Προς το περιεχόμενο

πληροφοριες για flickr


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά, ξέρει ακριβώς πώς λειτουργεί τό  flickr ; Δηλ.. μπορεί κάποιος νά κατεβάσει εικόνα-φωτο μέ οποιοδήποτε θέμα  καί νά τήν χρησιμοποιήσει όπου θέλει;

Καί όσοι ανεβάζουν φωτογραφίες μέ ποιό σκοπό τό κάνουν;Αφιλοκερδός μόνο γιά νά προβάλουν τήν δουλειά τους;Είναι ας πούμε κάτι σάν τό myspace τών φωτογράφων καί γραφιστών;

Εχθρός τού κέρδους είναι ή αντοχή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περιπου...

Καποιοι αφηνουν ελευθερα την επιλογη για downloading.

Εκ πειρας, ειναι κυριως στην κριση του φωτογραφου.

 

Ετυχε να χρησιμοποιησω δυο φωτο απο εκει για εξωφυλλο/οπισθοφυλλο album και ειχα επικοινωνια με δυο μελη.

Ο ενας δεν το συζητησε καν, μου ειπε πως μπορω να κατεβασω για να τις βλεπω σπιτι μου, αλλα αν τις δει ποτε καπου χρησιμοποιημενες θα κινηθει εναντιον μας.

Ο δευτερος, απλα ζητησε να μαθει τι μπαντα ημασταν και πως θα χρησιμοποιουσαμε τις φωτο, δλδ, αλλοιωμενες, με φιλτρα απο αλλο προγραμμα, σε κολαζ κλπ...

 

Συγκεκριμενα μου ανεφερε πως ρωτουσε γιατι προφανως πισω απο ενα πληκτρολογιο, δεν ξερεις ποιος ειναι.

Αν ειναι ο manager των Stones η ενας τυχαιος απο Ελλαδα...

Επισης ρωτησε σε ποσα αντιτυπα θα εβγαινε, αν ηταν σε εταιρεια και λοιπα, προφανως για να εξακριβωσει τι και ποιοι ειμαστε και αν θα ζηταγε ποσοστο η καποιο αντιτιμο.

Τελικα, προσφερθηκε να μας τις στειλει μεσω e-mail σε καλυτερη αναλυση, με τον ορο, οτι οντως ημασταν ετσι, μικρη μπαντα που βγαζει την πρωτη της δουλεια χωρις εταιρεια και με μικρο budget, πως θα επαιρνε 3-4 αντιτυπα του cd και τελος και οπως σχεδον ολοι οι φωτογραφοι συνηθως θελουν, οι φωτογραφιες να μην αλλοιωθουν με εξτρα φιλτρα απο προγραμματα, κολαζ κλπ, και πως θα αναφερθει το ονομα του ως φωτογραφου του cover, κατι που ετσι κι αλλιως ειχαμε σκοπο να κανουμε εξ'αρχης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν επιθυμείς να ανεβάζεις τη δουλειά σου σε ένα site όπου by default δεν έχει κανείς το "δικαίωμα" να την χρησιμοποιήσει αλλού (εκτός αν εσύ ο ίδιος επιτρέψεις κάτι τέτοιο, μετά από ενημέρωση ή οχι), τότε κοίταξε και το deviantART, αν δεν το ξέρεις ήδη. Δεν υπάρχει οικονομικό κέρδος για κάποιον που θα ανεβάσει τη δουλειά του, αλλά έχει πολλά ενεργά μέλη από των οποίων το constructive criticism μπορείς να κερδίσεις πράγματα. Επίσης, το απλό download είναι ανοιχτό σε όλους. (+ η θεματολογία δεν είναι περιορισμένη, από στατικές εικόνες, illustrations και φωτογραφία μέχρι 3d animation)

 

http://www.deviantart.com/

 

Αν ενδιαφέρεσαι από την άλλη να ανεβάζεις τη δουλεια σου για μαζική πώληση κοίτα κάποιο microstock site όπως το iStockPhoto.

 

http://www.istockphoto.com/

 

Με το flickr δεν έτυχε να ασχοληθώ ποτέ και είχα πάντα την εντύπωση ότι αφορά μόνο σε φωτογραφία και όχι illustrations, αλλά μπορεί και να κάνω λάθος. Δεν το έχω ψάξει ποτέ το θέμα οπότε δεν μπορώ να σου πω περισσότερα.  :)

 

 

There will always be a siren singing you to shipwreck.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, από ότι έμαθα καί από αλλού τό flickr είναι κυρίως γιά προβολή αυτών πού ανεβάζουν , δύσκολα γιά κατέβασμα είναι μπελάς.Τά εξώφυλλα τά κάνω μόνος μου καθότι κατέχω κάποια γραφιστικά, απλώς τήν ψάχνω γιά έξτρα υλικό καί είχα απορία γιά τό συγκεκριμένο site.

Εχθρός τού κέρδους είναι ή αντοχή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου