Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια για αγορα ακουστικης


Προτεινόμενες αναρτήσεις

        Τον τελευταιο καιρο ασχολουμαι ολο και λιγοτερο με το ηλεκτρικο παιξιμο και το εχω γυρισει στο πιανο, παρολα αυτα μου εχει μπει η ιδεα αγορας μια ακουστικης 12χορδης (ή ηλεκτρακουστικης 12χορδης καθως δεν θελω να εγκαταλειψω τελειως την κιθαρα. Καθοτι δεν εχω απολυτως καμμια γνωση γυρω απο ακουστικα οργανα και δεδομενου οτι θα την χρησιμοποιω κυριως για fingerpicking και strumming αλλα λαμβανοντας επισης υπ οψη οτι με ενδιαφερει να μην εχει τοσο μεγαλο action (παλαιοτερα προβληματα που ειχα στα δαχτυλα ξεκινησαν απο παιξιμο με πολυ κακες και "σκληρες" ακουστικες) θα ηθελα αν μπορειτε να μου συστησετε μια εκ των κατωθι:

 

http://www.thomann.de/gr/takamine_eg523sc12_jumbowesterngitarre.htm

 

http://www.thomann.de/gr/seagull_s12_q1.htm

 

http://www.thomann.de/gr/yamaha_cpx70012_nt.htm

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aν και δεν εχω συγκεκριμενη αποψη , τρεφω μια συμπαθεια στις seagull τουλαχιστον ως προς τον ηχο.

Παντως για τα ακουστικα οργανα, η δοκιμη ειναι ο μονος τροπος!

www.mario-art2.blogspot.com

www.mario-art.blogspot.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καθώς μιλάμε για μια κιθάρα που θα χρησιμοποιηθεί κυρίως σε chords και strumming (η συνήθης χρήση 12-χορδης), γνώμη μου είναι ότι είναι καλύτερο να κοιτάξεις jumbo style σώματα. Λίγα pointers από μένα:

 

-Με το ρίσκο να πέσουν να με φάνε:έχω την εντύπωση ότι το έλατο (spruce) σε καπάκι ακουστικής έχει πιο "ανοικτό" και "καμπανιστό" ήχο από τον κέδρο (cedar), οπότε δεν θα πήγαινα για την seagull.

 

-Η takamine έχει αρκετά καλό όνομα στις ακουστικές και όσες δοκίμασα σπάνια με απογοήτευσαν. Οπότε είναι μια συνετή επιλογή, εαν είναι να προχωρήσεις στα τυφλά.

 

-Το ίδιο όμως και η σειρά cpx της yamaha. Εδώ θα εντόπιζα θέμα στην έλλειψη pickguard: παρόλο που είναι όμορφα σχεδιασμένη, για μένα προσωπικά (που "βαράω") θα διέτρεχε κίνδυνο γρατζουνίσματος!

 

-Πέρα από την δοκιμή, η οποία ενδέχεται να είναι δύσκολη (πρέπει να τις βρεις και τις τρεις στην αθήνα), θα σου πρότεινα να σκεφτείς την αγορά "pure" ακουστικής και την μετέπειτα προσθήκης ηλεκτρικού συστήματος. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να κάνεις τόσες υποχωρήσεις στο όργανο που θα διαλέξεις (όσον αφορά τα ξύλα, την αισθητική και, το κυριότερο, τον ακουστικό ήχο).

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Γεια σου,

εχω την Takamine EG523 SC αλλα εξαχορδη. Προηγουμενως ειχα την Takamine EG551 SC.

Γενικα εχω μεινει αρκετα ευχαριστημενος. Εχω δοκιμασει και Yamaha APX και CPX και η γνωμη μου ειναι να προσεξεις τα εξης.

 

1. Η τακ εχει πιο πριμο αν το θες ηχο οταν ειναι plugged (πιο "cowboy" να το πω). Οι yamaha εχει πιο γλυκο. Ο ηχος ειναι αρκετα υποκειμενικο πραγμα, και δυστυχως δεν ειναι τοσο ευκολο να το δεις σε 5-10 λεπτα σε ενα καταστημα και να συγκρινεις.

2. Κανενα προβλημα δεν ειχα με τα ηλεκτρικα της Tak για 3 χρονια τωρα, ενω η yamaha ενος φιλου εμεινε απο ηλεκτρικα στο 1ο της live που παιζαμε μαζι! ( το φοβερο ειναι οτι επαιζε στο soundcheck και σταματησε να δουλευει οταν ξεκινησαμε!!! - φαντασου τη χαρα του φιλου μου αλλα και του γκρουπ!!  :) )

3. Λεγοντας το παραπανω να κοιταξεις λιγο και το support. Ο φιλος μου παιδευτηκε και ξοδευτηκε  πολυ πηγαινοντας την κιθαρα στο Νακα, ενω την ειχε αγορασει απο εξωτερικο.

4. Πρεπει να ξερεις σε τι θα τη χρησιμοποιησεις. Οι ηλεκτροακουστικες για λαιβ ειναι διαφορετικα οργανα απο μια καθαρα ακουστικη κιθαρα.

Ελπιζω εστω λιγο να βοηθησα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου