Προς το περιεχόμενο

Καρτα ηχου για Cubase


Προτεινόμενες αναρτήσεις

      Καλησπερα σε ολους.  Ποια καρτα ηχου ειναι η καλυτερη για Cubase γενικα επανω σε Laptop;1,2,3, μοντελα απο κατω προς τα επανω ως προς την τιμη κοστους της καθε μιας .Μια καρτα με ταλιγωτερα προβληματα ως προς το Κιουμπεης μουσικο προγραμμα. Μια καρτα να μεινη σε ενα μικρο στουντιο για οσο καιρο γινεται περισσοτερο μεχρι να ερθει η ωρα της που θα εχει ξεπεραστει για πολλους και διαφορους λογους, μεσα στο χρονο που θα περναει. Μαθαινω το Cubase, η κορη μου παιζει πιανω και με βοηθαει σ αυτο,και για αρχη θελω να ηχογραφω κιθαρες,μικροφωνα,εξωτερικους ηχους απο καποιο αρμονιο,συνθεσαιζερ με δικους του ηχους,καθε οργανο σε ξεχωριστο καναλι το καθενα στην αρχη. Κιθαρες κατευθειαν στη καρτα, η με ενα καλο DI Box για κιθαρα και μικροφωνο, η και απο ενισχυτη κιθαρας με μικροφωνο, με εναν απο ολους τους τροπους αυτους θα ειμαι ενταξει. Προς το παρων θα χρησημοποιω ενα lap top: DELL ,INSPIRON 5100. Texas instrument Firewire εχει απο την μαννα του. RAM 1000 MB. Εχω βεβαια να ρωτησω τοσα πολλα σαν καινουργιος ως προς  το να γραφεις μουσικη με κομπιουτερς . Οποιος μπορει ας βοηθησει να κανω μια καλη αρχη. Αυτο που με ενδιαφερει προς το παρων ειναι να μαθω ποια καρτα ηχου εχει την μεγαλυτερει συμβατικοτητα μαζι με καποιο η με ολα τα προγραμματα  Cubase.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

        Καρτα ηχου για Cubase!!!!! Υπαρχει καποιος να με βοηθηση να διαλεξω καρτα :  Ξαναδιατυπωνω την ερωτηση μου μηπως δεν την διατυπωσα καλα......Κατα την γνωμη σας, ποια μαρκα καρτας ηχου,δουλευει καλυτερα, με τα λιγωτερα προβληματα, με το Cubase. Απλως, μαρκα ζηταω να μαθω, αντε και κανενα μοντελο. Αν βαλω τιμη ισως διευκολυνω την ερωτηση. Απο 200 εως 500 αντε και 600 ευρω. Αν μπορει το φορουμ να μου πη,αναμεσα σε αυτες τις τιμες, τι καλυτερο μπορω να βρω απο καρτες ηχου για το Cubase, και εγω μονος μου, να κανω την επιλογη μου αναμεσα απο αυτες τις μαρκες, συμφωνα με τις αναγκες. Λοιπον, εχουμε και λεμε΄΄Καρτα ηχου για Cubase +LaptTop with Firewire or usb 2.0, with H.Z., or instrument,or with D.I Box για κιθαρα, εισοδο για μικροφωνο με η χωρις προενισχυση,με η και χωρις μιντι ιν μιντι ουτ, εισοδος (οι) για καποιο Keyboard  αργοτερα, με τις βασικες εξοδους για ηχεια. Για XP SP 2  προς το παρων. Αυτα σαν βασικα και καλοδεχουμενα οτι αλλο θα εχουν οι καρτες επανω τους.      Θα παρακαλουσα καποιον απο μεσα απο το Φορουμ να μου απαντησει εστω αν κανω λαθος  στην διατυπωση της ερωτησης μου!!!!! Πρωτη φορα που μπαινω σε Φορουμ, ειμαι και πρωταρης στα κομπιουτερ,γραφω με αρκετη κουραση στα πληκτρα!!!!!!. Βοηθηστε ενα φτωχο παλιο κιθαριστα,που προσπαθει να μπη στον κοσμο των ψομπιουτερς!!! Αν η ερωτηση ειναι απαντημενη, τοτε συγνωμη. Καποια βοηθεια να ψαξω να την βρω μεσα στο Φορουμ. Πολλα ευχαριστω εκ των προτερων,σε οσους, η, οποιον θα εχει την καλωσυνη να απαντηση. Γιωργος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Γιώργο,

 

Μια συμβουλή. Γράφε πιο καθαρά, με παραγράφους, για να καταλαβαίνει ο άλλος τι λες. Είναι δύσκολο να διαβαστεί το κατεβατό που μας έδωσες.

 

Τώρα για το cubase, και για όποιο πρόγραμμα, τα ίδια ισχύουν: Όλες οι κάρτες κάνουν πάνω κάτω. Σχεδόν όλες οι κάρτες έρχονται με τους δικούς τους οδηγούς, και όλες μπορούν να πάρουν και ASIO4ALL (που είναι τσάμπα). Αυτό που σε ενδιαφέρει εσένα είναι τα εξής:

 

1. Πόσες εξόδους έχει; Πόσα ηχεία μπορείς να βάλεις πάνω.

2. Τι εισόδους έχει; Έχει Midi In? Έχει προ-ενισχυτές μικροφώνων; Έχει άλλες εισόδους; Σου φτάνουν;

3. Τι ποιότητα ψάχνεις. Αυτό πάει μαζί με τα ηχεία που έχεις. Αν έχεις μικρά, φτηνά ηχεία, δεν χρειάζεσαι την απίστευτη κάρτα, αλλά αν έχεις δώσει 2-3 χιλιάρικα σε ηχεία, εεε τότε οι DA converters (οι μετατροπείς του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό (δηλ τα ηχεία σου)) παίζουν μεγάλο ρόλο.

 

(και τώρα αφού διάβασα το ποστ σου, είδα ότι τα έχεις γράψει πάνω κάτω... χεχ... αυτό που σου είπα. Είναι δύσκολο να διαβαστεί το κείμενό σου).

 

Λοιπόν.

 

Υπάρχουν κάποιες εταιρίες να πας, που παίζουν σε αυτές τις τιμές. Σημείωσε και δες σε Ιντερνετικά μαγαζία:

M-Audio

EMU

RME ακόμη (λιγάκι πιο ακριβή, αλλά σίγουρα καλύτερη από όποια των παραπάνω εταιριών).

Και άλλες.

 

Δεν έχω χρόνο να παραθέσω λινκς, αλλά αν θες μπες στο www.thomman.de ή σε κάποιο άλλο μαγαζί και ψάξε λίγο. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Για σου φιλε Νικολα. Ευχαριστω που μου απαντησες.

Μου γραφεις  -    Ολες οι καρτες ΚΑΝΟΥΝ πανω κατω!!!!!

Αυτο ειναι που φοβαμαι!  Το πανω κατω. Γιαυτο ζηταω Εταιρεια ( και οχι ακριβως καποιο μοντελο της - εκτος αν πρεπει να αποφυγω καποιο μοντελο της -) που αποδεδειγμενα και πολυδοκιμασμενα, βγαζει τις καλυτερες καρτες ηχου για Κιουμπεηζ, στην πλατφορμα των p.c., και οχι πλατφορμα για Μακιντος.

      Οι R.m.e., ενταξει!!!!  Φαινεται απο οτι ακουω οτι ειναι παραπολυ καλες! Τι γινεται ομως απο κει και κατω!!!!!  Γραφεις για M- Audio: Αυτες, ολο για τα ProTools μιλανε και δεν ξερω ( απο οτι ακουω δηλαδη ακομα και μεσα στο φορουμ) πολλοι εχουν οχι και τοσο καλη αποψη, για Κιουμπεης  P.c. platforma τουλαχιστον. Μαλον για Μακιντος ειναι καλες.

      Γραφεις για EMU:  Αυτες τουλαχιστον,για να δινουν μαζι και καποιες μικροτερες εκδοσεις του Κιουμπεης, ισως,, πλησιαζουν ( οχι οτι ειναι καλυτερες, δεν ξερω), την πλατφορμα που λεμε.

        Για τις αλλες μαρκες ( αυτες του λαχιστον που δινουν και αυτες καποια μικρη version Cubase), τι γινεται;  Θα δουλευουν αψογα με τα Κιουμπεης;

        Καποια καλη μαρκα απο πλατφορμα Μακιντος,  που να δουλευει εξισου καλα με την αλλη πλατφορμα;

        Π.Χ.:  MOTU, Digidesign,αλλες;

        Η  να  παρω καμμια καρτα της  Steinberg!!!  Αφου βγαζει τα  Κιουμπεης λογικα οι καρτες της πρεπει να δουλευουν τελεια.

        Η Γιαμαχα που απο οτι ξερω  συνεργαζεται με την  Στεινμπεργκ;

        Η  μηπως  τελικα  πρεπει να  προτιμησω να παω απο το αλλο στρατοπαιδο  των  Μακιντος,  που εκει  τα πραγματα  ειναι  μεν διαφορετικα,  αλλα πολυ ποιο ξεκαθαρισμενα;

        Συγγνωμη αν οι σκεψεις μου ειναι λανθασμενες  !!!!   

          Σε αυτη την περιπτωση,  θα ηθελα πολυ καποιος να με διορθωση.

        Αληθεια!  Μπαινει κανεις απο  το  φορουμ  σε αυτο το  site;

        www.tweakheadz.com....

        Αν ναι,  πως σας φαινεται;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
Γραφεις για M- Audio: Αυτες, ολο για τα ProTools μιλανε και δεν ξερω ( απο οτι ακουω δηλαδη ακομα και μεσα στο φορουμ) πολλοι εχουν οχι και τοσο καλη αποψη, για Κιουμπεης  P.c. platforma τουλαχιστον. Μαλον για Μακιντος ειναι καλες.

 

Εγώ πάντως χρησιμοποιώ την m-audio 192 studiophile με cubase και δεν είχα κανένα πρόβλημα ΠΟΤΕ! Μάλιστα το ότι βγήκαν τα m powered pro tools μη σε μπερδεύει για να θεωρήσεις την m-audio ως dedicated για pro tools. Άλλωστε σαν κάρτα όταν την πήρα, γιατί είναι και σχετικά παλία, το cubase to LE έδινε μαζί της  και το ableton live αν μέμνημαι καλώς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θεωρητικά οι κάρτες της Steinberg είναι όντως η πιο σίγουρη επιλογή αν ο στόχος είναι η απολύτως αρμονική συνεργασία κάρτας και Cubase.

 

That said, το να συνεργάζεται σωστά το Cubase με μια κάρτα δεν είναι πυρηνική φυσική. Υπάρχουν άπειρες κάρτες που το καταφέρνουν αυτό, αξιόπιστες και δοκιμασμένες, από διάφορες εταιρίες (M-Audio, RME, Presonus, Tascam και άλλες). Θα έλεγα δηλαδή ότι οι κάρτες που έχουν πρόβλημα στη συνεργασία με το Cubase είναι εξαιρέσεις, όχι κανόνας.

 

Όπως και να έχει, δεν είναι καλή τακτική να επιλέξεις μια κάρτα με αποκλειστικό κριτήριο το πόσο καλά συνεργάζεται με το Cubase. Είναι μεν ένα κριτήριο αλλά και τα κριτήρια που έγραψε ο Νικόλας είναι σωστά και πρέπει να ληφθούν υπόψιν.

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To σωστο site  ειναι:   http://www.thomann.de/

αλλα  πριν αγορασεις  οτιδηποτε τσεκαρε και τις τιμες στην Ελλαδα:  www.skroutz.gr

 

Eγω γραφω  με Terratec phase 26USB  κανω  μετατροπη βινυλιο->CD  με πολυ καλα αποτελεσματα. Χρησιμοποιω soundforge, wavelab, και  στα  βινυλια  με πολυ θορυβο  

χρησιμοποιω το cooledit.

Επισης  ηχογραφηση με Προενισχυτη  behringer MIC2200

και  μικροφωνο behringer  Τ47 με λυχνια ECC83.

Ακουω  απο ηχεια JMLAB.

 

Στην αλυσιδα  των ηχογραφησεων τα λεπτα (δηλ. ακριβα) σημεια ειναι στην αρχη και στο τελος. δηλ.  πρεπει  να βαλεις καλο (ακριβο) μικροφωνο   και καλα (ακριβα) ηχεια,

ολα τα ενδιαμεσα σταδια τα βολευεις σε λογικες τιμες , αλλα θα πρεπει να δωσεις πολλα' λεφτα  για ενα  καλο ζευγαρι ηχεια  και εξωφρενικα λεφτα για ενα καλο ζευγαρι μικροφωνων για στερεο ηχογραφηση.  

 

Εαν δωσεις ολα τα παραπανω δεν σημαινει οτι θα γραψεις κατι αξιοπρεπες  χωρις   ακουστικη βελτιωση του χωρου ηχογραφησεων. Επισης   εαν ηχογραφεις μεσα σε διαμερισμα προτιμησε τις ωρες 22-24  το βραδυ αλλα τοτε μπορεις να γραψεις μονο κιθαρα, φλαουτο, βιολι και ισως πιανο. Εαν ηχογραφεις κοντραμπασσο ή τυμπανα

θα πρεπει να ηχογραφησεις τις ωρες 18-22 το βραδυ γιατι το πρωι  παντα υπαρχει πολυ θορυβος σε οποιο περιοχη και να μενεις , θα ακους κορναρισματα, συρεινες, ηχος TV,  γειτονες που μαλλωνουν, πλανοδιους πωλητες,....

 

κατα την γνωμη μου

ηχεια monitor

http://www.focalprofessional.com/en/product.php

τα πιο φθηνα

http://www.focalprofessional.com/en/cms-line/cms-65.php

http://www.focalprofessional.com/en/cms-line/cms-sub.php

τα πιο ακριβα και πολυ καλα

http://www.focalprofessional.com/en/sm11-line/

 

μικροφωνα

http://www.neumann.com/?id=current_microphones&lang=en

http://www.neumann.com/?lang=en&id=current_microphones&cid=m147_description

http://www.neumann.com/?lang=en&id=current_microphones&cid=m149_description

http://www.neumann.com/?lang=en&id=current_microphones&cid=u87_description

http://www.neumann.com/?lang=en&id=current_microphones&cid=kmd_description

 

http://www.earthworksaudio.com/our-microphones/

http://www.earthworksaudio.com/our-microphones/pianomic-series-2/

http://www.earthworksaudio.com/our-microphones/sr-series-2/

http://www.earthworksaudio.com/our-microphones/time-coherent-series/

 

http://www.schoeps.de/showroom/

skip info->english-> κατω απο το πιανο επιλεγεις piano, ensemble, singer και

απο το σχεδιο δεξια κανεις κλικ στο σημειο ηχογραφησης και απο κατω βλεπεις τα διαθεσιμα  μικροφωνα.

π.χ.  ΜΚ41,  ΜΚ4, ΜΚ8,

 

 

Γενικως  πρεπει  να καταλαβεις  οτι δεν μπορεις ΠΟΤΕ να κανεις ηχογραφηση

εφαμιλλη ενος επαγγελματικου στουντιο γιατι απλουστατα   αυτοι εχουν δωσει

δεκαδες χιλιαδες ευρω σε ηχεια και μικροφωνα κλπ  και το πιο σημαντικο εχουν τον καταλληλο χωρο που κοστισε εκατονταδες χιλιαδες ευρω.

Επισης πολυ σημαντικο η ποιοτητα των ελληνικων ηχογραφησεων τις ακουμε στα περισσοτερα ελληνικα CD που ειναι απο σκατα μεχρι μετρια.

Πολλοι   καλλιτεχνες οπως νταλαρας, αλεξιου, βισσυ, κλπ   ηχογραφουν στο Παρισι, Λονδινο, Βερολινο,  ακομη και στην  Βουλγαρια.

 

Ο ΣΚΟΠΟΣ   θα πρεπει  να ειναι μια αξιοπρεπης ηχογραφηση για demo  για να δωσεις σε καποιον ενα δειγμα της μουσικης σου  για να παρει μια ιδεα χωρις να ειναι ενοχλητικη

για τα αυτια του. Εαν  αρεσεις σε καποιους παραγωγους που εχουν λεφτα για ξοδεμα

θα ηχογραφησεις σε επαγγελαμτικο στουντιο  και οταν γινεις  μεγαλη φιρμα  θα περνεις και εσυ το αεροπλανο για τα ξενα.

 

καλη επιτυχια

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Πάντως να πω ότι ΠΟΤΕ δεν αναρωτήθηκα αν η κάρτες που θα αγόραζα ήταν συμβατές με το Cubase. απλά να είχαν τα χαρακτηριστικά που θέλω, και να έχουν οδηγούς ASIO. Τίποτε άλλο.

 

Είπα "πάνω κάτω" μη γίνει η 0,1% αναποδιά και βγω λάθος. Αλλά νομίζω ότι "όλες" (όχι ολες, "ολες") δουλεύουν με όλα τα προγράμματα (εκτός του Pro-tools που είναι άλλο θέμα όμως).

 

Τα υπόλοιπα τα είπε ο αχινός!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω πολλα χρονια μια presonus firebox...αντικειμενικα πολυ καλη καρτα...μεχρι που διαπιστωσα οτι προκειται για εξαιρετικη καρτα οταν ξεκινησαμε το  demo μας με αυτην σε ενα home studio σε συνεργασια με ενα καλο φιλο ηχοληπτη...super σταθερο workflow..και preamps με νευρο και ζωη μεσα τους λες και ειναι λαμπατοι....δε μπορω να μην σου προτεινω κατι σε presonus...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

                Δεν ξερω αν σας κουραζω.  Παντως  το  θεμα  μου  φαινεται  απλο  στο  μυαλο  μου,  και  επιτρεψατε  μου  να  επαναλιφτω  για  λιγο.

                Την  βοηθεια  σας,  την  θελω,  για  να  αγορασω  μια  καρτα:

                Δοκιμασμενη,  χωρις προβληματα  για  πλατφορμα:  p.c. +  Cubase  +xp pack  2.0  +  FIREWIRE,  or,  u.s.b.  2.0.

                Για την ωρα  υπαρχει:

              LapTop - Dell, Inspiron  5100, με  Firewire  Texas  Instrument  chipset, + 1  Giga  Ram

 

 

              Προκειται να αγοραστουν  τα  εξης,  και  να  ταιριαζουν  στην  αξια  της  καρτας  ( με  την  βοηθεια  του  φορουμ  αν  γινεται):

              Ηχεια _ Κημπορντ ( με  δικους  του  ηχους ),_, Προενισχυση  φωνης  και  κιθαρας  (αν  δεν  εχει  η  καρτα),_ Κιουμπεης  5  Εσεντιαλ  (για  αρχη).

            Υπαρχει  επισης:

          Fender  Strat  κιθαρα  ( του  1970  περιπου  παλια).

          2,3,  ηλεκτρικα  μπασα

          Ακουστικη  Framus.

          Aκουστικα:    AKG  K  141  MKII.

          Η  Καρτα:  γυρω  στα  500_600 Ευρω,  να  παιρνει  τουλαχιστον  τα  βασικα:

          Κιθαρα  ηλεκτρικη_Μικροφωνο_Keyboard_Midi In,Ouτ_ 2  ηχεια αυτοενισχυωμεν

          Και  οτι  αλλο  εχει  η  καρτα,  καλοδεχουμενο.

          Δεν  ξερω τι  αλλο  χρειαζεται  να  γραψω,  ωστε  να  βοηθαει  στην  επιλογη  της  καρτας;;

          Εγγραφη  2  καναλιων,συγχρονως ειμαι  ενταξει.  Απο  εκει  και  πανω  δεν  θα  μας  βλαψει.  Κυριως  θελω γραψιμο  κιθαρας  και  φωνης. 

          Οσο  για  ψηφιακες  εισοδους  και  εξοδους, προς  το  παρων  δεν  νομιζω πως  θα  μου  χρειαστουν.

          Ενα  μεγαλο  Ευχαριστω  για  οσους  ανταποκριθηκαν,  και  για  αυτους  που  θα  συνεχισουν, αν  υπαρχει  συνεχεια.

          Δυστυχως,  εχω  μεινει  στη  θεωρια,  και  λεω,  αυτα,  που  εχω  ακουσει.

          Δεν  εχω  ακομη  δικια  μου  γνωμη,  για  αυτο  παρακαλω,  συγχωριστε  με  αν  διατυπωνω  λαθος  πραγματα  και  ορολογιες.  Ελπιζω  γρηγορα  να  μαθω  ( οχι  μονο  βεβαια  απο  το  φορουμ), τα  βασικα, και  επιτελους,  να  αρχισω  να  ηχογραφω  τα  δικα  μου  κομματια ( αμην  και  ποτε),  που  εχουν  μαζευτει,  και  περιμενουν.  Ευχαριστω...Γιωργος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου