Προς το περιεχόμενο

Ακουστική κιθάρα και υγρασία


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα συμφορουμίτες!

 

Θα ήθελα την άποψη σας και κυρίως την προσωπική εμπειρία από ανθρώπους που ζουν σε μέρη με υψηλά ποσοστά υγρασίας για το πως μπορεί να επηρεάσει αυτή ένα καλό ακουστικό όργανο. Συγκεκριμένα μιλάω για μια Martin d28 που ζούσε όμορφα σε ένα χώρο με 40-60% υγρασία κατά το μεγαλύτερο διάστημα του έτους. Πρόσφατα άλλαξα πόλη και το υγρασιόμετρο (planet waves) είναι συνεχώς στο 65-90% μέσα στο σπίτι. Ένα πρωί το είδα στο 96% :o :o

 

Ρωτώ λοιπόν, αυτή η σταθερά υψηλή υγρασία πόσο κακό κάνει στο όργανο; Να το έχω στη θήκη καλύτερα; Να πάρω αφυγραντήρα; Ως τώρα η κιθάρα ήταν σε βάση έξω για να βλεπόμαστε. ;)

 

Παρακαλώ οι απαντήσεις να είναι καλύτερα από ανθρώπους με ιδία εμπειρία γιατί από θεωρίες πάνω στο θέμα έχω διαβάσει το μισό νετ.

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Να το έχω στη θήκη καλύτερα;

 

Αυτο ειναι οτι χειροτερο μπορεις να κανεις !

 

γνωμη μου ειναι οτι δεν χρειαζεται να ανησυχεις  ;)

EXPECT THE UNEXPECTED...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ'ο,τι μου ειχε πει κατασκευαστης ακουστικων οργανων σε παρομοια απορια που ειχα (δε θυμαμαι ονομα, ηταν στην Santa Cruz και τον ειχα πετυχει σε clinic/workshop) αυτο που κανει κακο στα οργανα δεν ειναι η πολλη ή, η λιγη υγρασια, αλλα η συνεχης εναλλαγη των δυο.

Δλδ, μου ειχε πει οτι το ξυλο εχει την ιδιοτητα να απορροφα την υγρασια του περιβαλλοντος στο οποιο βρισκεται και μετα απο καποιο καιρο, σταθεροποιειται σε αυτες τις συνθηκες, η συνεχης αλλαγη των συνθηκων ομως το "χαλαει", αλλα γενικα, οπως ειπε και ο  προλαλησαντας, δεν νομιζω οτι χρειαζεται να ανησυχεις.

Δλδ στην Κυπρο με την υγρασια που εχει η στην Florida, δεν εχουν Martin , η γενικα καλες η ακριβες ακουστικες..?

Γνωμη μου, μην αγχεσαι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

οντως 40-60% ειναι μια χαρα για ακουστικη κιθαρα. αν το σπιτι σου εχει 65-90% (διπλα σε θαλασσα εισαι?) αυτο ειναι υπερβολικο, καλυτερα λοιπον να κρατας την κιθαρα στη θηκη οταν δεν παιζεις. τα προβληματα απο υπερβολικη υγρασια για τα οποια θα πρεπει να προσεχεις θα ειναι ενα "φουσκωμα" στην κιθαρα (στο καπακι) η αλλαγη στη γωνια του μανικιου. επισης αν ο ηχος καποιες μερες γινεται θολος με ασαφη μπασα αυτο ειναι ενα ακομα συμπτωμα. αν δεις οτι το οργανο αρχιζει και επηρεαζεται ισως χρειαστει και αφυγραντηρας

 

.... ;D εσυ αντεχεις με 90% υγρασια μεσα στο σπιτι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες αργότερα...

Προτείνω 2 λύσεις:

 

Καταρχάς αφυγραντήρας στο δωμάτιο που είναι η κιθάρα και -πολύ σημαντικό- η κιθάρα να μην είναι στη θήκη της. Επειδή ζω κι εγώ σε μέρος με πολύ υγρασία έχω παρατηρήσει ότι η υγρασία στις θήκες περνάει, αλλά δεν "εκτονώνεται" με αποτέλεσμα πολλές φορές το όργανο να είναι σχεδόν υγρό εκεί μέσα.

 

Γι΄αυτό προτείνω καλύτερα τη λύση του stand. Πρόσεξε να είναι φιλικό προς το nitro λούστρο, πού μάλλον έχει η Martin σου. Αυτό εδώ http://www.thomann.de/gr/ultimate_gs1000_gitarrenstaender.htm πάντως είναι φιλικό προς το nitro.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου