Προς το περιεχόμενο

guitar "effects" σε midi


jazzmaster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας αγαπητοί noizάδες.

 

Θέλω μια μικρή βοήθεια σε ένα πολύ απλό θέμα.

Το έχω ψάξει αλλά δεν έχω βγάλει άκρη.. και φαντάζομαι για εσάς θα είναι γελοία υπόθεση..

Λοιπόν...

Θέλω να γράφω το μπάσο σε midi και δεν ξέρω πως γίνεται το

1) slide

2) hammer on

3) pull off

 

Πρίν μου πείτε ότι γίνεται με automation θα ήθελα να μου το πείτε λίγο πιο απλά... δηλαδή:

Βάζω με το μολυβάκι του cubase μια νότα στη λα και μία στη ντο... ποιά είναι η επόμενη κίνηση για να γίνει το slide...? που πάω για να το ορίσω αυτο??

 

Συγνώμη για την αφέλεια αλλά δεν βγάζω άκρη όταν κάθομαι πολύ ώρα στον υπολογιστή... με αρρωσταίνει αυτό το πράγμα...

Ευχαριστώ.

FONT face=impact size=3>once is a mistake twice is jazz...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλυτερα να βαλεις το BROOMSTICK και να τα κανεις αυτα real time ,εξηγει το manual πως. :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η μοναδικη επομενη σοβαρη λυση ειναι να χρησιμοποιεις δειγματα ηχων που θα εχουν και παραλλαγες ηχων με τα ειδη παιξιματος που θες...μπορεις παντα βεβαια να κανεις το slide π.χ. με pitcbend και με λιγο fade out αλλα το αποτελεσμα δεν θα ειναι τοσο καλο οσο το προηγουμενο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχως, δεν υπαρχει καποιος τροπος για να μιμηθεις τις τεχνικες μιας κιθαρας, ή ενος μπασου. Την υγεια μου την βρηκα, αφου προμηθευτηκα το Trilogy VST για μπασο, και καποια δειγματα AKAI ( hans zimmer guitar collection ), τα οποια θα με καλυψαν σε οποιοδηποτε φαση μιας παραγωγης.

Ιδιαιτερα το Trilogy προκειται για ενα "ελαφρυ" στη χρηση RAM ( αλλα βαρυ στο σκληρο με 5CD στη κατοχη του ), το οποιο εχει πραγματικος και "απειραχτους" ηχους απο μια πληθωρα μπασων ( απο ακουστικα μπασα, μπασοκιθαρα, ηλεκτρονικα αταστα/με ταστα 6χορδα, 5χορδα μπασα μεχρι απομιμησεις synth μπασων ). Επισης ο ηχος ειναι απλα οπως τον εχουν παρει απο τα μικροφωνα,ή τα DI, οποτε μπορεις να τον πειραξεις οσο θελεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

superfunk πες μας για το broomstick ειναι ευχρηστο? ακουγεται αληθινο?

freemind το τριλογυ δεν εχει κολπα για να κανεις τεχνικες παιξιματος.(αν εξαιρεσεις οτι το μισο κλαβιε εχει την χορδη να παιζει ελευθερα μεχρι να σταματησει μονη της ενω το αλλο μισο κλαβιε την εχει μουταρισμενη. )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Boody, το κλαβιε στα περισσοτερα presets ( ιδιαιτερα εκει που λεει -true staccato ) ειναι χωρισμενο σε 3 μερη. Αν χρησιμοποιεις το κλασσικο κλαβιε με τις 5 οκταβες, δοκιμασε να κανεις transpose το κλαβιε 1 οκταβα κατω, ωστε να δεις οτι εχει slide, picks και χτυπηματα. Αποκλειεται να μην το εχεις πετυχει..προσωπικα τα εχω λιωσει ολα αυτα τα "καλουδια" του Trilogy :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

-με το trilogy μπορεις να κανεις διαφορες τεχνικες παιξιματος...ψαξε το λιγο..εχει διαφορα δειγματα ενος ηχου..πολλες φορες και στο ιδιο προγραμμα..

 

--το trilogy τρωει αρκετη μνημη

 

--νομιζω οτι πιο πολυ θα σε ικανοποιησει το hardcore bass...εχει απιστευτο ηχο και ενα πολυ δυνατο του σημειο ειναι οτι υπαρχουν προγραμματα και με keyswitches οπου μπορεις να αλλαξεις στην ουσια τροπο παιξιματος απλα πατωντας καποια πληκτρα..εχει και αλλες παρομοιες δυνατοτητες..απλα ψαξε να το βρεις με τις εξτρα βιβλιοθηκες του...θα μεινεις απολυτα ικανοποιημενος..

 

:lol: :lol: :lol:

παρομοιες δυνατοτητες μπορεις να βρεις και se giga ηχους η ακομα καλυτερα να φτιαξεις τα δικα σου programs me keyswitches στο αγαπημενο σου σαμπλερ..η και στο cd extract.. :D :D :D :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

αγαπητε ψαξε λιγο και το reason. :wink:

sta sampler του εχει αυτο που θες,σε patches και τα παιζεις με το midi,η αν δεν εχεισ με το μολιβακι,ακριβως οπως τα φτιαχνεις στο cubase

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου