Προς το περιεχόμενο

maxon od-9 vs od-808 vs st9pro+


Προτεινόμενες αναρτήσεις

To ΟD9 είναι το κλασσικό tubescreamer TS9 που αρχικά έβγαζε η Maxon για την Ibanez, και που μετά αυτή αποφάσισε να συνεχίσει με τη δική της παραγωγή. Δεν το έχω βάλει δίπλα-δίπλα με το ΤS9 της Ibanez που βγαίνει σήμερα για να σου πω ποιο είναι καλύτερο. Θα προτιμούσα όμως αυτό της Maxon γιατί τα tubescreamers της Ibanez δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα πια, με μοναδική εξαίρεση το πολύ ωραίο - και πολύ ακριβό - 808HW.

 

Το OD808 είναι επίσης το κλασσικό ΤS808 - ακριβώς η ίδια ιστορία. Είναι λίγο πιο ήπιο στο gain του και κάπως λιγότερο "μοντέρνο" και πληθωρικό από το ΤS9. Eιδικά αυτό της Maxon είναι μια οικονομική, γνωστή και ποιοτική αγορά.

 

Το ST9 είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα επανέκδοση - με ορισμένες βελτιώσεις - του Ibanez Super Tube Screamer, που είχε βγει περίπου την εποχή του ΤS10 ('85-'86). Είναι πολύ ευέλικτο μιας και διαθέτει μαζί με το tone και περιστροφικό διακόπτη για τα μεσαία (με αφαίρεση ή πρόσθεση), επιλογέα για bass boost και για εσωτερική λειτουργία στα 9 ή 18 βολτ με charge pump για περισσότερη καθαρότητα και headroom. Μια από τις καλύτερες επιλογές για tubescreamer, αν και λογικά θα ακολουθήσουν πολλές σελίδες με άλλες προτάσεις από συνφορουμίτες (πέρα από τα δεκάδες προηγούμενα θρεντ), άσχετα αν έχεις κατασταλάξει όπως μας γράφεις ή όχι.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eπειδή το original TS-9 βρίσκεται δύσκολα (σε καλή κατάσταση και τιμή) θα σου πρότεινα να βάλεις 1) κατι παραπάνω γι' αυτό:

http://www.maxonfx.com/Nine_OD9Plus.php

ή  2) κάτι λιγότερο και να πάρεις αυτό:

http://www.effectsdatabase.com/model/ibanez/10/ts10

που είναι παραξηγημένο, φτηνό & καταπληκτικό.

InfluenSir!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το od-9 εχω να σου πω τα καλυτερα, το πηρα εντελως τυχαια απο εναν συμφορουμιτη και πλεον εχει ψιλοπαροπλησει to varidrive  :-[

Για τα υπολοιπα δεν εχω γνωμη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ό,τι και να πάρεις από τα παραπάνω λογικά θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα για αυτό που θές. Κι επειδή μιλάμε για Μaxon, έχε στο νου σου και το SD-9... Ασύλληπτο πετάλι είτε με single coils είτε με humbuckers, για όσο βρώμικο ήχο θές εσύ (προσωπικά το χρησιμοποιώ με ελάχιστο gain για να γρεζάρει και να "ανοίγει" λίγο παραπάνω τον καθαρό του ενισχυτή μου, όμως μιλάμε για πετάλι κατάλληλο και για high gain καταστάσεις).

 

Το πάν όμως σε όλες τις περιπτώσεις που μιλάμε είναι τι ταιριάζει με τον υπόλοιπο εξοπλισμό σου, και πάνω από όλα με τον τρόπο που παίζεις. Στην τελική, αν δεν μπορείς να δοκιμάσεις τα πετάλια αυτά από κοντά, ακολούθησε το ένστικτό σου και πάρε αυτό που θεωρητικά πιστεύεις ότι θα σε καλύψει περισσότερο... και το βλέπεις στην πορεία πόσο μέσα έπεσες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου