Προς το περιεχόμενο

gallien krueger mb112 VS mb115


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πιο εύκολα κουβαλιέται μια ελαφριά 12άρα (και βάλε) καμπίνα και με έναν ενισχυτή σε rack στο άλλο χέρι ή με έναν Markbass, GK Fusion, GB Shuttle κλπ κλπ μέσα στη θήκη του μπάσου.  ;)

Το δε versatility και οι δυνατότητες αυξάνονται κατακόρυφα.

Απλώς λέω μια γνώμη κι εγώ....

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 22
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Το kickback διορθώνεται με μια βάση σαν αυτή που έχω κ εγώ

554374.jpg

 

Θα σου πρότεινα τον roland που έχω εγώ, αλλά ξεφεύγει οικονομικά κ παραμένεις σε modelling και δεν ξέρω αν το θες αυτό. Πάντως τα 100watt του σκοτώνουν.

Νομίζω κ ο fender rumble (κάποιος δεν τον πρότεινε κ αυτόν; ) θα σου έκανε.

 

Αλλά είναι καλύτερο να πας να ακούσεις κ εσύ να δεις περίπου εντάσεις, δεδομένου ότι έχεις περίπου μια ιδέα τι κ πόσο χρειάζεσαι.

 

Μήπως επίσης να βρεις τρόπο να υπάρχει θέση κ για σένα στο pa στις πρόβες; Καμιά μεγαλύτερη κονσόλα μήπως;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βαση εχω και καλυτερη μαλιστα. Αλλα πρεπει κι αυτη να κουβαλιεται. Ξερω ξερω ειμαι μεγαλος γκρινιαρης, αλλα προσπαθω να ελαφρυνω - απλοποιησω τα πραγματα. Ο Rolland Ευη δεν βγαινει πλεον - τον εχει ομως το Dolphin 273 ευρω! Αλλα οπως ειπες ειναι modeling - θα προτιμουσα κατι πιο απλο και συνηθισμενο - ασε που οταν τον ειχα δοκιμασει δεν μ αρεσε that much. Κωστα για ριξε καμια ιδεα, κατι τετοιο σκεφτεσαι?

 

http://www.thomann.de/gr/eden_ex_112_8ohm.htm

 

+

 

http://www.thomann.de/gr/markbass_little_mark_250.htm

 

Πολλα τα λεφτα Αρη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα Πέτρο, να είμαι ειλικρινής, δεν προτείνω για δεύτερο ή τρίτο rig.

Μιλάω για αυτό που θα έχεις συνέχεια είτε σε πρόβες, είτε για εξάσκηση, είτε για live.

Οικονομικές λύσεις είναι για καμπίνες οι GK 210MBE. Πολύ ελαφριές. Δεν τις έχω ακούσει. Οι Nemesis RS210 που έχω είναι ελαφριές αλλά λόγω πλάτους και με τις λαβές εκατέρωθεν χρειάζονται δύο αλλά πανεύκολα και χωράει στο πορτ μπαγκάζ.

 

Για κεφαλή εσύ θα αποφασίσεις. Υπάρχει η δυνατότητα με γύρω στα 300 να πας σε μία οικονομική στα 7-8 κιλά (η δική μου η Eden NA-320 είναι 6.5) που θα βάλεις σε κάποιο ABS rack για μεταφορά ή βάζεις το χέρι πιό βαθιά και πας για Ibanez Promethean ή μία GK Fusion (φούλ λάμπα η προενίσχυση), GB Shuttle 6 (με μία λαμπίτσα για την ιδέα ρε γαμ...) και τελειώνεις για πολυυυυυ καιρό.

 

Να μην ξεχνάς ότι οι μικρές κεφαλές λόγω διακοπτικής τροφοδοσίας έχουν switch από 120V σε 240V και είναι μικρές και πανάλαφρες (πράγμα που βοηθάει στο θέμα των μεταφορικών) και με όλα τα καλούδια (όπως DI pre-post, headphones, shaping, tuner out, speakon κλπ).  Ο νοών νοείτο.  ;)

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρα επανερχομαστε στον gallien krueger mb112! Και 2Χ10 και ελαφρυς. Αλλα ο mb112 ειναι στα μισα λεφτα και πιο μικρος. Αρα...σδαφασδφσφδωβσδφβσδφδσω... εγκεφαλικο ξαναπαθα! Λοιπον, θα παω σε λιγο στον Νακα να ακουσω τον Laney και αν μ αρεσει και κουβαλιεται ευκολα τον πηρα κιολας! Αειιιιιι χασου μυρμηγκακι...!!! Απο internet θα τον παρω εννοειται - 100 ευρω λιγοτερα ειναι αυτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρα επανερχομαστε στον gallien krueger mb112! Και 2Χ10 και ελαφρυς.

 

Εννοείς μάλλον τον MB210, τον οποίον θα πρότεινα κι εγώ ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές. Και είναι μόνο 15kg - εγώ σαν "ελαφρύ" setup κουβαλάω 2-3 φορές τη βδομάδα κάπου 40 κιλά, και είμαι και χαρούμενος!  :P

 

Δε ξέρω σε τι μαγαζιά σκοπεύεις να παίξεις, αλλά νομίζω ότι ο MB112 ενδεχομένως να είναι σε ορισμένες περιπτώσεις ελαφρώς ανεπαρκής... Γενικά, είναι σύνηθες φαινόμενο το PA ορισμένων μαγαζιών να αποδεικνύεται ανεπαρκές για τις χαμηλές συχνότητες, και δυστυχώς χρειάζεσαι και κάποια ισχύ (και κυρίως χαμηλές) από τη σκηνή. Επίσης, είθισται το 2x10 να έχει αρκετό definition (κάτι το οποίο πιστεύω ότι "βοηθά" τους πάντες on stage!) - έχοντας λοιπόν υπόψη και τους περιορισμούς στη μεταφορά, κατ'εμέ είναι η ιδεατή λύση.

 

Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα σε μουσικές σκηνές που έχουν στηθεί επί τούτου, αλλά εκεί βρίσκεις τόσο ενισχυτή όσο και αξιόλογο PA. Επίσης, για να μην υπερβάλλουμε, μπορείς να παίξεις οπουδήποτε με οποιονδήποτε ενισχυτή εφ'όσον προσέχει η μπάντα τις εντάσεις της (δεδομένου ότι το επιτρέπει και το μουσικό ύφος βεβαίως) - άρα ίσως να μη χρειάζεται να το ψειρίζει κανείς και τόσο πολύ. Άλλωστε, το πως θα "περάσει η βραδιά" εξαρτάται εν πολλοίς από τον ηχολήπτη και τη συνεργασία μαζί του, και όχι από τον αριθμό των ηχείων...

bass @ vertigo

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, τον 210 ηθελα να πω... Αλλα δεν ειναι στο budget μου, οχι ακομα τουλαχιστον. Πηγα κι επαιξα τον Laney... KLanei θα επρεπε να τον λενε! Τον συγκρινα με τον Line 6 110 (που εχω κιολας) και ουτε κατα διανοια βγαζει τον ογκο που βγαζει ο μικρος. Δεν υπερβαλω παιδες, ο Laney δεν βγαζει μπασα και punch με τιποτα κι αν τον πιεσεις με το EQ πραγματικα κλανει! Ευη, βρηκα και τον Rolland με 400 ευρω εδω Θεσσαλονικη. Περιμενω το καταστημα να τον βγαλει απ το κουτι να τον ξαναδοκιμασω. Διαβασα καλα reviews. Σε βγαζει σε εντασεις προβας (με καλα μπασα, ε?) με τυμπανα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρηκα τους GK στο EuroGuitar σε στοκ. Να τους εμπιστευτω? Ακομα κατι για τον ΜΒ112. Δεν εχει master volume, μονο ενα Gain. Απ οτι διαβασα λειτουργει σαν να εχει το master παντα ανοιχτο τερμα. Καμια γνωμη απ αυτου? Δεν θα χω προβλημα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου