Προς το περιεχόμενο

Πεταλιέρα για μπάσο?


funky_bassman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά επειδή πλέον δεν την παλεύω να κουβαλάω πετάλια θα ήθελα να ρωτήσω γνώμες για πεταλιέρες για μπάσο. Πρέπει:

Α) Να είναι ελαφριά

Β) Να είναι φθηνή (μέχρι 300-350 ευρώ καινούρια)

Πάνω θα κουμπώνω και το κόντρα μπάσο μάλλον οπότε το τρίτο που θέλω είναι να έχει χώρο για να αποθηκεύω τουλάχιστον 14-16 ήχους... Ακούω προτάσεις... Το μάτι μου έπεσε σε αυτήν:

http://www.thomann.de/gr/zoom_b91ut.htm

και

http://www.thomann.de/gr/toneworks_ax3000b.htm

Τι λέτε???

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 27
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Γενικά τα zoom δεν είναι πολύ καλά, οπότε ανάμεσα σε αυτά τα δυο που λες καλύτερα το toneworks.

Τι ήχους περίπου χρησιμοποιείς? πχ distortion για μπάσο δε θα έχεις ποτέ ικανοποιητικό απο πεταλιέρα, αν θέλεις κάτι τέτοιο μείνε στα πετάλια! Chorus, delays etc μπορούν να έχουν πάρα πολύ καλής ποιότητας.

Εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις την Μ9 ή να ψάξεις να βρείς μια παλιά GT6-B.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρησιμοποιώ μερικές φορές od στο μπάσο... Γενικά οι ήχοι που θέλω να βγάζω είναι για 2-3 διαφορετικά συγκροτήματα οπότε για αυτό θέλω και πεταλιέρα... Τα αποθηκεύω και είμαι έτοιμος!

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ λέω μείνε στα πεταλάκια γιατί πάλι εκεί θα γυρίσεις ;).. Κύκλους κάνει.

 

Κι εγώ νομίζω ότι αυτή είναι η πραγματικότητα!  ;)

 

Βέβαια, κάθε μουσικός βλέπει διαφορετικά τα πράγματα, αλλά μιας κι έχω περάσει κι εγώ από τη φάση της πεταλιέρας, τείνω να καταλήξω στο ότι (ιδίως μετά από ένα "αποκαλυπτικό" Α/Β τεστ αφού περάσει ο ενθουσιασμός με τα πολλά διαφορετικά εφέ) πολύ λίγοι ήχοι είναι πραγματικά χρήσιμοι στο μπάσο.

 

Και γενικότερα, η προσωπική μου εμπειρία (μπορεί να κάνω και λάθος) με τις ψηφιακές πεταλιέρες έδειξε ότι ο καλύτερος ήχος βγαίνει καρφί στον ενισχυτή, ή έστω αναλογικά (με πεταλάκια). Αυτό μπορεί να μη γίνεται απόλυτα σαφές στο σπίτι ή στην πρόβα, αλλά σε δυνατές εντάσεις (νιώθω ότι) φαίνεται η διαφορά.

 

Βέβαια, δε μπορώ να εκφέρω γνώμη για πολύ πρόσφατες υλοποιήσεις όπως η GT10B γιατί δεν έχω αντίστοιχη εμπειρία.

 

Από την άλλη, φυσικά και παίζει ρόλο το τι θεωρεί ο καθένας καλό ήχο και ο λοιπός εξοπλισμός του (το τι συνδυάζεται με τι δηλαδή). Επιπλέον, αν τα εφέ είναι τόσο σημαντικά για τον ήχο κάποιου, τότε επίσης είναι λογικές κάποιες (μικρές) παραχωρήσεις.

 

Απλά αυτό που καταθέτω είναι το ότι όταν πήγα μετά από καιρό να ξαναδοκιμάσω να παίξω με πεταλιέρα, μέσα σε 15' την παρόπλισα και πάλι (όσο ωραίος π.χ. κι αν είναι ο συνδυασμός chorus και reverb για tapping!). Ίσως και να φταίω εγώ που δε ψάχτηκα όσο έπρεπε, αλλά από τη στιγμή που στο bypass mode άκουγα κάτι που δε μου άρεσε τόσο όσο το "καρφί στον ενισχυτή"...

bass @ vertigo

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν όμως παίζεις σε τρία διαφορετικά σχήματα με διαφορετικούς ήχους, μάλλον η πεταλιέρα σε βοηθάει.....

 

Βέβαια δεν είμαι ο ιδανικός για να απαντήσω γιατί παίζω (σχεδόν) καρφί στα live αλλα στο σπίτι με το B2.1u έχω βρεί την υγειά μου. Ναι, τα περισσότερα εφφέ δεν είναι του γούστού μου και δεν ασχολούμαι ΑΛΛΑ βάζω τα ακουστικά πάνω του (η το βάζω στη USB του PC), κουρδίζω, κάνω μερικές ρυθμίσεις (θέλει λίγο χρόνο να το μάθεις) και μερικούς αξιοπρεπέστατους ήχους, βάζω και το drum machine που έχει μέσα και μόλις ξεκαβλ.... το βάζω στην άκρη (μικρό και χωράει παντού). Παρόλο που έχει DI δεν το έχω πάρει live να μην πω ψέμματα.

 

Το AX-3000B έχει αρκετά ωραίους ήχους (για πεταλιέρα) αλλά δεν έχει DI (ούτε rhythm box ;D).

Το Zoom που λες δεν το έχω ακούσει.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανε λιγο υπομονη μαζεψε αλλα 100€ και παρε την BOSS GT-10B και θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο...Την εχω την πεταλιερα αυτη εδο και 1,5 χρονο και δεν την αποχωριζομαι...Πραγματικα αξιζει τον κοπο  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την εχω την πεταλιερα αυτη εδο και 1,5 χρονο και δεν την αποχωριζομαι...

Η κοπέλλα σου τι λέει;

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά ωραία τα πετάλια σίγουρα! Δεν αμφιβάλει κανείς αλλά όταν κάνεις πρόβες σχεδόν κάθε μέρα από την μία άκρη της Αθήνας στην άλλη, παίζεις την μία μέρα επαρχία και την επόμενη Αθήνα με διαφορετικές μπάντες που θες τελείως διαφορετικό ηχόχρωμα και λειτουργίες, το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς ούτε να κουβαλάς 20 κιλά συνέχεια ούτε να έχεις διαφορετικά preset για την κάθε μπάντα (στην μία παίζω POP στην άλλη παραδοσιακά/έντεχνα). Και ας μην κοροϊδευόμαστε στο στάνταρ εξοπλισμό από τα πετάλια σου χρειάζεσαι:

DI,Tuner,EQ,Wah,OD,Comp,Boost

Από μόνα τους αυτά συν την βαλίτσα είναι 15 κιλά χωρίς τίποτα άλλο πάνω... Οπότε σκεπτόμενος το μέλλον της μέσης μου αποφάσισα να γυρίσω σε πεταλιέρα! 3,5-4 κιλά και τέλος!

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου