτά για κάτι που -μάλλον- θα το χαζεύω (ακόμα και τις ώρες που θα παίζω). Και ο μαμώ κιθαρίστας να είμαι είναι κρίμα να δώσω τόσα αν δεν έχω μαμώ ενισχυτή.

 

Μοιράζομαι τη γνώμη μου με την καλύτερη διάθεση, δεν έχω σκοπό να μας βάλω στο ίδιο σακί, ούτε να σε πείσω ότι έχω δίκιο. Καλή επιλογή.... ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αποψη μου ειναι οτι πας να δωσεις πολλα χρηματα !!! εισαι σιγουρος οτι θες να ξοδεψεις αυτο το ποσο για αγορα κιθαρας ? οπως σου ειπε και ο πιο πανω συνφορουμιτης αν θες ντε και καλα να ξοδεψεις αυτο το ποσο μπορεις να δωσεις ενα μερος του ποσου για κιθαρα ,και τα υπολειπα βλεπεις,μπορεις να αγορασεις και πεταλια με αυτα που θα μεινουν.κοιταξε τι σε βολευει στο χερι και στο ματι,το σιγουρο ειναι οτι δεν θα βρεις ολα αυτα που θες σε μια κιθαρα οποτε μην εισαι πολυ επιλεκτικος,προσπαθησε να σκεφτεις τι ειναι αυτο που θες περισοτερο να εχει η κιθαρα.θα σε παω και στην αλλη ακρη μηπως δεν θες τον ηχο της leς paul σκεψου το δεν ειναι κακο να δοκιμασεις και κατι διαφορετικο ;)

τελος και εγω μια LP STUDIO εχω.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ !!!

EXPECT THE UNEXPECTED...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπως ολη η σειρα Art σου δινει πολυ περισσοτερα απο οσο στοιχιζει, κατι που κατ εμε ΔΕΝ θα βρεις στις *φτηνες* Gibson (βλεμε Les Paul Studio) και δινουν πολυ καλα πραγματα για τα λεφτα τους.

 

Τι ακριβώς πολύ περισσότερο δίνει μια ART ως προς μια Studio?

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλα θα ηθελα να σημειωσω τον πολυ σημαντικο παραγοντα της ελξης που σου προκαλει μια κιθαρα που σου αρεσει πολυ, για να μελετησεις, να παιξεις κλπ ;)

 

Επισης τον επισης πολυ βασικο παραγοντα της αξιας μεταπωλησης μιας gibson σε σχεση με μια Ibanez ;)

 

 

 

 

 

just changed avatar :p

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε προσωπικά πιστεύω ότι ακόμα και για έναν νέο παίκτη ένα ακριβό όργανο δεν βλάπτει, από την στιγμή που έχεις να δώσεις τα χρήματα δώστα και πάρε μια οργανάρα. Η Les Paul Standard Traditional Pro που πρότειναν πάνω τα παιδιά είναι τρομερή κιθάρα! Την έχω δοκιμάσει πολλάκις στην Γερμανία. Aν και δεν με βολεύει η εργονομία των Lespaul αναγνωρίζω ότι έχει τρομερό ήχο! Ειδικά για τις μουσικές που παίζεις είναι ιδανική. Την Studio δεν θα σου την πρότεινα. Αν θες να καταφύγεις σε πιο οικονομική λύση θα πρότεινα μια Epiphone Custom με κανά 500άρικο και με τα υπόλοιπα χρήματα χτύπα και έναν Koch Studiotone για να καθαρίσεις και από ενισχυτή.

Καλές αγορές!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

από την στιγμή που έχεις να δώσεις τα χρήματα δώστα και πάρε μια οργανάρα.

Aτυχώς ή οργανάρα χωρίς ενισχυτάρα (ή τουλάχιστον καλό περιβάλλον εξόδου...καλή προενίσχυση, καλή κάρτα ήχου, καλά monitors...) χάνει πολύ.

Ακριβό το σπόρ...

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Επισης τον επισης πολυ βασικο παραγοντα της αξιας μεταπωλησης μιας gibson σε σχεση με μια Ibanez ;)

 

 

 

Οπότε πάρε ένα SG να ξεμπερδεύεις! (αυτή είναι η απάντηση μου σε όλα :P )Αν και πρώτα πρέπει να ξεπεράσεις όλη την προβοκάτσια,το μποικοτάζ,την λογοκρισία και τις δεισιδαιμονίες που προάγει η κοινωνία για αυτή την κιθάρα.  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου