Προς το περιεχόμενο

Low budget discontinued modeling gear


Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

Με αφορμή αυτό το θέμα: http://www.noiz.gr/index.php?topic=178969.10

 

ανοίγω τούτο εδώ για διάφορα modeling μπλιμπλίκια από το παρελθόν που δεν παράγονται πλέον, είτε γιατί αντικαταστάθηκαν από άλλα, είτε για αδιευκρίνιστους λόγους πολιτικής της εταιρείας παραγωγής.

 

Θα αναφέρω επί τροχάδην:

 

1) Yamaha DG-1000, DG-Stomp, MagicStomp. Μηχανάκια με πολύ καλό ήχο, ή ιδιαίτερα ηχοχρώματα. Τα DG στέκονται ηχητικά και σήμερα 100% νομίζω. Το Magic ήταν ένας εξαιρετικό εργαλείο για πολλές χρήσεις... μετανοιώνω πολλές φορές που έδωσα το δικό μου στον mij, που ελπίζω να το χαίρεται!

 

2) Digitech GNX series. Η εξαγορά της Johnson έδωσε στη Digitech την ευκαιρία να παράγει μερικά εξαιρετικά modeling μηχανήματα που μερικοί χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα.

 

3) Boss ME-50 και παλιότερα όπως και το επιτραπέζιο GS-10. Για χρόνια στο rig πολλών επαγγελματιών.

 

4) Tonelab επιτραπέζια και η SE που δεν παράγεται πλέον (καμμιά δεν παράγεται πλέον, αλλά η SE εδώ και 2-3 χρόνια αν δεν κάνω λάθος).

 

Το ενδιαφέρον είναι πιθανώς για κάποιον που δεν θέλει να διαθέσει πολλά χρήματα και ψάχνει σε μεταχειρισμένα. Ίσως να θέλει κάτι για backup ή ο,τιδήποτε. Σε αυτή την κατηγορία ίσως βρει πράγματα που θα τον καλύψουν πλήρως σε πολύ λογικές τιμές.

 

Αν έχετε και εσείς κάποια ανάλογα μηχανάκια υπόψιν σας, γράψτε!

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

Ανάσταση!!! ;D

 

Εγώ θα πάω λίγο πιο πίσω. Στις πρώτες υλοποιήσεις modeling της Roland-Boss και μιλάω για την εποχή που κυκλοφόρησε η Boss ME-8 (1996).

Σε σχέση με τις παλαιότερες ΜΕ-5, ΜΕ-6 (βλ Van Hallen ;) ), η ΜΕ-8 είχε Amp Simulator(2 modes) & Cabinet Simulator (2 modes) με δυνατότητα επιπλέον αναβάθμισης μέσω EEPROM που κόστιζε τότε 65.000δρχ (αααχ δραχμούλες).

Η πεταλίερα τότε κόστιζε (άκουσων, άκουσων) 185.000δρχ!!!

Ναι, ναι και εγώ πήγα και τα έσκασα κα-νο-νι-κό-τα-τα ;D

Όμως αυτά τα λεφτά που έδωσα τότε, δεν τα έχω κλάψει ούτε για μια στιγμή ακόμα και σήμερα (Τη χρησημοποιώ σε ηχογραφήσεις).

Απίστευτη ποιότητα εφφέ (pitch, chorus, flanger, delay, reverb κλπ)και προενίσχυσης, με προσομοίωση σε όλα τα γνωστά γκαζοπετάλια της Boss (Απο OD-1 και BD, μέχρι Metal Zone)και ξεχωριστό EQ που είχες τη δυνατότητα να το βάλεις Pre ή Post.

Επίσης, είχε 2πλό Harmonist και 2πλό Pitch Shifter, σε ξεχωριστή θέση απ'τα υπόλοιπα modulation effects και ξεχωριστά το delay και reverb.

Τέλος είχε υποδοχή για expression pedal (EV-5 ή σχετικό) που μπορούσες να το κάνεις assign σε ένα επιπλέον εφφέ απο μιά ξεχωριστή κατηγορία, αλλά και υποδοχή για ποδοδιακόπτη (momentary ή latch, ανάλογα με το εφφέ ή δεύτερο EV-5 για τους πιο ψαγμένους)που μπορούσε να λειτουργήσει και αυτό σε assignable effects ή tuner on-off.

 

291400.jpg

 

Υ.Γ: Η αποδοχή της τότε ήταν τόσο μεγάλη, που 2-3 μήνες μετά την κυκλοφορία της, βγήκε σε μία αναβαθμισμένη rack μορφή, το γνωστό GX-700 όπου και ήταν και η αρχή της Boss για τις COSM υλοποιήσεις.

 

Edit: Στην κατηγορία Overdrive, Distortion ,είχε και επιλογή για εξωτερικό πετάλι ή ρακ που συνδέονταν σε αντίστοιχο loop στο πίσω μέρος της πεταλιέρας.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να και ένα "ντεμάκι" που έφτιαξα στα γρήγορα για την ME-8

Αναλυτικά:

Αρχίζει με σκέτο καθαρό όοολο δεξιά ;D

Μπαίνει καθαρό με Hall βάθος τέεερμα αριστερά...

Αρχίζουν τα γκάζια και η σειρά είναι η εξής:

1.OD-1

2.Turbo OD

3.Blues Driver

4.DS-1

5.DS-2

Και με το DS-2 πάει μέχρι το τέλος.

Κάπου εκεί και 2-3 έτοιμοι ήχοι στο σόλο με μία μικρή προσθήκη pitch shifter στο 1:32.

 

Α! Μπάσσο δεν έβαλα, όσοι πιστοί προσέλθετε ;)

Boss_ME8_Demo.mp3

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου