Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για επιλογη FX "στουντιακού" χαρακτήρα :)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους!

 

Σκέπτομαι να κάνω άλλη μια αναθεώρηση του εξοπλισμού των FX μου και θα ήθελα να σας ζητήσω της προτάσεις σας. Πλέον ο βασικός μου ενισχυτής είναι ένας JVM410 και θα ήθελα να κινηθώ σε FX στουντιακού /”rack” χαρακτήρα για να χρησιμοποιούνται στην λούπα του. Ήδη παίζω με ψηφιακά FX, στην ουσία με ένα TC Nova Modulator (που «αντικατέστησε», τα έχω ακόμα βεβαία απλά δεν έπαιζαν σωστά στην λούπα που τα ήθελα,  μερικά MXR evh phasers / flanger κτλ.) και ένα DD20 για delay και μερικές φόρες ένα RV5 (αν και δεν χρησιμοποιώ συχνά reverb). Το DD20 δεν είναι καθόλου άσχημο αλλά έχει ένα ήχο πιο πεταλίου από “rack” που στοχεύω ηχητικά.

 

Έχω «καταλήξει» στις παρακάτω επιλογές:

 

1) Αλλαγή του DD20 με ένα Nova Delay και ίσως αργότερα του RV5 με το αντίστοιχο και αυτού nova (έτσι και αλλιώς του JVM το reverb είναι αρκετό τις περισσότερες φόρες). Η επιλογή αυτή είναι και η πιο οικονομική, μιας και το modulator το έχω ήδη, και θα μου κοστίσει από 250 έως 500 (AN πάρω και το reverb) και είναι και η πιο εύκολη στο σετάρισμα και έλεγχο της.

 

2) Να κινηθώ προς μια καθαρόαιμη rack επιλογή σαν το G Major 2. Για αρχή μπορώ νομίζω να χρησιμοποιήσω για midi controller ένα Pod XT live που έχω. Με αυτήν την επιλογή κερδίζω σε λιγότερες μετατροπές σήματος (1 AD/DA, αν έχει κάποια απτή σημασία βεβαία σε αυτά τα μηχανήματα), και σε επιλογές όπως killdry και διαχείρισης εντάσεων για τις παράλληλες λούπες που έχω σε μερικούς marshall μου. Σε κοστολόγιο παίζει στα 500 και αυτό αλλά αργά η γρήγορα θα πρέπει να πάρω και κανένα controller και θήκη άρα θα ανέβει το κόστος.

 

3) Τρίτη και τελευταία επιλογή, να παραμείνω στα πετάλια αλλά να κινηθώ προς τα eventide αντί για TC, αρχικά με ένα timefactor και μετά να στο modfactor. Εδώ το κόστος βεβαία πάει μακριά (900 euro και για τα 2) και στην ουσία δεν χρειάζομαι τους  παράξενους διαστημικούς ήχους που μπορούν να προσφέρουν, αλλά από την άλλη έχουν τις επιλογές για killdry και εντάσεων για λούπες. Όχι και τόσο σημαντικές αυτές η επιλογές, αλλά αν και ηχητικά είναι τόσο ανωτέρα των TC ώστε να δικαιολογούν το κόστος τότε να τα εξετάσω πιο σοβαρά. Πάντως κοστολογικά σαν επιλογή είναι η λιγότερο επιθυμητή όπως καταλαβαίνετε!

 

Ποια επιλογή θα διαλέγατε εσείς? Ποια θα προσφέρει τον καλύτερο ήχο? Παίζω κυρίως 80’s hard rock όποτε τα FX που χρειάζομαι είναι chorus/flanger/phaser/ digital delay και σπανιότερα reverb. Στην ουσία οι κύριες επιλογές είναι 2 3 nova πετάλια ή ένα GMajor 2?

 

Ευχαριστώ εκ τον πρότερων!

 

Στέλιος.

 

Marshall JVM410 + 1960 cab, USA Charvel San Dimas 2H

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανενα απο τα εφε που λες οτι θα αγορασεις δεν εχει "στουντιακο" χαρακτηρα (οτι και να σημαινει αυτο... ;D) επισης κατα τη γνωμη μου οταν μιλαμε για κατι τοσο...φλου οσο τα ΕΦΕ ..."καλυτερο" δεν υπαρχει...ας πουμε εμενα το DD20 που θες να δωσεις για να παρεις το Nova Delay εχει  καλυτερο ηχο απο το Nova Delay... ;D .

 

Aν θες 80s ηχο (με την "ψυχρα" που ειχαν τοτε τα  chorus/flanger/phaser/ digital delay  εφε που θες να εχεις) σου προτεινω να ψαξεις να βρεις ενα μεταχειρισμενο πολυεφε ρακ εκεινης της εποχης (Rocktron,Art,Lexicon κτλ) ,ειναι σκυλια απο αποψη κατασκευης και πωλουνται τζαμπα,βρωμαει δε ο τοπος απο δαυτα στο ebay.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!!

 

Καλα ναι ξερω οτι ειναι υποκειμενικο, πιο πολυ η ερωτηση μου ειναι για το αν επηρεαζει να εχω 2 tc πεταλια τον ηχο παραπανω απο την αντιστοιχη φετα, λογο AD/DA κτλ.

 

Για τον στουντιακο χαρακτηρα που λεω εννοω ακριβως αυτο που ειπες παρακατω, αυτον τον πιο απροσωπο ηχο fx που ηταν στα 80's σημα κατατεθεν! Αλλα ετσι και αλλιως δεν θα δωσω καποιο μηχανημα για καποιο αλλο, ειμαι του να μην πουλαω/δινω εξοπλησμο γιατι ξερω οτι θα το μετανοιωσω καποια στιγμη.  ;D

 

Ενα πολυεφφε της τοτε εποχης προτεινεις ε? δεν ειναι κακη ιδεα, αν και πρεπει να ψαχτω στις επιλογες γιατι δεν εχω ιδεα τι καλο κυκλοφορουσε τοτε περα απο τις μαρκες που προανεφερες...

Marshall JVM410 + 1960 cab, USA Charvel San Dimas 2H

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα ένα σαν το παρακάτω.... νομίζω θα σε καλύψει πλήρως στον ήχο που ψάχνεις.

art.jpg

 

Αν θυμάμαι καλά, είχε ένα ο Τσακαλίδης στην AnoKato... δες κριτικές για τον ήχο του στο νετ και αν δεις ότι σου κάνει, στείλε μου pm να δω αν το έχει ακόμα.

RANDOMIZE USR 0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλα ναι ξερω οτι ειναι υποκειμενικο, πιο πολυ η ερωτηση μου ειναι για το αν επηρεαζει να εχω 2 tc πεταλια τον ηχο παραπανω απο την αντιστοιχη φετα, λογο AD/DA κτλ.

 

Οχι μωρε,ετσι κι αλλοιως ΚΙΘΑΡΑ παιζεις,με το που θα μπει στο Μαρσαλι ο ηχος μια χαρα θα'σαι. ;)

 

Εγω θα εψαχνα να βρω κανα Lexicon MPX1,Lexicon MPX G2.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για τις απαντησεις!

 

Πρεπει αρα να το ψαξω ξανα να δω τι παιζει σε μεταχειρισμενα και τι αξιζει απο εκεινη την εποχη, αν και ακομα το σκεφτομαι σοβαρα να χτυπησω το nova delay αφου οπως βλεπω απο τις απαντησεις δεν θα κανει και καμια τεραστια διαφορα τα 1 ή 2 AD/DA (που ετσι και αλλιως αυτην την στιγμη με τα boss) και να τελειωνω, αφου μου αρεσει και καλυπτει το modulator (που ειναι στην ουσια τα mod τον μεγαλων rack της TC).

Marshall JVM410 + 1960 cab, USA Charvel San Dimas 2H

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

(που ειναι στην ουσια τα mod τον μεγαλων rack της TC).

 

Θα μου επιτρέψεις μια παρατήρηση εδώ.

 

Όταν μια εταιρεία λέει ότι "το τάδε χαρακτηριστικό του Α μηχανήματος έχει μεταφερθεί από το Β (κορυφαίο) μοντέλο μας", πιστεύω καταλαβαίνεις ότι παίζει ένα παιχνίδι μάρκετινγκ (δεν αναφέρομαι μόνο στην tc ασφαλώς).

 

Αυτό που εννοούν είναι ότι έχουν μεταφέρει τον κώδικα του δείνα φίλτρου, delay, chorus, κλπ, και τον έχουν προσαρμόσει στους επεξεργαστές του φτηνότερου μηχανήματος. Όμως το "κορυφαίο" εξακολουθεί να έχει καλύτερους converters, ψηφιακά και αναλογικά φίλτρα, υψηλότερες τροφοδοσίες σε συγκεκριμένα κυκλώματα, κλπ.  ;)

 

Σίγουρα σε δεδομένες συνθήκες, θα ακούγεται το ίδιο "καλό" το φτηνότερο, και, ανά περίπτωση, μπορεί οι ηχητικές διαφορές να είναι και δυσδιάκριτες. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αγοράζουμε με τα αυτιά και όχι με τα μάτια.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Αν πάντως το θες για λαιβ, μ ένα αρκετά παλιό και μεταχειρισμένο μηχάνημα τίθεται και θέμα αξιοπιστίας. Ναι μεν θα το βρεις παμφθηνα, αλλά μπορεί και να τα παίξει στα μέσα του λαιβ. Αυτά τα lexicon που προτείνει ο sf πάντως θεωρούνταν από τις πιο ποιοτικές - και ακριβές - επιλογές τότε, ειδικά αν θα χρησιμοποιείς τα drive του ενισχυτη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι ναι φυσικα και ξερω τα περι μαρκετινγκ...(η δουλεια μου ειναι αλλωστε μαζι με την εκπαιδευση πωλητων παντος ειδους, οποτε ειμαι συνειδητοποιημενος  :P) Αλλα ναι, σαν modulation "πολυεφφε" μου εχει κατσει αρκετα καλα (συν οτι το πηρα και μιση τιμη ελαφρως μεταχειρισμενο...ημερων χρηση μονο) και καταφερα να εχω αρκετα παρομοιο ηχο με αρκετα κλασσικα αναλογικα πεταλια του ειδους (πχ τα mxr evh που τα εχω και αυτα στην "συλλογη" μου...) χωρις τα προβληματα τους στην λουπα του ενισχυτη :)

 

Αυτο με την αξιοπιστια το σκεφτομαι και εγω, αν και δεν κανω συχνα live, αλλα οπως και να εχει, θελω να ειναι το μηχανημα στην καλυτερη κατασταση που ειναι δυνατον. Θα το ψαξω να δω τι παιζει απο τετοια μεταχειρισμενα μηχανιματα πρωτα απο τιποτα φιλους/γνωστους/μαγαζια στην αθηνα (ωστε να εχω μια καλη ιδεα της χρησης τους) να δουμε αν υπαρχει τιποτα.

 

Ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις σας!

Marshall JVM410 + 1960 cab, USA Charvel San Dimas 2H

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου