Προς το περιεχόμενο

Electro Harmonix Memory Man with Hazarai V.S Boss Space Echo Twin Pedal! ;)


akisgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα δύο πετάλια είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους, και άρα (με δεδομενο πως είναι καλής ποιότητας) η σύγκριση μεταξύ τους δεν βγάζει αποτέλεσμα.

Πέρα απο το θέμα του ήχου που βγάζει το καθένα:

-Το EHX έχει presets και αυτό το καθιστά πιο all around.

- Το boss δέχεται expression pedal (που για εμένα είναι must στο delay) με το οποίο ρυθμιζεις το level του delay, ή τις επαναλήψεις κλπ (που είναι ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΕΣ παράμετροι στο live)

 

Εγώ διάλεξα το boss, όχι μόνο επειδή μου αρέσει ο ήχος του αλλά επειδή είναι και πάρα πολύ εύχρηστο με το expression pedal (λειτουργία που μου είναι πιο χρήσιμη απο τα presets)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 25
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

θα σας δωσω ενα απλο παράδειγμα...το hazarai εχει presets...και πες πως φτιάχνεις ενα preset για short solo delay...μετα πας να φτιαξεις ενα preset για ambient καταστάσεις...κτλ..

 

ναι μεν στο live πατώντας το hazarai button ερχεσαι στο preset που έφτιαξες σπιτι σου πριν μια βδομαδα...αλλά πες πως θες να αλλάξεις λίγο το filter...αν κουνήσεις εστο και λιγο το knob πλεων ο ηχος σου γινετε με βαση τo πως ειναι τα knobs εκεινη την ωρα...! και αντε θυμισου πως ηταν ολα τα knobs οταν εφτιαχνες το preset...

 

Δεν ξερω...

 

ειναι κατι ετσι λεπτομεριες που με χαλανε λιγο...

 

Ως κάτοχος του hazarai Για 2 χρόνια, να πω ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, κι ότι όταν βρίσκεσαι σ ένα preset Και αλλάξεις 1 Knob, δεν αλλάζουν όλα αλλά μόνο η παράμετρος αυτού του knob. και αν το σώσεις σώζεται κανονικά ο ίδιος ήχος εκτός απ το 1 που πείραξες.

 

Κατά τα άλλα να συμφωνήσω απόλυτα με τον blueslick στο ότι με αυτό το πετάλι ανανεώνουμε την σχέση μας καθημερινά! ::) :P Είναι πολύ όμορφο ηχητικά και πολύ ευέλικτο.

Αντίθετα με το space echo δεν φτιάχτηκε για να προσομοιώσει κανένα πετάλι αλλά απ την αρχή είναι ένα πολύ καλό ψηφιακό πετάλι που κάνει παπάδες!

 

Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε ένα ψηφιακό πετάλι ούτε πέφτει ένα level κάτω επειδή είναι ψηφιακό. απλά έχεις πιο καθαρές επαναλήψεις απ τα αναλογικά!

 

και κάτι που είναι πολύ απλό με την σημερινή τεχνολογία, με το filter knob μπορείς να έχεις και πιο φωτεινές ή πιο σκοτεινές επαναλήψεις!

 

Όταν κι εγώ έκανα την έρευνά μου, ήμουν ανάμεσα στο hazarai, το space echo, το tc nova delay και το eventide timefactor. Διάλεξα το hazarai γιατί είχε πολύ καλό ήχο, πολλά χρήσιμα μπλιμπλίκια, δεν ήταν τόσο πανάκριβο και είχε και τη λούπα(ακόμη την έχει.. :P)!!

 

άκου και το hazarai πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση μόνο και μόνο για να είσαι σίγουρος. αλλά πριν, να φορέσεις το brain protector σου γιατί είναι επικίνδυνο να πάθεις κάτι μόνιμο! ;) :P :-X ??? ::)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντίθετα με το space echo δεν φτιάχτηκε για να προσομοιώσει κανένα πετάλι αλλά απ την αρχή είναι ένα πολύ καλό ψηφιακό πετάλι που κάνει παπάδες!

 

Αυτό δεν είναι 100% αλήθεια. Μιας και ονομάστηκε "Stereo Memory Man w/Hazarai" διεκδικεί κάποιες δάφνες και ηχητικές επιρροές από το ίδιο το Stereo Memory Man, κάτι που δεν πετυχαίνει (όπως επισημάνθηκε και προηγουμένως, οι επαναλήψεις του είναι πιο καθαρές, δυστυχώς το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από εκείνες του πολυαγαπημένου Memory Man).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ότι ο mike matthews έχει βγάλει όλα τα μεγάλα delay του memory man και όλα τα μικρά memory boy ή τελοσπάντων παίζει μ αυτό το concept σε όλα του τα delay δεν σημαίνει ότι όλα βασίζονται στο αυθεντικό memory man. και αυτό το διευκρινίζει σε κάποιες συνεντεύξεις που διάβασα. η μόνη σχέση των 2 πεταλιών είναι το μισό όνομα και ότι είναι και τα 2 delays.

Επίσης για άλλη μια φορά ποιο είναι το κακό με τις καθαρές επαναλήψεις εκτός απ το ότι δεν θυμίζουν το αυθεντικό memory man? είναι νομίζω τι ψάχνει ο καθένας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ δεν είπα ότι βασίζονται όλα 100% στο πρώτο σχέδιο (το οποίο έχει περάσει και αυτό αρκετές αλλαγές). Επεσήμανα πως όντως υπήρχε παλαιότερο Stereo Memory Man (μέχρι και μερικά χρόνια πριν το έβρισκες ακόμη στα μαγαζιά, όπου το είχα πετύχει κι εγώ) και πως όσον αφορά στα υπόλοιπα, έχουν εμπνευστεί μέχρι ενός βαθμού από το κλασσικό πρώτο και η μόνη "παραφωνία" είναι το πετάλι που συζητάμε, το οποίο είναι ψηφιακό ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα Memory που είναι αναλογικά, χωρίς φυσικά αυτό de facto να μας κάνει αυτόματα και εκ προοιμίου να το πετάμε στον πεταλοΚαιάδα. Από την άλλη, φυσικό είναι ο Mιχαλάκης να αρμέγει ονοματολογικά την αγελάδα της σχεδόν τριακονταετούς επιτυχίας του πρώτου.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ απόλυτα και νομίζω ότι πέρα από όλα αυτά θα πρέπει για να κρίνουμε αυτό το πετάλι να το συγκρίνουμε με πετάλια της κατηγορίας του! δηλαδή ψηφιακά.  ::)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου