Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας.Η απορια μου εχει να κανει με το νατ και το πως επηρεαζει στον ηχο το ποσο θα «παιζει» μεσα στις εγκοπες του μια χορδη.Δηλαδη παραδειγμα,αν εχω μια 12αρα στη Ε καντινι και προεξεχει λιγο(ενω μια 10αρα θηλυκωνει τελεια)εκτος απο τριξιμο τι αλλη επιρροη ασκει στον ηχο;Επισης αναρωτιεμαι και για το αντιθετο,δηλαδη αν εχεις στη Ε καντινι μια 10 και εκεινη «παιζει» μεσα στις εγκοπες του νατ γιατι εσυ το 'χεις κοψει για 11αρα κ πανω τι επιρροη εχει (ξαναλεω)στον ηχο,και οχι στο παιξιμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Μια "10άρα" χορδή σε slot εύρους όσο η διατομή "12άρας" δεν θα έχει πρόβλημα. (Και ούτε θα "παίζει"/τρίζει όσο φοβάσαι... Σχεδόν κανονικά θα εφαρμόζει.).

Το αντίθετο, δηλαδή "12άρα" χορδή σε slot στο οποίο χωράει ίσα ίσα η "10άρα" δεν γίνεται να δουλέψει. Γιατι αφενός θα "σφηνώνει" δημιουργώντας προβλήματα κουρδίσματος, αφετέρου δεν θα βρίσκεται στο σωστό ύψος (αλλά λίγο πιο ψηλά) καταστρέφοντας το intonation στα πρώτα τάστα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματι, επηρεάζει μόνο το κούρδισμα και τις αρμονικές το nut επομένως θα ήταν καλό να φτιάξεις νέο nut από κόκκαλο, γραφίτη ή μεταλλο(brass)! Για πείραμα, μπορείς να τρίψεις και να "ανοιξεις" λίγο το υπάρχον nut ώστε να καθήσει η 12αρα. Αν είναι πλαστικό το nut, πέρασε με ένα μολύβι ΗΒ2 τις εγκοπές του ώστε να "γλυστρούν" καλύτερα οι χορδές επάνω του και να μη χάνει κούρδισμα σε bends κλπ.

 

Cheerz  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και φυσικα να τονισουμε οτι το nut επηρεαζει τον ηχο ΜΟΝΟ στις ΑΝΟΙΧΤΕΣ χορδες.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω Σοττο και Σουπερφανκ.Το 'χω τακτοποιησει ηδη το θεμα.Αυτο για τις ανοιχτες το παρατηρησα,μεγαλες διαφορες.Να 'στε καλα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου