Προς το περιεχόμενο

Αποψεις για Delay: EHX DMM. Delayla ...


math2014

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πόσα sec λούπας μπορείς να έχεις με το DL4? Είναι 100% σίγουρο ότι μπορείς να γράψεις λούπα και να έχεις και delay ταυτόχρονα?

 

14 δευτερόλεπτα σε κανονική ταχύτητα και περίπου 30 στη μισή (κάνει και τέτοια κόλπα). Είναι 500% σίγουρο, το έχω 5 χρόνια. Πάνω στη λούπα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα delay που έχει max time (αν θυμάμαι καλά) 800ms και ένα υποτυπώδες modulation (σε στιλ chorus που ελέγχεται από 1 κουμπί).

Το πετάλι είναι εκπληκτικό αλλά ακριβό (κάνα 290ρι ¤).

Δεν είναι κατα βάση looper αλλά σου δίνει αρκετές δυνατότητες.

 

Πέρα απο αυτά έχει 15 διαφορετικούς τύπους delay (σε αυτά και revese), 3 θέσεις για να αποθηκεύεις τους ήχους σου, tap control και δυνατότητα να βάλεις ένα continious controler -πετάλι όπως είναι ένα wah και να ελέγχεις απο αυτό όποιες παραμέτρους έσυ θέλεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 46
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο:

Αν γράψεις μια λούπα και θες να την κλείσεις για λίγο, μπορείς μετά να την ξαναχρησιμοποιήσεις ή μόλις πατήσεις stop η λούπα χάνεται?

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο:

Αν γράψεις μια λούπα και θες να την κλείσεις για λίγο' date=' μπορείς μετά να την ξαναχρησιμοποιήσεις ή μόλις πατήσεις stop η λούπα χάνεται?[/quote']

 

Η λούπα δεν χάνεται εκτός αν:

Α) βγάλεις το βύσμα εισόδου

Β) Βγάλεις το πετάλι απο το ρεύμα

Γ) Αλλάξεις τη λειτουργία του -αν χρησιμοποιήσεις απο τον επιλογέα ένα άλλο delay και όχι το looper

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με το dl4 κάνεις 14 δευτερόλεπτα λούπα.

Υπάρχει και δυνατότητα delay και όντως είναι μόνο 800 αλλά προσωπικά πιστεύω πως θα ήταν καλύτερα αν η το looper ήταν τελείως ξεχωριστά σαν δυνατότητα ώστε να μπορείς να χρησημοποιείς όλα τα delay που προσομοιώνει το πετάλι αλλά και το tap tempo.

 

Μπορείς να το βρείς από αμερική με 150-80 ευρώ αρκεί να καταφέρεις να αποφύγεις τα τελωνεία...

Εγώ το πήρα από το ebay και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. ¶ και οποσδήποτε power adaptor γιατί τρώει μπαταρίες για πρωινό... :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το DD-20 και την λούπα ισχύει το εξής:

 

Όταν είσαι σε λοοπ και γραφεις, δεν μπορεις να γραψεις με ηχο delay...οταν ομως τελειωσεις τα γραψιματα, πατωντας το κουμπι της μνημης παει σε delay αφαιρώντας σου ομως το δικαίωμα να προσθέσεις κατι επιπλέον στη λοοπ.

 

Παιζει δηλ η λοοπ που εχεις γραψει μεχρι εκεινο το σημειο και απλα μπορεις μετα να παιζεις απο πανω με ηχο delay...

www.intravenus.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρά

 

 

Ας πω κι εγώ καποια πράγματα για το Delayla της Carl Martin, μιας και το χρησιμοποιώ εδώ και 6 μήνες περίπου, ενώ βλέπω ότι μάλλον είναι outsider στην κουβέντα... 8)

 

Από μια άποψη αυτό είναι αναμενόμενο, καθώς το πετάλι δεν αφορά σε καμία περίπτωση τη "συγχρονη" άποψη επάνω στο delay. Προσφέρει μικρότερη επανάληψη, δεν "λουπάρει" κτλ κτλ για να μην μακρυγορώ. Οπότε αν κάποιος χρησιμοποιεί το delay ως ζωτικό κομμάτι του παιξίματός του, μάλλον όντως το delayla δεν προσφέρεται.

 

Από την άλλη πλευρά, προκειται για ένα πετάλι με πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα. Κατ'αρχήν, προσφέρει την πιο αναλογική delay χροιά που έχω ακούσει τουλάχιστον εγώ, ενώ το tap δημιουργεί εξαιρετικό slapback. Στη XL εκδοχή (την οποία δεν προτίμησα ο μαλάκας και τώρα χτυπάω το κεφάλι μου), το tap είναι ρυθμιζόμενο με διπλό πάτημα, κάτι που επίσης δεν έχω συναντήσει σε πετάλι, παρά μόνο σε rack versions. Αν κάνω λάθος βέβαια, διορθώστε με.

 

Η εταιρεία δεν το χαρακτηρίζει delay αλλά tape echo, και σε κάποιες κριτικές διάβασα ότι προσομοιάζει σε πολύ καλό επίπεδο αυτού του τύπου το εφέ (βλέπε Shadows ως χαρακτηριστικότατο παράδειγμα), πράγμα στο οποίο συμφωνώ απόλυτα.

 

Συμπερασματικά, θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο, το οποίο όμως δεν έχει ευρύ πεδίο εφαρμογής, αλλά ταιριάζει γάντι σε πιο vintage άποψη επάνω στο παίξιμο ενώ έχει και την πλάκα του αν προσπαθήσει κανείς να το βάλει μέσα σε πιο φρέσκους ήχους.

 

Τέλος, η μεγάλη καφρίλα που έκανα είναι ότι το χρησιμοποίησα με φωνή και το μόνο που μπορώ να πω ότι σίγουρα θα το ψάξω περισσότερο κάποια στιγμή...

 

Επίσης, είμαι μεγάλος fan της Carl Martin οπότε όσα έγραψα είναι υποκειμενικά για έναν λόγο παραπάνω.

 

Thanx

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το memory man είναι κατι διαφορετικό από τα άλλα αναλογικά delay συνεπώς δεν μπορεί να συγκριθεί άμεσα με το maxon πχ.

αυτό που κανει το memory man να ξεχωρίζει είναι η προσθήκη vibrato/chorus στον delay ήχο, με αποτέλεσμα έναν πολύ χαρακτηριστικό εφέ.

προσωπικά το θεωρώ εξαιρετικά ενδιαφέρον και είναι δεδομένο οτι ξεφευγει από τα στενά πλαίσια της χρήσης ενός delay.

 

παντώς, νομίζω οτι η επιτομή του αναλογικού delay ανήκει στη moog.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου