Προς το περιεχόμενο

Marshall 1959 HW plexi προβλημα!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στο φόρουμ!

Σήμερα το πρωί πήγαμε παρεούλα για ηχογράφηση κάποιων σόλο σε ένα στούντιο φίλου, στήνουμε ωραία και καλά όπως κάθε φορά κι όταν ανοίξαμε τον ενισχυτή κ αρχήσαμε τις δοκιμές παρατηρήσαμε πρόβλημα. Μαζί με την νότα την κιθάρας έβγαινε κι ένας ήχος, κάτι σαν Ring Modulator απο πίσω... Δεν ήταν ιδιαίτερα αισθητός, δηλαδή έπρεπε να προσέξουμε για να τον ακούσουμε αλλά ακουγόταν. Ειδικά στο Control Room  έβγαινε περισσότερο.

Δοκιμάσαμε:

αλλαγή καλωδίων, αλλαγή κιθάρας, αλλαγή καμπίνας.

Σε κάθε περίπτωση ο θορυβος επέμενε. Στην αλλαγή καμπίνας ελλατώθηκε λίγο, αλλά μάλλον ήταν λόγω διαφορετικών μεγαφώνων. Γενικά πάντως ήταν πρώτη φορά που παρατηρούμε κάτι τέτοιο στο συγκεκριμένο ενισχυτή, τον οποίο παίζουμε ελάχιστα, μια φορά το μήνα στο στούντιο..

 

Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι; Οι λάμπες είναι σχετικα αδούλευτες κι απο όσο ξέρω, συνήθως όταν έχουν χαλάσει, βγάζουν φυσίματα, πόπς, κουδουνίσματα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε καλησπέρα,

 

Απο το διάβασμα που εχω κάνει μάλλον (αν καταλαβαίνω καλά το πρόβλημα) εχεις πεσει θύμα των "ghost notes" τα οποία μπορεί να οφείλονται σε ταλάντωση (parasitic oscillation) ή/και στο "ανεπαρκές" φιλτράριασμα απο τους (ηκεκτρολυτικούς) πυκνωτές στη τροφοδοσία.

 

Ανδρεας

 

www.colorsound.gr - Hand made, All Tube Amplifiers, Effects, Accessories

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα ghost notes  δεν προκύπτουν απο την κατασκευή του οργάνου; Θέλω να πω ότι είναι θέμα οργάνου αν δεν κάνω λάθος, κι εμείς δοκιμάσαμε κι άλλα όργανα...

oscillation θα το έλεγα.. Βασικά η καλύτερη περιγραφή που μπορώ να δώσω, είναι ένα ring modulator κάπου πίσω...

  απο το 0:29 και για όσο δείχνει το blend, είναι κατά 80% ο ήχος που βγαίνει, αλλά όπως είπα δεν ακούγεται τραγικά.. Είναι απλά εντοπίσημος.

Αυτό με τους πυκνωτές δεν το έπιασα.. Πώς αντιμετωπίζεται?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μου έχει τύχει σε μικρό λαμπάτο που πράγματι ακουγόταν κάτι σαν ring modulation. Μάλιστα γινόταν εντονότερο με περισσότερο gain ή ένταση.  Ήταν η 12ΑΧ7 στην προενίσχυση(μία είχε όλη κι όλη). Κι εμένα δεν είχε δουλέψει και πολλές ώρες, αλλά... Μάλλον κάποια λυχνία στην προενίσχυση θα είναι, πιθανόν η πρώτη(V1). Με διαφορετική ρύθμιση του gain έκανε το ίδιο φαινόμενο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με διαφορετική ρύθμιση του gain έκανε το ίδιο φαινόμενο?

 

Φίλε με τον συγκεκριμένο ενισχυτή όλα είναι ΠΑΝΤΑ ΤΕΡΜΑ!

Έχει δηλαδή δυο gain pots αλλά πιο πολύ για να αλλάζεις τη χροιά και την απόκριση παρά για να δώσεις ή να βγάλεις Gain.

Γενικά το σκέφτηκα για προενισχύτρια, αλλά όσες φορές είχα τέτοιου είδους πρόβλημα με άλλους ενισχυτές, ηταν πιο έντονο. Ενώ τώρα είναι πολύ διακριτικό... Θα το τσέκαρα πάντως ούτως ή άλλως αυτό.

Καμία άλλη εικασία απο κάποιον πιο έμπειρο...;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου