Προς το περιεχόμενο

Μαγνήτες για Pink Floyd


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φίλε Janick θα σου φανεί περίεργο. ΄Παίζω όμως κιθάρα 10 χρόνια. Σε πληροφορώ όμως ότι ουδέποτε δεν είχα ασχοληθεί με τέτοια πράγματα όπως μαγνήτες ξύλα και τα λοιπά. Είμαι 22 χρονών πλέον και τόσο καιρό απλά γραντζούναγα γράφοντας τα δικά μου οκμμάτια. Έχω ψηθει κι εγώ με μπάντες και ιστορίες όμως ουδέποτε είχα ασχοληθεί με τα κατασκευαστικά σημεία της κιθάρας. Το ξέρω ότι είναι περίεργο όμως έτσι έγινε. ΄΄Ομως ποτέ δεν είναι αργά. Έτσι ξεκίνησασ να ψευτοψάχνομαι τώρα. ΄Εχω βλέπεις και μία σχολή όπου τελειώνω και ψάχνω ήδη για το μετασπτυχιακό. Έχω στην πλάτη μου έρευνες που κάνω και αρκετά projects που τρέχω. Όμως τη μουσική δεν την άφησα ποτέ μου. Νομίζω ότι καταλαβαίνεις. Προσωπικά, έχω ακούσματα απο Pink Floyd, Porcupine Tree (θεοί) και άλλους. Πάντως θα πρέπει να ζητήσω συγγνώμη ακόμη μία φορά για το ηλίθιο της ερώτησης που έθεσα αρχικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Φίλε su zu, δεν υπάρχουν ηλίθιες ερωτήσεις (μάλλον το λέω αυτό, επειδή κι εγώ από τεχνικά θέματα, είμαι σκράπας, βλάχος, άσχετος κλπ).em.icon.wink.png

Προσωπικά, η δική σου πορεία καθόλου περίεργη δε μου φαίνεται (θα τολμούσα να πω ότι είναι και πιο ουσιαστική, αλλά σκέφτομαι μη μου χυμήξουν οι guru των κιθαρων, ενισχυτών κλπ που υπάρχουν στο Noiz -κι απ' όσα διαβάζω, είναι πάρα πολλοί). em.icon.blackeye.png&em.icon.bigsmile.png&em.icon.wink.png

Μη φεύγεις θηρίο,

θηρίο με τα σιδερένια δόντια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά' date=' η δική σου πορεία καθόλου περίεργη δε μου φαίνεται (θα τολμούσα να πω ότι είναι και πιο ουσιαστική, αλλά σκέφτομαι μη μου χυμήξουν οι guru των κιθαρων, ενισχυτών κλπ που υπάρχουν στο Noiz -κι απ' όσα διαβάζω, είναι πάρα πολλοί). em.icon.blackeye.png&em.icon.bigsmile.png&em.icon.wink.png

[/quote']

Θα συμφωνήσω σ'αυτό. Απο τους κιθαρίστες που έχω γνωρίσει, όσοι είχαν αρχίσει να παίζουν αγοράζοντας πεταλάκια με εφέ, ενισχυτές κλπ κλπ, είχαν σοβαρό πρόβλημα όταν έπαιζαν με έναν απλό ενισχυτάκο χωρίς εφε και παπαριζιές! Ενώ έχω γνωρίσει άτομα που ψήθηκαν χρόνια στην πρώτη τους φθηνή κιθάρα και τον πρώτο τους μικρό ενισχυτή και πιάνουν στα χέρια τους οποιαδήποτε κιθάρα + ενισχυτή συνολικής αξίας 300Ε και σε κάνουν να θέλεις να πας να τα αγοράσεις!!!! Ας μήν μιλήσω τι κάνουν με τα δικά τους μηχανήματα!!

Free thinkers are dangerous...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως θα πρέπει να ζητήσω συγγνώμη ακόμη μία φορά για το ηλίθιο της ερώτησης που έθεσα αρχικά

 

Hλιθιες ερωτησεις ΔΕΝ υπάρχουν!

Πολυ καλα εκανες και ρωτησες & ελπιζω οτι καποιες απαντησεις σου φανηκαν χρησιμες :wink:

 

Απλα επειδη εχω δει παρα πολλους μουσικους να 'χαντακώνονται' για χρονια αναπαραγοντας τον "ηχο" & τα λικς των ειδωλων τους σου ξαναπροτείνω να πας ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στο ψητο δηλ. στην ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ σου εκφραση :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 χρόνια αργότερα...

http://www.stratcat.biz/black_strat_project.shtml

 

ολα εδώ απλά χρησιμοποιεί 3 διαφορετικούς μαγνήτες που είναι δύσκολο να βρεθούν σε καλή τιμη έξω από τα σετ τους. Εννοώ δεν σπάνε το σετ για τον καθένα μεμονωμένα .

 

 

www.analogdesignaudio.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aπο οτι θυμαμαι, εχει χρησιμοποιησει (ειδικα σε live) πυκνα συχνα EMG SA set, εχει μαλιστα και signature set που ειναι μαζι με boost presence και boost πριμα/μπασσα.

Για την ακριβεια εχω το ιδιο σετακι σε μια Fender stratocaster MIM 70s και ειναι πολυ ωραιο σετακι. Εγω βεβαια εχω χρησιμοποιησει τους SAV γιατι εχουν ιδιο look με passive μαγνητες, αλλα σαν ηχος ειναι ιδιοι πανω κατω με τους SA, ισως λιγο πιο "ζεστοι".

Η κιθαρα με αυτο το σετακι ειναι πολυ ευελικτη αφου παιρνεις απο καθαρους ηχους strat μεχρι humbucker (σχεδον) ηχο με την χρηση των boosts, χωρις να εχεις ποτε θορυβο κτλ. Εχω την εντυπωση οτι ο Gilmour προτιμουσε τους active γιατι δεν εισαγουν θορυβο και εχουν πιο "ισχυρο" σημα και ανεπηρεαστο (σχετικα) σε θορυβους, πραγμα που για τον Gilmour λογικα θα ειναι πολυ θεμιτο, μιας και χρησιμοποιει 3-4 ντουλαπες με προενισχυτες και εφφε και δεν θελει ο ηχος του να "βρωμιζει" και να εξασθενει.

Το μονο μειονεκτηκα που εχω δει στο σετακι αυτο, ειναι οτι επειδη τα boosts ειναι πανω στα tone pots (αν παρεις το σετακι ερχεται προεγκατεστημενο πανω σε pickguard νομιζω) χανεις την ευελιξια αυτων των ρυθμιστικων. Οταν τα χεις στο 0, ουσιαστικα λειτουργουν οι SA κανονικα "σκετοι" ενω καθως ανοιγεις τα tones, αρχιζουν και δινουν boost, το 1 σε πριμμα μπασσα (σαν να κανεις καμπυλη V με boost σε graphic eq) και το αλλο σε μεσαια/υψηλομεσαια. Αν τα δωσεις ολα στα Boosts (ειδικα τα μεσαια) τοτε βγαζεις ηχο humbucker.

Το κακο ετσι για μενα, ειναι οτι δεν μπορεις μετα να κανεις κολπακια, οπως πχ να μηδενισεις το 1 tone και το αλλο full ανοιχτο και μετα με τον διακοπτη επιλογης μαγνητων να εχεις ηχο αλα wah  ;)

Βεβαια μπορει καποιος αν θελει να παρει το σετακι χωρις τα boosts, αφηνοντας τα tones ανεπαφα αν αυτο επιθυμει. Απλα παρε μονο το σετακι, οχι το signature πακετο...

Και αν σου αρεσει το look των κλασσικων μονοπηνιων, πηγαινε για τους SAV που δεν ειναι οπως οι αλλοι με flat καπακι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+100000 και από μένα για το site αυτο.

Καλό πάντος να μάθεις να πάιζεις Floyd & Gilmour (Τεχνική & Picking Tricks) και μετά να αποκτήσεις απαιτήσεις για μαγνήτες.....πάντος επιβεβαιωμένο από το www.gilmourish.com για να βγάλεις τόσο καλό ήχο θέλεις τον ακριβό εξοπλισμό του Gilmour που τον έχει προικίσει ο Peter Cornish ( Α Π Λ Α  Π Α Ν Α Κ Ρ Ι Β Α  Π Ε Τ Α Λ ΙΑ) και να πάιζεις δυνατα γιατί δίνουν πολύ μουσικό ογκο & compressaρισμα (ειδικά στον τελευταίο δίσκο του).

Εαν έχεις ορεξη & φράγκα ....προχωρα.....πάντος μια άλλη άποψη καθαρα δική μου εγω είχα το set αυτο και πεθανα στο Humming.....παραπολυ βουιτο.......τελικα πήγα σε Kinman (συγαστηρας)....και λίγο compressaρισμένη μια χαρα είναι....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου