Προς το περιεχόμενο

Gibson LP+distortion pedal??


Προτεινόμενες αναρτήσεις

δεν εχω σε καμια περιπτωση προθεση να δουλεψω με γκαζι ενισχυτη  εφοσον δεν εχω το αναλογο bugdet.θελω ενα ενισχυτη 20-30W δεν πιστευω οτι χρειαζεται παραπανω σε λαμπα  που να ειναι pedal friendly.απλα εχω τρελαθει γιατι μπηκα και εγω στο τριπακι του να φτιαξω ηχο και πηρα τσαρκα τα μαγαζια να δω τι γινεται απο κιθαρες ενισχυτη κλπ και οταν πηγα για πεταλι μου λενε "τι κιθαρα εχεις?"...παω για κιθαρα μου λενε "τι ενισχυτη εχεις"? σαν το ελληνικο δημοσιο ενα πραμα...:P

 

Καλημέρα Adamo ,

 

Θεωρητικά υπάρχει και η λύση της οικονομικής αλλά καλοστημένης les paul τύπου κιθάρα

( π.χ. michael kelly patriot custom ) σε συνδυασμό με έναν κάπως πιο ακριβό ενισχυτή από αυτούς που έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα .

Για πολλούς το μεγαλύτερο κομμάτι του ήχου βρίσκεται στο καλοστημένο , και ενίοτε ακριβό , ενισχυτικό τμήμα του rig ( κεφάλι , καμπίνα , combo ).

Όσο για το ποιο drive πετάλι θα σου κάνει δυστυχώς αυτό θα το αποφασίσει ο ενισχυτής .

Έχω δει ακριβά drive πετάλια να μην ταιριάζουν σε ανάλογα ακριβούς ενισχυτές .

 

Αν επιτρέπεται ποιο είναι το ύψος του budget σου για κιθάρα/ενισχυτή ?

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 22
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

  • Moderator

Φίλε Lors Goumis σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Δεν είπα ότι μια Studio δεν είναι αρκετή κιθάρα για να καλύψει κάποιον, αν και βέβαια αν όπως λες παρακολουθείς τα post μου θα ξέρεις ότι η άποψή μου είναι ότι Gibson από Gibson μπορεί να διαφέρει πάρα πολύ, ιδιαίτερα στις χαμηλότερες κατηγορίες τιμής. Αν σου κάτσει βέβαια μια καλή κιθάρα, όλα είναι μια χαρά.

 

Ο γενικός κανόνας για τις studio είναι ότι συνήθως έχουν λιγότερο punch και πρίμα από μια standard, περίπου δηλαδή όπως οι SG. Τώρα πιο είναι το σωστό punch βέβαια για μια LP είναι και αυτό ένα μεγάλο θέμα. Εγώ π.χ μάλλον προτιμώ μια SG από μια θεόβαρια standard με αττάκα σαν τσιμεντόλιθο στο στομάχι που ακούγεται σαν neck through. Οι καλές LP έχουν περισσότερο punch και πρίμα μεν, αλλά διατηρούν ένα resonace και κάποιον "αέρα" ας πούμε στην αττάκα.

 

Κατά τ' άλλα δεν εννοούσα ότι η κιθάρα απευθύνεται σε αρχάριους αλλά ότι είναι μια επιλογή που κάνουν οι περισσότεροι beginners, επειδή έχει το σχήμα και το logo αλλά είναι πολύ πιο προσιτή στην τιμή. Και για τους λόγους που προανέφερα οι περισσότεροι κάποια στιγμή την ξαναπουλάνε.

 

Από ενισχυτές τώρα οι all time favourite φθηνοί λαμπάτοι του νοιζ είναι ο Kustom Defender (μπορείς να τον ακούσεις στον Κουρμπή στην θεμιστοκλέους) και ο Peavey Classic 30. Επίσης ο Vox NightTrain (αν και δεν τον έχω ακούσει από κοντά) και οι Egnater Rebel 20 (αυτός είναι ο δικός μου αγαπημένος) κοστίζουν γύρω στα 300 ευρώ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο ενισχυτης θα παει το πολυ 500 δεν με ενδιαφερει μεταχειρισμενος η οχι.Αυτο που λες δεν το εχω συναντησει εγω αλλα κατι θα ξερεις απλα επειδη οπως λεω και παρπαπανω δεν γινεται να τρεχω απο ενισχυτη σε πεταλι και να κανω 100000000 συνδυασμους π΄ροφανως τουλαχιστον στην Ελλαδα γιατι το δειγμα που εχομε σε μαγαζια που να εχουν τα παντα ειναι απιστευτα μικρο.Με νοιαζει παρα μα παρα πολυ ο ενισχυτης να ειναι pedal friendly και τα γκαζια απο εκει και περα ειναι το μονο ευκολο.καθαρα καλα να εχει που να ταιριαζουν στην LP.πχ οντως εχω ακουσει οτι ο DSL 401 εχει πολλα πριμα και εχω ακουσει και εναν απο κοντα σε μια fender deluxe strat.Αλλα κατι μου λεει οτι δεν θα υπαρχει αυτο  στο σωμα της LP.kelly δεν θελω γιατι αν ηθελα κατι σε τετοιο επιπεδο θα επαιρνα μια J&D αλλα δεν εχουν τωρα καμια σχεση ως κιθαρες και σε κατασκευη αλλα και σε μεταγοραστικη αξια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου