Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια σε αρχαριο gia studio monitors


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον προσφατα ανακαλυψα το Guitar ring αφου πρωτα πηρα μια καρτα ηχου και εμεινα μαλ...με τα τοσα καλουδια που εχει.Θα ηθελα τωρα να μου πειτε αν αξιζει η αγορα για studio monitor μιας και τα ηχεια του Πι σι ειναι αθλια.

Θα εχω την ποιοτητα Των ενισχυτων που εχει το προγραμμα?

εχεται να προτεινεται καποια μαρκα σε λογικα πλαισια τιμης?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντα τα καλύτερα ηχεία, θα βοηθάνε πάρα πολύ.  

Ας πούμε ότι "ξεθάβουν" ήχους και μικρές καταπληκτικές λεπτομέρεις, τις οποίες οι "πλαστικούρες" δεν αφήνουν να αναδειχθούν.

 

Δεν θέλεις να δεις κάποια στιγμή, ποιός είναι επιτέλους αυτός ο "λαμπάτος" ήχος που όλοι λένε γι αυτόν, ποιός είναι ο τρανζιστοράτος ηχος, ποιά είναι η διαφορά του ενός ενισχυτή με τον άλλο ;  

Αυτό γίνεται σιγά-σιγά, με το δίπτυχο "καλή κάρτα ήχου & καλά ηχεία" και με την εμπειρία που θα αποκτήσεις, εμπειρικά - αθροιστικά.        

 

Όμως φίλε sils, το ...... λογικά πλαίσια τιμής ...... είναι σχετικό.

Αν κατά τη δική μου γνώμη, τα καλύτερα ηχεία του πλανήτη για ένα δωμάτιο 4Χ3 είναι τα Focal CMS 50 με 450 € το ένα (900 € το ζευγάρ), τότε για μπροστά στον υπολογιστή είναι λογικό (πάντα για το δικό μου κριτήριο), το να πάρει κάποιος τα μικρότερα Focal CMS 40 με 600 € σύνολο.

 

Θα μου πεις "πού είναι τα λογικά πλαίσια" και θα σου απαντήσω, ότι τουλάχιστον δεν θα ξαναλλάξεις ηχεία για πολλά χρόνια, όπως εγώ τόσες φορές, που έτσι, τα έχω πληρώσει 3πλάσια τιμή αν το καλοσκεφτείς.

 

"Μα" θα μου πεις, τώρα ξεκινάς και δεν ξέρεις αν θα σου χρειασθούν ηχεία για τόσο καλή μίξη και τόσο καλό ξεμπέρδεμα των χώρων, του Left-Right, του μπάσου, του ramble κ.ο.κ.

Εγώ πάντως θα έλεγα, ότι τα Focal με έχουν γλυτώσει από αγορές χιλιάδων ευρώ, πεταμένων.  

 

Η μέθοδος : Στήνεις αυτί στο You Tube, τόσο καλά, που να ζηλεύει ηχολήπτης.  

Μετά, κοιτάς αν η παρουσίαση (του κάθε είδους) είναι ηχογραφημένη με καλά μηχανήματα ή "άρπα κόλα" με εξωτερικό μικρόφωνο.    

Τέλος, λες ότι δεν θα πάρω εκείνο το πακέτο με τα Samples αλλά το άλλο (λόγου χάρη).  Γλυτώνεις ας πούμε 3 μήνες εργασία με λάθος samples, που θα έπρπε να ξαναγράψεις από την αρχή αν είσαι σχολαστικός με την ποιότητα.

 

Όμως όλα είναι μία αλλυσίδα.  Θα θέλεις μία καλύτερη κάρτα, ένα καλύτερο αποτέλεσμα κ.λ.π.

Δεν μπορςείς να φανταστείς, πόσο το σκέφτομαι να ξαναγράφω πράγματα επειδή τα είχα κάνει με χειρότερα εξαρτήματα ή επειδή μου είχε ξεφύγει κάτι απο τα ηχεία.

 

Πες μας εσύ καλύτερα πόσα χρήματα διαθέτεις και για πόσο μεγάλο δωμάτιο.

Θέλεις για μπροστά στον υπολογιστή ή θέλεις να έχεις την οθόνη επιπρόσθετα για τηλεόραση και να βάζεις DVD με συγκροτήματα ;

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπα πανω απο 200€ δυσκολο το βλεπω.

ξερω εχεις δικιο οτι πληρωνεις παιρνεις αλλα εγω τωρα μπηκα στον χορο του κιθαρα -soundcard- software- Ηχεια.και πραγματικα εντυπωσιαστηκα απο το guitar ring εβγαλα απιστευτους ηχους σε λιγα ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ.

Γιαυτο λοιπον μχρι να κατασταλαξω θελω κατι μετριο για ενα δωματιο 4χ3.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.thomann.de/gr/esi_near05_aktive_nahfeldmonitore.htm

δοκιμασμένα και αρκετά καλά για τη χρήση που τα θες. Αν δεν περιμένεις τίποτα το εξωπραγματικό , δυσκολα θα σε απογοητέυσουν.

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.thomann.de/gr/esi_near05_aktive_nahfeldmonitore.htm

δοκιμασμένα και αρκετά καλά για τη χρήση που τα θες. Αν δεν περιμένεις τίποτα το εξωπραγματικό , δυσκολα θα σε απογοητέυσουν.

 

όντως πολυ καλη επιλογη - τα ειχα και εγω στο δωματιο μου - αλλα τα πουλησα και πηγα σε αυτα http://www.musicstore.de/en_EN/GRD/Behringer-B-1030A-Studiomonitor/art-REC0006983-000 λίγακι ποιο ακριβά αλλα πίστεψέ με ΕΝΤΕΛΩΣ αλλη ποιότητα - πολύ καλήτερα (αυτο που βλεπεις στο link ειναι τιμη ανα κομματι - οποτε εσυ θελεις 2 ;D )

 

και για να σου δωσω και κατι εξτρα (το κιτρινο περι(βλημα) που βλεπεις στην φωτο ειναι cevlar  ;D)

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου