Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή στα ηλεκτρικά κιθάρας.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά σε όλους !

 

Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί έχω βρέθεί σε ένα σημείο της αναβάθμισης της κιθάρας μου στο οποίο θα χρειαστώ κάποιες γνώμες παραπάνω.

Η κιθάρα είναι η Ibanez s2020xav.http://www.guitar-museum.com/uploads/guitar/65/200178767669-1.jpg. Slim mahogany body,2 Ηumbuckers,1 Volume, 1 Tone,  500kpots, 0,22μF tone capacitor. Έχω αλλάξει τους stock μαγνητες και έχω βάλει ένα σετακι Suhr Doug Aldridge . Οι μαγνήτες αυτοί μου αρέσουν αρκετά και δεν σκέφτομαι να τους αλλάξω. Eίναι well balanced συχνοτικά, high output αλλά γενικά uncompressed. Για το λόγο αυτό μου αρέσουν σε gain καταστασεις στα rythm μέρη καθώς δε λασπώνουν και έχουν πολύ καλό string definition. Στα lead μερη ομως δεν ειμαι ικανοποιημενος καθως δεν βγαζουν τις αρμονικες που θα ηθελα οπως για παραδειγμα ενας Seymour Duncan JB. Να πω σε αυτο το σημειο οτι παιζω στο ΟD+ καναλι ενος Koch Studiotone . Στα lead μερη βαζω και ενα Χοtιc ΒΒpreamp χωρις ομως να χει το αποτελεσμα που ψαχνω. Γενικα ο ηχος τους ειναι λιγο sterile χωρις να "αρπαζουν".

Επισης το οργανο απο τοτε που εβαλα τους Suhr μου ακουγεται καπως μουντο και θα ηθελα να ειναι πιο bright. Εδώ http://www.noiz.gr/index.php?topic=9007.10ο γραφει ο Superfunk "Γενικα πρεπει να γνωριζεις οτι μπορεις να "ξελασπωσεις" & να πριμαρεις μια θολη κιθαρα ανεβαζοντας την αντισταση του volume & του tone control (το volume εχει μεγαλυτερη επιρροη) & χαμηλωνοντας το capacitance του tone cap...

:wink: ".

Οπότε η ερώτηση είναι :

Για να μπορεσει η κιθαρα να γινει πιο πριμαριστη και να αρπαζουν οι μαγνητες δινοντας αρμονικες,

1) να προχωρήσω σε αλλαγή του volume pot σε 1000αρι (με το μειονεκτημα οτι θα γινει πιο αποτομο το volume αλλα θα κερδισω στα αλλα 2)?

2) να προχωρησω σε αλλαγη του tone capacitor σε μικροτερης ταξης Farad? Ποια τιμη θα ηταν ιδανικη πιστευετε ? (Έχω σκεφτει ακομα και να παρακαμψω το tone αν και η αληθεια ειναι οτι το χρησιμοποιω στο παιξιμο μου)

3) να προχωρησω σε ενα συνδυασμο των 1+2 ?

 

Ευχαριστω για το χρονο σας !  ;)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Απο ότι βλέπω έχεις έυκολη πρόσβαση, οπότε ξεκίνα δοκιμάζοντας κάποιο μικρότερο πυκνωτή. Εαν είσαι σίγουρος ότι είναι .22μF βάλε εναν .1μF και ξαναδοκίμασε.

 

Το volume μπορεί να γίνει 1M αλλά δοκίμασε πρώτα το πυκνωτή.

 

 

Άκου να δεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο ότι βλέπω έχεις έυκολη πρόσβαση, οπότε ξεκίνα δοκιμάζοντας κάποιο μικρότερο πυκνωτή. Εαν είσαι σίγουρος ότι είναι .22μF βάλε εναν .1μF και ξαναδοκίμασε.

 

Το volume μπορεί να γίνει 1M αλλά δοκίμασε πρώτα το πυκνωτή.

 

 

 

Ευχαριστω toneless!  ;) Το capacitor ειναι οντως .22μF. Ηταν ευκολο να δω τον αριθμο καθως ειναι ευκολη η προσβαση στα ηλεκτρικα στο πισω μερος της κιθαρας. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλλαγή στa pots και τον πυκνωτή είναι απαραίτητη αν δεν παιζεις με τα controls στο τέρμα αλλά κατεβάζεις λίγο το volume / tone. Διαφορετικά, ίσως δε δεις διαφορά.

Μία άλλη extreme λύση είναι να καταργήσεις το tone pot (να το αποσυνδέσεις κι ας μείνει στην κιθάρα)

Δοκίμασε να πειραματιστείς και με το ύψος του μαγνήτη καθώς και τις χορδές. Αν θέλεις πιο bright αποτέλεσμα, δες τις Ernie Ball super slinky. Αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στον ήχο που τελικά θα έχεις μέσα από τον Κοch. Όσο για τους suhr, απλά σκίζουν, άριστη επιλογή!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 7 μήνες αργότερα...

συμφωνώ με όλα όσα ειπώθηκαν εως τώρα... σίγουρα θα άλλαζα πυκνωτή και θα άφηνα την αλλαγή του volume pot σαν τελευταία επιλογή. πρέπει όμως να πώ πως η τιμή του πυκνωτή που έδωσες μου φένεται μεγάλη. κανονικά δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 0.1μf σε καμία ηλεκτρική κιθάρα και για humbuckers δεν θα ήταν πάνω από 0.022μf . εγώ θα έβαζα εναν 0.01μf . εαν οι μαγνήτες είναι split (δηλαδή μπορεί να είναι ενεργό μόνο ένα από τα δύο πηνία(single coil mode)) τότε θα μπορούσες να βάλεις ενα tone pot με ενα push/pull DPDT switch και να αλλάζεις, ας πούμε τον bridge pup, από humbucking mode (τα πηνία παραλληλα) σε series mode (single coil αλλά τα πηνία σε σειρά)... σίγουρα πιο πρίμος ήχος αλλα σίγουρα και καυτός. ελπίζω να βρείς τον ήχο σου απλά αλλάζοντας πυκνωτή και πρέπει να σου πώ βέβαια πως η κιθάρα σου είναι κουκλί!  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου