Προς το περιεχόμενο

"Μετατροπη" των cavities σε Gibson Explorer.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα συντροφοι noizαδες!

Μετα απο μια αρκετα εξαντλητικη εχω να ομολογησω περιοδο εξετασεων, μπορω επιτελους να συνεχισω την δουλεια στο project που ειχα ξεκινησει παλαιοτερα

(Βλεπε : http://www.noiz.gr/index.php?topic=176960.0 )

 

Λοιπον, το θεμα εχει ως εξης:

Στην παρουσα μορφη της, η explorer εχει το "μαμισιο" cavity, το οποιο εξυπηρετει τοσο το toggle switch, οσο και τα καλωδιο των μαγνητων. Γενικα, το pickuard με το toggle το βρισκω απαισιο στις explorer, κατα τη γνωμη μου δεν βολευει καθολου, και δειχνει κακασχημο. Ετσι αποφασισα να το "αφαιρεσω".

 

Η μετατροπη αυτη λοιπον εχει 2 βασικα σκελη, με 2 ερωτηματα

 

1) Αρχικα, εχουμε το γεμισμα του cavity. Πρεπει απαραιτητα να γεμισει με ξυλο? Επειδη το να κοψεις ενα κομματι ξυλο στο ακριβες μεγεθος του cavity ειναι αρκετα δυσκολο και χρονοβορο, υπαρχει καποιο αλλο υλικο, σαν στοκος ενα πραμα, αλλα αρκετα εως πολυ πιο σκληρο με το οποιο να μπορω να γεμισω το cavity??

 

2) Με το κλεισιμο του cavity ομως δημιουργειτε ενα αλλο προβλημα. Τα καλωδια που ενωνουν μαγητες + controls απο που θα περνανε? Αυτο που σκευτηκα ειναι να ανοιξω μια καινουργια τρυπα, σαν καναλι, η οποια θα ξεκιναει απο την τρυπα για την εισοδο του βυσματος και θα καταληγει στον neck μαγνητη, ετσι ωστε να υπαρχει access στους μαγνητες. Τι λετε, κατι τετοιο ειναι εφικτο? Ενα μειγμα στοκου και πριονιδιων θα εκανε την δουλεια η θα ηταν πολυ μαλακο?

 

Για να γινω πιο κατανοητος, σχεδιασα το παρακατω αριστουργημα, οπου φαινονται κατα σειρα εμφανισεως η τωρινη μορφη της κιθαρας, και πως θελω να γινει.

Enjoy

 

 

cavities.jpg

Fly from Here, but as the Chosen Pessimist...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Μπορείς να δοκιμάσεις με ξυλόστοκο αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρος για το τελικό αποτέλεσμα... Δυστυχώς θα συνεχίσει να αντιδρά στις εναλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας για πολύ καιρό...

 

 

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να βάλεις ένα κομμάτι ξύλο, κομμένο όσο καλά μπορείς, και το υπόλοπο μέρος της κοιλότητας να γεμιστεί με καποιο ευπλαστο υλικό.

Οι επιλογές σου είναι στόκος, εποξική κόλα ή κυανακριλικη κόλα ανακατεμένη με πριονίδι. Με τις κολες χρειάζεται ταχύτητα και προσοχή.

Το να το αφήσεις άδειο δεν παίζει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω για το γεμισμα θα σου ελεγα να κοψεις ξυλο, οσο πιο κοντα στο μεγεθος του cavity μπορεις, και να συμπληρωσεις με ξυλοστοκο. Μη το κανεις ολο με ξυλοστοκο, δε μου ακουγεται καλο.

 

Edit: με προλαβανε :P

What frequency are YOU getting?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας guys!  ;D 

Μαλλον τη μεθοδο με το ξυλο θα κανω. Καμια ιδεα τι εργαλεια μπορω να χρησιμοποιησω για να το κοψω στο χερι?

 

Επισης, για τις κολλες/στοκους που αναφερθηκαν, ποιες ειναι οι διαφορες τους και ποια θα ειχε τα καλυτερα αποτελεσματα για αυτο που θελω να κανω?

Fly from Here, but as the Chosen Pessimist...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισης, για τις κόλλες /στόκους που αναφέρθηκαν, ποιες ειναι οι διαφορες τους και ποια θα ειχε τα καλυτερα αποτελεσματα για αυτο που θελω να κανω?

Κόψε όσο πιο καλά μπορείς το ξύλο ώστε να αφήσει τα μικρότερα δυνατόν κενά. Τα κενά θα τα γεμίσεις με πριονίδι από ξύλο παραπλήσιου χρώματος και θα το σταθεροποιήσεις με κυανακρυλική κόλα (logo). Βάζε το πριονίδι σε στρώσεις (στρώση- κόλα- στέγνωμα, στρώση-κόλα-στέγνωμα 3-4 φορές).

Πολύ προσοχή στις αναθυμιάσεις που θα βγάλει η κόλα κατά την επαφή με το πριονίδι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί ρέει καλύτερα στο συνδυασμό με το πριονίδι. Μπορεί φυσικά να προτιμήσει και τη λύση της εποξικής. Ξυλόκολλα βάση της περιγραφής δε νομίζω οτί παίρνει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου