Προς το περιεχόμενο

Απορια/συμβουλες για high gain ηχο!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα!

 

εχω την εξης απορια, πολλοι που παιζουν μεταλ συνδεουν πριν την παραμορφωση του ενισχυτη καποιο overdrive/distortion πεταλακι με σκοπο να "σφιξει ο ηχος και ειδικα στα μπασα".

υπαρχει καποιος απο τους συμφορουμιτες που να το κανει? και αν ναι

 

ποιο πεταλι χρησιμοποιει και ποση παραμορφωση βαζει απο κει??

 

εξοπλισμος

ibanez prestige με SD dimebucker

Randall rh50t κεφαλη

podxt live

 

να σημειωσω οτι εχω χρησιμοποιησει τα stomp boxes του pod

(ibanez tube screamer, metal zone)

και πετυχαινα τον ηχο που ηθελα, αλλα  σκεφτομαι να αγορασω το real thing μιας και το pod το χρησιμοποιω σαν εφεδιερα στην λουπα.

 

(Εδω κολαει και η ερωτηση αν βαζει καποιος παραμορφωση σπτο πεταλι γιατι στα λαηβ ηδη χορευω κλακετες για να αλλαζω καθαρο/παραμορφωση απτο footswitch και πολυ γρηγορα να αναβω το εκαστοτε εφε απτο pod οποτε η λυση του να εχω ακομα ενα πεταλι που πρεπει να ανοιγοκλεινω δεν με βολευει)

 

 

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω το drive το εχω 9 o'clock, level at noon, tone noon(αλλα αυτο βασικα οπου σ'αρεσει)

 

Οτι tubescreamer και να παρεις, καλο αποτελεσμα θα πετυχεις. Εγω εχω το OD820 αλλα σκεφτομαι σοβαρα να παω σε κατι πιο φτηνο και με πιο μοντερνο ηχο.Το 820 ειναι απιστευτα κοντα στο original tubescreamer τις ibanez.

 

Παντως και με το pod μια χαρα θα την κανεις τη δουλεια σου.

.o. /o. /o\ <o\ <o> \o/ εεεεε μακαρένα!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απτο pod εκανα τα πειραματα, αλλα δεν μπορω να το χρησιμοποιησω γιατι στα λαηβ παιζει στο fx loop και επειδη το pod δεν ειναι ιδιο με το real thing θελω να μαθω αν καποιος το εχει δοκιμασει και ποσο gain βαζει απτο πεταλι γιατι φαντασου να θελω να παω απο γκαζια στο καθαρο καναλι, θα πρεπει να κλεινω το πεταλι+το drive του ενισχυτη απτ footswitch!

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το έξτρα πετάλι boost/od/dist είναι για να έχεις έξτρα gain ώστε να πετύχεις metal γκάζια. Δεν έχεις ήδη πολύ γκάζι από το randall (metal ενισχυτής, τον είχα) και το pod?!?

 

Αν θέλεις και το καθαρό κανάλι, πρέπει να κλείνεις το dist/od/boost πετάλι έτσι κι αλλιώς, δεν το γλυτώνεις...

  Δε θα χρειάζεται να το κλείνεις μονάχα εάν πάρεις ένα clean booster και το έχεις σε χαμηλό boost, έτσι για ελάχιστο έξτρα lead, ώστε να μη σου βρωμίζει το καθαρό και ειδικά αν κατεβάζεις το volume της κιθάρας σου όταν γυρίζεις σε καθαρό. Αλλά αυτό δε φαντάζει για metal λύση...

 

Πρακτικά πρέπει να βρεις ένα καλύτερο συνδυασμό καναλιών με τον ενισχυτή σου και το pod. To pod μάλιστα έχει πολύ καλό ήχο για παραμορφώσεις, πολύ καλύτερο από πολλά πεταλάκια που έχουν ένα μόνο distortion κανάλι και ηχητικό χαρακτήρα.

Αυτό το "the real thing" δεν είναι τόσο διαφορετικό απ το pod και μπορείς να το δοκιμάσεις με κάποιο κλασσικό πεταλάκι boss DS-1 ή OD-1 που είναι αξιοπρεπή και σχετικά οικονομικά(δες και used) και να πειραματιστείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης μπορείς να τα βάλεις δίπλα δίπλα τα πεταλία και να φοράς παπούτσι 47 με 48 νούμερο και με ένα πάτημα να πατάς και τα 2 πεταλία... Και άμα τα πατήσεις και πλαγίως και 3 . :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κλασσικά boostάκια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να σφίξουν τα μπάσσα και ενδεχομένως να αυξήσεις λίγο το gain είναι τα Ibanez tubescreamers (ακόμα και με το gain στο 0 θα κάνεις δουλεία), Boss DS1, Maxon OD808, τα Xotic boosters και πολλά πολλά άλλα.

 

Γενικά μετράνε γιατί όχι μόνο μπορείς να σφίξεις μπάσσα και να δώσεις gain, αλλά επιπλέον αν παίζεις σε 2καναλο ή 3κάναλο ενισχυτή μπορείς να φτιάξεις διάφορα ηχοχρώματα με τα κανάλια και συνδιασμούς με το boost.

 

Γω χρησιμοποιώ το Tonefactor Cream Pie Deluxe, το οποίο μαμάει αλλά νομίζω πως έχει σταματήσει από την αγορά, σε ένα Mesa Roadster τόσο στα καθαρά κανάλια όσο και στα γκαζάτα. Συνήθως το έχω ενεργό και παίζω με το volume της κιθάρας.

www.myspace.com/utmostcontemptband

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου