Προς το περιεχόμενο

blackstar ht-20 combo review!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα συνφορουμιτες, μιας και εκανα search κια ειδα οτι δεν υπαρχει ενα review γιατον συγκεκριμενο ενισχυτη και βλεπω  σε threads οτι συζητιεται το ονομα του ειπα να κανω εγω ενα σαν χαρουμενος  πλεον ( εδω και 10 μερες ) ιδιοκτητης του!

 

ελα παμε λιγο ! :

 

Front Panel:

 

στο front panel  συνανταμε πρωτα τα 2 ποντεσιομετρα για το καθαρο καναλι του ενισχυτη

ενα volume και ενα tone .

 

το volume κατα τη γνωμη μου ειναι αρκετα ευαισθητο , και αρχιζει να "crucnh-αρει" μετα τις 1' o clock και ακουγεται αν "σκαβεις" μονο , γιατι οσο παιζεις αρπισματα η πολυ χαλαρα και μεχρι το τερμα να ειναι το volume , δεν σπαει :) ( δεδομενο σε αυτα που λεω ειναι οτι το master volume ειναι στην μεση )

 

το tone ειναι κι αυτο αρκετα ευαισθητο και ειναι το μονο που οριζει το ποσο πριμα , μεσσαια η μπασα ακουγεται η κιθαρα . επισης το tone  επηρεαζει τα πεταλακια στην χροια τους αναλογα που ειναι ρυθμισμενο

 

κι εδω αρχιζει το πανυγηρι :

 

distortion :

στο distortion του ενισχυτη εχουν αφιερωθει 6 ( ! )ποντεσιομετρα του front panel

 

τα πρωτα 2 ειναι τα κλασσικα ποντεσιομετρα gain και volume

Gain : με χαμηλα το gain ο ηχος ειναι πιο overdrive ( στην ουσια σαν το τερμα volume και "σκαψιμο" που ανεφερα προηγουμενως . αυτο ειναι μεχρι to gain να φτασει βαρια-βαρια στο 9 'o clock . απο κει και περα μεχρι τις 1  o' clock ειμαστε σε πιο Hard rock μονοπατια ( για μενα εδω αναμεσα ειναι και το sweet point για lead απο το distortion  του ενισχυτη.

απο κει και περα παει στα meta μονοπατια που δεν με ενδιαφερουν κιολας να σας πω την αληθεια :) ενας φιλος που επαιξε ετσι ειπε οτι του αρεσαν παντως :)

(για τις τιμες που λεω το volume του distortion ηταν στην μεση , οπως και το master volume και το equalizer και το ISF (βλ. πιο κατω) )

 

η blackstar εχει αφιερωσει ενα 4-Point equaliser για το "βρωμικο" καναλι του ενισχυτη

τα κλασσικα bass, middle  kai treble με την προσθηκη του ISF

 

το distortion channel  του ενισχυτη ειναι απο την μανα του αρκετα μπασσατο ( ισως για τα δικα μου αυτια :P )

 

τα 3 πρωτα knobs ξερετε ολοι τι κανουν οποτε το μονο που αξιζει να αναφερω ειναι οτι ειναι κι αυτα responsive στις αλλαγες τους

 

ISF : ειναι μια πατεντα της blackstar ( απο οτι καταλαβα) που υποτιθεται οτι οταν εχεις ανοιχτο το distortion channel του ενισχυτη αν το εχεις στην μεση ειναι ο ηχος της "μαμας"

και οσο πιο αριστερα το γυρνας παραπεμπει σε ηχο mesa boogie με σφιχτες χαμηλες και επιθετικα μεσσαια ,ενω προς τα δεξια σε ηχο marshall δηλαδη πιο ξυλινο και λιγοτερο επιθετικο . ( για το ISF αυτα που εγραψα ειναι ψιλοκλεμμενα απο το manual  γιατι εγω δεν ακουω τοσο μεγαλη διαφορα απο τερμα αριστερα στα τερμα δεξια , μπορει να μαι κουφος ηδη  :o :o . στην ουσια ακουω μια διαφορα αλλα δεν πιστευω οτι ειναι αυτο που λενε απο την εταιρια οτι ειναι τοσο μεγαλη διαφορα )

 

Reverb :

ενα συμπαθητικο ψηφιακο reverb το οποιο προσωπικα το εχω σηνηθως μεχρι το 11 ' o clock .  απο κει και περα αρχιζει και γινεται πολυ wet  το σημα μεχρι που στο τερμα μου ακουγεται και λιγο σαν chorus ( οχι οτι με χαλαει , σε κανα πειραματισμο θα το βαωλ και τερμα , απλα το εχω χαμηλα για λιγο περισοτερο ογκο )

 

master volume : για το master volume δεν εχω να πω κατι , παρα το οτι ειναι το Master volume και ειναι εξισου ευαισθητο οσο και τα υπολοιπα knobs του front panel

 

Rear Panel :

 

εκτος απο τις ασφαλειες που δεν τα ακουμπαω μιας και ειμαι σκραπας με τα ηλεκτρονικα , παμε στα υπολοιπα!

 

 

Emulated Out: το emulated out ειναι στην ουσια εξοδος για κονσολα , PC και για ακουστικα αλλα ταυτοχρονα μπορεις να ακους κι εσυ εχοντας ανεβασμενο το Master volume . με χαμηλα το master volume  ακους απο τα ακουστικα η απο τα Monitor, αναλογα την κατασταση.

 

fx loop : ακομη δεν το εχω δοκιμασει δεν εχω time based effects αλλα και να τα ειχα δεν θα τα χρησιμοποιουσα στο βρωμικο καναλι ( εκει δηλαδη που χρειαζεται το  fx loop) βαρια βαρια κανα delay και αμα :)

 

Speaker Out: εχει μια εξοδο για 1x8Ω και αλλη μια για 2x 16Ω

 

Συμπερασμα :

 

Σε γενικες γραμμες το ενισχυτακι μου αρεσε πολυ , ειναι στιβαρη κατασκευη φενεται οτι ειναι προσεγμενο και εξωτερικα το κακο ειναι τα κιλα αλλα νταξ 23 χρονων ειμαι εχω ακομη για να ποναει η μεση. . . μετα βλεπουμε  ;D ;D

 

εχει γλυκα καθαρα , και ωραιες αρμονικες  . . ειναι πεταλομηχανη με οτι εχω δοκιμασει , ειναι σαν να κανει το καθε πεταλι δικο του καναλι! δεν εχω δοκιμασει και πολλα πεταλια μεχρι τωρα αλλα αφτη την αποψη εχω

 

τα βρωμικα του ειναι αρκετα παραμετροποιησημα και με πολλους διαφορετικους ηχους που μπορεις να βρεις οταν συνηθησεις το Eq του .

 

τον εχω παρει μεχρι τωρα σε 3 προβες και ενα live με μεγαλο P.A  μεσα σε αυτες τις 10 μερες και δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα. και εχουμε ακομη , μεχρι να ανοιξει το ηχειο για να βγαινει πιο καλα :)

 

γενικα τον θεωρω value for money και με το παραπανω μιας και πιστευω οτι οι τιμες των blackstar γενικοτερα θα τσιμπησουν λιγο μετα απο καποιο καιρο , σαν περιοδος γνωριμιας ενα πραγμα , εγω τον  πηρα απο ελλαδα και σε καλυτερη τιμη ( εστω και λιγο απο τα γερμανικα Internetoμαγαζα)

 

ολα τα παραπανω ειναι η γνωμη μου και μονο , θα χαρω να υπαρξει σηζητηση ! ελπιζω να βοηθησα καποια ατομα που τον εχουν σταμπαρει . sorry  αν κουρασα

 

Cheers!

 

 

How blue can you get?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστούμε πολύ για το εκτενές review :)

 

Συμπτωματικά αυτό το διάστημα έψαχνα πληροφορίες για τον εν λόγω ενισχυτή(για τον 40αρη to be specific)

it's all about balance...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γεια σου φιλε , η μονη διαφορα που εχει ο 40ρης εκτος απο την ενταση νομιζω ειναι το οτι εχει  stand by , και μια επιλογη στο rear panel που διαλεγεις το reverb  αν ειναι light η dark . .  εξωτερικα αυτες ειναι οι διαφορες ... τωρα στον ηχο , λογικα θα εχει και παραπανω headroom μπορει και οτιδηποτε αλλο .. συγκεκριμενα εγω δεν το εψαξα για τον 40ρη γιατι δεν μου χρειαζονται (ακομη ) τοσα Watt  .. ασε που τον δοκιμασα απο κοντα κιολας οποτε μου κατσε καλα, και στο Live ακουγομουν μια χαρα ! ( μιλωντας για την ενταση )

How blue can you get?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο 40αρης έχει επίσης δύο mode για το καθαρο και 2 για το βρώμικο κανάλι του.

 

οντως δεν το ειχα παρατηρησει αυτο , sorry  για το λαθος , δεν ηθελα να παραπληροφορησω, το πιο  πανω σχολιο ηταν υποθετικο , οπως ειπα παραπανω ( νομιζω ειπα ) οτι τον 40ρη δεν τον δοκιμασα . . .

How blue can you get?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου