Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για επιλογή προενισχυτή και κομπρέσορα...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα την άποψή σας για την αγορά προενισχυτή μικροφώνου & κομπρέσορα για home recording studio. Το budget μου είναι 500-600 ευρώ, αντε και λίγο παραπάνω ίσως.

 

Είμαι μεταξύ του FMR RNP + FMR RNC ή

 

http://www.fmraudio.com/rnp.htm

 

http://www.fmraudio.com/rnc.htm

 

 

Golden Age Project Pre73 + FMR RNC ή

 

http://www.goldenagemusic.se/goldenageproject/uk/index.htm

 

του channel strip Presonus Eureka ή ακόμα

 

http://www.presonus.com/products/Detail.aspx?ProductId=15

 

και το φθηνότερο Presonus Studio channel.

 

http://www.presonus.com/products/Detail.aspx?ProductId=57

 

Τι λέτε? Προτείνετε κάτι άλλο?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://mindprint.de/cms.php?scr=products&mode=1&r=p&pr_kat=5

Για δες κι αυτό.

Είναι δύο σε ένα ή πιο σωστά 3 σε ένα (preamp, compressor, eq).

Εγώ έχω το dtc και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα και καλή χρονιά. Ένας πολύ καλός προενισχυτης (που διαθέτει και compression) για την κατηγορία του είναι το TRAKMASTER της FOCUSRITE. Επειδη τον αποσείρουν σιγα σιγα τον βρίσκεις σε καλή τιμή. πχ εδώ.

http://www.dv247.com/studio-equipment/focusrite-platinum-trakmaster-pro-microphone-preamplifier-compressor--25743

Ήταν ο πρώτος μου προενισχυτής και έχει παρα πολύ καλό ήχο καθώς και μια παρα πολύ ωραία μπάντα ενός "transparent" παραμετρικού EQ που είναι ιδανικό για tracking. Τον χρησιμοποιώ ακόμα που και που αμα χρειάζομαι μερικά εξτρα κανάλια.

Γενικά είναι ένας παρα πολύ "καθαρός" προενισχυτής με που δεν θα σε εντυπωσιάσει αν τον ακούσεις σκέτο, αν όμως γράψεις κατι και το βάλεις μέσα στο mix θα καταλάβεις αμέσως την ποιότητά του. Έχει και εναν κομπρεσσορα επανω με περιορισμένα ρυθμιστικά αλλα για την δουλειά που προορίζεται (να κανεις tracking δηλαδη) αποδίδει μια χαρά. Θα σου πρότεινα να αποφύγεις διάφορους φθηνούς τυπου vintage ή με λάμπες προενισχυτές(φθηνούς εννοήται) γιατι το μόνο που κάνουν είναι ειναι να σου δίνουν ένα θαμπό και "λασπωμένο" σήμα με ένα ακαθόριστο λαμπάτο ηχόχρωμα και δεν οφελούν σε τιποτα ενα mix. Οσον αφορά τον κομπρεσσορα, αν μπορεις δωσε μας μερικές πληροφορίες ακομα σχετικα με την χρήση που θες να του κανεις, εαν θες να ειναι stereo κλπ, αλλα μαλλον θα χρειαστεί όλο το budget σου για εναν ικανοποιητικο stereo compressor. Πιστευω να βοήθησα λιγο, στειλε καμια πληροφορια για τον comp και τα ξανα λέμε. Καλή χρονιά και πάλι.

George Avramidis

101 Studios http://www.myspace.com/george_avramidis

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή χρονιά και από εμένα! :)

Η χρήση του κομπρέσορα θα επικεντρωθεί στο tracking. Ωστόσο, σκέφτομαι τον RNC πρώτον γιατί έχει όλες τις βασικές ρυθμίσεις ενός κομπρέσορα (πράγμα που όπως εκτιμώ το θέλω, καθώς μου αρέσει πολύ ως "εφφέ" και αντιλαμβάνομαι τη σημαντικότητα του), δεύτερον σκέφτομαι ότι ίσως τον χρησιμοποιήσω για κομπρεσάρισμα τυμπάνων (left & right καθώς έχω ηλεκτρονικά τύμπανα) και τρίτον ως κομπρέσορα της συνολικής μίξης κατά το ψευδομάστερινγκ που κάνω. ::)

 

Το eq τις περισσότερες φορές το χρησιμοποιώ "χειρουργικά" για να κόψω συγκεκριμένες συχνότητες που δεν θέλω οπότε το κάνω με plugins. Γι' αυτό δεν ξέρω κατά πόσο θα μου χρειαστεί...νομίζω καταλαβαίνεις...

Ευχαριστώ για την πρόταση και τις απόψεις! ;)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Hello, ο συνδυασμός rnp+rnc πιστεύω ότι θα σε ικανοποιήσει πλήρως αν θέλεις καθαρό και μεγάλο ήχο. Έχω και την εντύπωση πως όταν συνδέεται ο rnc στον rnp, γίνεται και balanced ο πρώτος, οπότε άλλο ένα +.

Ο Ρnp είναι από τους καλύτερους προενισχυτές ανεξαρτήτου κατηγορίας κατά τη γνώμη μου. Δεν τον έχω (ακόμη) αλλά από clips που έχω ακούσει έχω εκπλαγεί. Μην διστάζεις καθόλου να τον πάρεις. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα και παλι. Ο προενισχυτης eureka παιζει πολύ ωραία, δεν το εχω αλλα τον έχω ακούσει.  Προτεινα τον trakmaster της focusrite γιατι έχει πολύ καλη τιμή με εξαιρετικά αποτελέσματα, και είναι τάξη Α με καλή τροφοδοσία όπως ο eureka. Για να κατάλαβεις τις διαφορές με τους FMR μαλλον θα πρέπει να τους ακούσεις ηχογραφόντας και βάζοντας τους στο mix. Παντως μην εμπιστευσαι εναν προενσχυτη που εχει καταναλωση 4,5W. Anyway θα σου προτυνα για compression τον dbx166XL http://www.thomann.de/gr/dbx_166xl.htm

Παιζει ωραία αν και μπορει να ειναι λιγο σκληρος αν δεν τον ρυθμισεις σωστα, ομως ειναι ενας σοβαρος επεξεργαστης και καθε knob που κουνας "ακουει" και εχει αισθητη ακουστικη διαφορά. Καληνύχτα και καλές αγορές σε οτι παρεις.

George Avramidis

101 Studios http://www.myspace.com/george_avramidis

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου