Προς το περιεχόμενο

drum hoops


Προτεινόμενες αναρτήσεις

απ οτι καταλαβαινω ειμαι απο τους μικρουσ στην παρεα... και ηλικιακα αλλα κυριωσ στην εμπειρια με τα drums! γ αυτο ως πιο εμπειροι μπορειτε να μου πειτε τι σημαινει die cast hoops?  δηλαδη τι παραπανω προσφερουν απο τα απλα hoops  και ποια η διαφορα τουσ?

??? ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχουν τα εξής στεφάνια:

-Die cast ή χυτά, είναι μεταλλικά,βαριά,άκαμπτα,μασίφ μεταλλικά στεφάνια και τα βρίσκεις στις ακριβές σειρές λόγω του υψηλού τους κόστους. Έχουν πιο εστιασμένο ήχο και κόβουν λίγο τα overtones,και γι'αυτό πολλοί τα κατηγορούν ότι πνίγουν τον ήχο.

-triple flanged ή τριπλοστρατζαριστά, είναι και αυτά μεταλλικά από φύλλο μετάλλου πάχους 2,3mm συνήθως και είναι αρκετά στιβαρά,λιγότερο όμως από τα diecast. Έχουν πιο ανοιχτό ήχο σε σχέση με τα χυτά.

-Απλά στεφάνια από στρατζαρισμένο φύλλο μετάλλου πάχους 1,6mm . Είναι λιγότερο στιβαρά και άκαμπτα από τα παραπάνω με αποτέλεσμα να παραμορφώνονται εύκολα ειδικά στο ταμπούρο όπου το κούρδισμα είναι σε ψηλότερες νότες και οι τάσεις που ασκούν τα κλειδιά στο στεφάνι ,πολύ μεγαλύτερες. Είναι τα φτηνότερα και χρησιμοποιούνται στις φθηνότερες σειρές τυμπάνων. Δίνουν άκομα πιο ανοιχτό ήχο με αντίτιμο ότι ξεκουρδίζονται εύκολα.

-Ξύλινα στεφάνια, δίνουν πιο ζεστό και στρογγυλό ήχο είναι τα πιο ακριβά από τα παραπάνω με μεγάλη διαφορά και συναντώνται σπάνια και κυρίως σε ταμπούρα και σπανιότερα σε όλο το σετ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι μασίφ χυτά, νομίζω από αλουμίνιο, σε αντίθεση με τα στρατζαριστά (flanged) που είναι ατσάλινα και τα λυγίζουν για τους δώσουν το κυκλικό σχήμα.

Επειδή τα χυτά είναι πιο άκαμπτα κόβουν περισσότερο τους αρμονικούς και κάνουν το τύμπανο πιο στακάτο, γι' αυτό και χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στα ταμπούρα (όπου το rimshot σε χυτό στεφάνι θα σε ξεκουφάνει!). Επίσης κρατάνε καλύτερα το κούρδισμα.

Πάντως, ότι και να λένε οι κατασκευαστές, τα χυτά δεν είναι καλύτερα από τα flanged, είναι απλά διαφορετικά. Υπάρχουν πολλοί ντράμερς που προτιμούν την ευκαμψία και τον πιο ανοιχτό ήχο των απλών στεφανιών.

 

Edit: Chem, θα μ' αφήσεις μια φορά να απαντήσω πρώτος; ;D

 

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου