Προς το περιεχόμενο

Μαγνήτες για μπάσσο!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά παιδιά θα ήθελα να μου προτείνετε μαγνήτες για ενα μπασσάκι το οποίο είναι ενα squier affinity precission!Eπειδή έχουμε συζητήσει με κάτι φίλους για γκρουπάκι και οι φίλοι μου ειναι καλά οργανομένοι(κιθάρες φεντερ στρατο. και γκιμπσον sg,και ντραμς ταμα)και εχουν εξερετικό ηχο θελω και εγώ να χτιπήσω ενα πολυ καλο ηχο ειδαλως θα χάνομαι!Το μπάσο(οπως και τουσ μαγνητες)τα θέλω για rock-hard rock-metal!Ευχαριστω!Επισης εχω ακουσει οτι αυτοί ειναι εξερετικοί: 

http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?products_id=2635

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Γειά παιδιά θα ήθελα να μου προτείνετε μαγνήτες για ενα μπασσάκι το οποίο είναι ενα squier affinity precission!Eπειδή έχουμε συζητήσει με κάτι φίλους για γκρουπάκι και οι φίλοι μου ειναι καλά οργανομένοι(κιθάρες φεντερ στρατο. και γκιμπσον sg,και ντραμς ταμα)και εχουν εξερετικό ηχο θελω και εγώ να χτιπήσω ενα πολυ καλο ηχο ειδαλως θα χάνομαι!

 

Καλά... καλά... ψυχραιμία δεν θα χάνεσαι  ;D Για τους Dimarzio δεν έχω άποψη. Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε που είχα ένα P με Dimarzio και ειλικρινά δεν θυμάμαι- άλλα ούτε και έχει πέσει κανέναν ανάλογο στα χέρια μου εδώ και καιρό.

 

Το «στάνταρ» σε αυτή την αλλαγή μαγνητών είναι οι Seymour Duncan SSPB-3. High output και τα... μυαλά στα κάγκελα.

 

 

Έχω Duncan στο Precision μου και παίζουν εξαιρετικά.

 

Πάντως θα μου επιτρέψεις μια μικρή και καλοπροαίρετη κριτική: Όχι ότι το Squier δεν παίζει αξιοπρεπώς, αλλά με το που το πήρες αρχίζεις της μόντες.  Δεν με αφορούν τα οικονομικά σου, αλλά μήπως ήθελες ένα καλύτερο όργανο και βιάστηκες με το Squier?

 

Βέβαια θα σου ξαναπώ ότι το Squier θα παίζει με αξιοπρέπεια και ίσως να μην θες τελικά να του αλλάξεις τους Duncan Design που νομίζω ότι φοράει. Αν το ψάξεις λίγο μπορεί να μην ξοδευτείς.

 

 

Και στο λέω γιατί έχω ένα Jazz Squier άταστο, με τους «μαμά» μαγνήτες και τελικά ενώ ήμουν και εγώ σε σκέψεις να τους αλλάξω, τελικά αποφάσισα ότι δεν έπαιζε άσχημα και έτσι. Από την άλλη το πήρα 200 ευρώ... Να έδινα άλλα τόσα για τους μαγνήτες που ήθελα; Δεν μου φάνηκε καλή ιδέα να ρίξω τόσα λεφτά, σε ένα τόσο φτηνό όργανο που ούτως ή άλλως μου έκανε την δουλειά. 

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπα οπα κουλαρε terry δν μιλαω για τωρα(ναι το μπασσο το αγορασα και ειναι πολυ τζαμι ομολογω δν το περιμενα τοσο καλο τουλαχιστον για το δικο μου το αυτι!)η ιδεα του group οπως προείπα ειναι για κανα 3αρι χρονια απο τωρα(αν ζουμε μεχρι τοτε εδω στην αμερικη μιλανε για δευτερα παρουσια τεσπα)και θελω απο τωρα να ειναι ετοιμος(ενοω να ψαχνω για σιγκεκριμενα πραγματα στο μελον)!Προς το παρον και για τα 2 τουλαχιστον 2 επομενα χρονια δν πειραζω τιποτα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τρελη ερευνα αγορας 2 χρονια τουλαχιστον πισω ε?Εισαι πολυ μπροστα δικε μου....σε εχω χασει, ουτε κουκιδα σου δε βλεπω........αορατεεεεεεε :P :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εμμ ναι για να πω την αλήθεια δεν καταλαβαίνω πως το ενοείς καλοπροερετα η με διαθεση να καραιδεψεις αλλα ενδιαφερομαι απο τωρα για να ψαχνω συγκεκριμένα πράγματα στο μελον!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Φίλε Dave μου αρέσει που βλέπεις μπροστά και θέλεις να είσαι «ανταγωνιστικός» (με την καλή έννοια) με τα άλλα μέλη της μπάντας σου. Αλλά...

 

Αν στα επόμενα δύο- τρία χρόνια συνεχίσεις να παίζεις μπάσο με τον ίδιο ζήλο που προγραμματίζεις το update του οργάνου σου (παρεμπιπτόντως, καλορίζικο), τότε εκείνη την περίοδο θα σου λέμε τα καλορίζικα για το καινούργιο σου -πιθανών- αμερικάνικο Precision ή τέλος πάντων για κάποιο άλλο καλύτερο όργανο από αυτό που έχεις σήμερα.

 

Και ξέρεις γιατί θα στα λέμε; Γιατί θα έχεις ανέβει παικτικά και το υφιστάμενο μπάσο θα αρχίσει να σου φαίνεται λίγο.

 

Και εκεί ούτε μαγνήτες, ούτε μόντες υπάρχουν. Μόνο ένα καλύτερο όργανο...

 

Λοιπόν άστο το μπάσο ως έχει. Καλά έκανες και ξεκίνησες από την... αρχή ;) Είσαι στον σωστό δρόμο και καλή συνέχεια.   

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ θα συμφωνήσω ταπεινά πως δεν αξίζει να δώσεις χρήματα για να βελτιώσεις ένα squier, έχοντας υπόψη πως για να πάρεις ένα σετ μαγνήτες που θα κάνουν διαφορά θα πρέπει να δώσεις το 50, ίσως και το 100% της αξίας του οργάνου, χωρίς να ανεβάσεςι και πολύ την μεταπωλητική του αξία (πράγμα που πιστεύω πως δεν ισχύει για τα MIM fender). Και το λέω έχοντας βάλει όταν ήμουν νεότερος EMG σε Squier Precision. Όντως έπαιξε αρκετά καλύτερα, αλλά νομίζω πως τελικά δεν άξιζε τον κόπο. Καταλήγω λοιπόν στα εξής:

α) αν μιλάς για ένα βάθος 2-3 ετών, μάζεψε χρήματα (αντί να τα δίνεις για άσκοπες τροποποιήσεις) για να πάρεις ένα (έστω και μεξικάνικο) fender, αν τελικά αποφασίσεις πως σου αρέσουν τα fender style μπάσα, ή κάποιο άλλο, αν αποφασίσεις το αντίθετο.

β) αν τελικά αποφασίσεις να αλλάξεις μαγνήτες, παρόλα αυτά, σου προτείνω αυτούς:

http://www.thomann.de/gr/emg_p_basspickup.htm πολύ καλά χαμηλά και κάπως πιο "μοντέρνοι" ή αυτούς:

http://www.macdaddymusicstore.com/servlet/the-327/Nordstrand-Precision-Bass-NP4/Detail

που είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ upgrade...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ θα συμφωνήσω ταπεινά πως δεν αξίζει να δώσεις χρήματα για να βελτιώσεις ένα squier, έχοντας υπόψη πως για να πάρεις ένα σετ μαγνήτες που θα κάνουν διαφορά θα πρέπει να δώσεις το 50, ίσως και το 100% της αξίας του οργάνου, χωρίς να ανεβάσεςι και πολύ την μεταπωλητική του αξία (πράγμα που πιστεύω πως δεν ισχύει για τα MIM fender).

 

Ασχετα εαν ρωταει με βαθος χρονου 2 ετων το οποιο το θεωρω λιγο ασκοπο  8). Μια χαρα αξιζει να αλλαξει μαγνητες στο squier, απο τη στιγμη που το εχει κρατησει για ενα διαστημα και του κανει. Θα το αναβαθμισει και γιατι να μην εχει ισαξιο ηχο με ΜΙΑ και ΜΙΜ μπασσα; Και γιατι να τον νοιαζει η μεταπωλητικη αξια; Και να το δωσει,θα εχει καποια χρηματα + 1 ζευγαρι μαγνητες  ;)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε 2-3 χρονια ρε συ θα μιλανε κ δω για δευτερα παρουσια κ μαλλον θα ψαχνουμε για την κιβωτο του τσεπετο.Τοτε βλεπεις τι θα κανεις με το οργανο κατσε να δουμε καμμια πλημμυρα σε HD με digea και full duplex 3d max beta 5.1 surround και ιντερκουλερ τουγκεδερ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου