Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή ηλεκτρικών σε Squier Jazz Bass


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα!

 

Έχω ένα Squier Standard Jazz Bass και λόγω κάποιων προβλημάτων με τα ποντεσιόμετρα (ιδιαίτερα με το θόρυβο λόγω "κακών" γειώσεων) σκέφτομαι πως είναι ευκαιρία να το "αναβαθμίσω" αλλάζοντας όλα τα ηλεκτρικά (μαζί με τους μαγνήτες φυσικά). Μιας και παίζω κυρίως με άλλο μπάσσο και δεν επείγει να το φτιάξω, σκέφτομαι να κάνω μόνος μου την όλη διαδικασία, ώστε να πειραματιστώ και να μάθω μερικά πράγματα (το πολύ-πολύ, αν δεν τα καταφέρω, το στέλνω σε επαγγελματία ;D).

 

Μαγνήτες σκέφτομαι να πάρω τους Fender SCN, μιας κι έχουν κλασσικό vintage ήχο και είναι hum cancelling. (απόψεις, επειρίες και προτάσεις απολύτως δεκτές μιας και δεν έχω ακούσει πολλούς μαγνήτες) Επίσης, αν έχετε ακούσει κάποιο πρόβλημα με τις διαστάσεις των SCN να μου το πείτε, γιατί δεν τις βρίσκω πουθενά!

 

Όσο αναφορά τα pots, το Squier έχει 500kOhm, ενώ βλέπω πως τα Fender American έχουν 250 kOhm. Ξέρω πως όσο μεγαλύτερη αντίσταση, τόσο πιο πολλά πρίμα προσδίδουν στον ήχο. Πόσα kOhm μου προτείνετε να βάλω? Τα pots τι μάρκα να είναι?

 

Τώρα, για το τεχνικό μέρος, τι πράγματα θα χρειαστώ? Σίγουρα ένα κολλητήρι, καλώδια (τι καλώδια?), μήπως κανένα πολύμετρο (για να ελέγχω πχ τυχόν βραχυκλώμα), τι είδους καλάι για τις κολλήσεις? Έχω βρει και τα wiring diagrams από Squier και Fender. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι αν θα κάνω σωστά τις γειώσεις, οπότε θα ήθελα κι εκεί κάποιες συμβουλές...

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας!  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχως τα Squier standard εχουν δικιες τους διαστασεις μαγνητων!!! Δηλ. θα αναγκαστεις τα routαρεις το ξυλο στον bridge μαγνητη και να λιμαρεις το pickguard. Προσωπικα εχω ενα standard και αποφασισα να το αφησω ως εχει. By the way εχει εξαιρετικους μαγνητες κι εχω την υποψια πως ειναι Alnico. Αν θες αλλαξε τα ηλεκτρικα βαζοντας CTS 250k pots, switchcraft jack και ενα Orange Drop πυκνωτακι. Αν θες να αλλαζει αποτομα και πιο πολυ ο ηχος παιζοντας με το tone pot βαλε 500αρια pots. Εγω 500αρια εχω και στο Jazz Bass και σε ενα Precision PJ. Γουστα ειναι αυτα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμμ... Αυτό που φοβόμουν με τις διαστάσεις...  :( Αν είναι έτσι όπως τα λες, τότε θα κρατήσω τους stock μαγνήτες. Όσο για τα pots, μάλλον για 500 kOhm το βλέπω. Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψαξε λιγο στο Ebay. Θα βρεις ειτε μεμονομενα pots αλλα και ετοιμα κολλημενα με το πυκνωτακι τους κ το jack. Βαλε στο search Jazz Bass Harness ή Jazz Bass Wiring και θα σου βγαλει καμποσα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με μια σύντομη έρευνα βρήκα αρκετά jazz bass wiring kits, τα περισσότερα με CTS pots, Switchcraft jack, Orange Drop capacitors και καλώδια. Θα ψάξω σε μερικά καταστήματα στην Αθήνα κι αν δε βρω αυτό που θέλω θα παραγγείλω online.

Για να κάνω τις κολλήσεις, σύμφωνα με το wiring diagram, θα χρειαστώ σίγουρα ένα ηλεκτρικό κολλητήρι και μια απορροφητική τρόμπα (για τα λάθη :P). Καλάι να χρησιμοποιήσω το κλασσικό 60-40 (κασσίτερος-μόλυβδος), δε χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο, έτσι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου