Προς το περιεχόμενο

Warpaint: Επιτέλους πραγματική μουσική


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τις ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα, είδα κάποιοι τις έχουν αναφέρει σε άλλα thread, αλλά νομίζω είναι καιρός να αποκτήσουν ένα δικό τους  :)

 

Σπαραχτικά συναισθηματική μουσική υψηλής αισθητικής κατ'εμε, έπαθα πλάκα όταν τις πρωτοάκουσα

 

Χαρακτηριστικό δείγμα, αλλά αξίζει να ακούσετε όλα τα κομμάτια τους αφού σχεδόν όλα είναι εξαιρετικά:

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, εγώ τις είχα αναφέρει... τις ακούω πολύ το τελευταίο 9μηνο και τις είδα στο Άμστερνταμ πριν από δυο εβδομάδες. Aρχικά κάπως ξενίζουν, με ένα φαινομενικά "πρόχειρο" και χαλαρό στυλ σε συνδυασμό με φωνητικά που ολίγον τι "μπεμπεκιδίζουν" αλλά όσο περισσότερο τις ακούς, τόσες περισσότερες αρετές ανακαλύπτεις στη μουσική τους. Έχουν κάνει πολύ δρόμο από τότε που πρωτοξεκίνησαν σαν συγκρότημα, και έχουν πια φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτές και το εντυπωσιακό λάιβ τους προσεχώς - για την ώρα να επισημάνω πως έχουν βγάλει δυο από τα ωραιότερα βιντεοκλιπ που έχω δει ποτέ (ειδικά το πρώτο είναι ένα όνειρο):

 

 

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έγω όταν άκουγα για πρώτη φορά όλο το cd, θυμήθηκα τους the XX και σκέφτηκα πως οι κοπέλες προχωράνε το στυλ τους παραπέρα.

 

Αλλά όταν το ξαναάκουσα συνειδητοποίησα ότι είναι πολλά περισσότερα...

 

Και όντως το βίντεοκλιπ του stars είναι ποιήμα (όπως και το κομμάτι βέβαια)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πανέμορφες μουσικές κι ένα από τα πολύ καλά περσινά άλμπουμ. Δυστυχώς το πρώτο τους EP δεν κατάφερα ακόμη να το ακούσω.

 

Η κιθαριστική τους ποπ μου έφερε από την αρχή στο μυαλό τους Cocteau Twins και σίγουρα θυμίζουν αρκετές πιο πρόσφατες μπάντες με κορίτσια, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να μην αφεθείς στη μαγεία τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα ανωτέρω τραγούδια, τα Stars και Elephants, προέρχονται από το πρώτο τους άλμπουμ (το "Exquisite Corpse" ep), το οποίο έχει πολύ ωραία κομμάτια και μια ελαφριά lo-fi αισθητική. Υπεύθυνος για αυτό ήταν κατά μεγάλο βαθμό ο John Frusciante που είχε αναλάβει την παραγωγή και ηχογράφησή του με δικό του εξοπλισμό. Γενικά τα κορίτσια είχαν μια άμεση σχέση με τα κυκλώματα του Los Angeles και τους ίδιους τους Red Hot Chili Peppers, κάτι που προφανώς τις βοήθησε αρχικά: o Frusciante ήταν ζευγάρι με την τραγουδίστρια και ο νυν κιθαρίστας των Peppers Josh Klinghoffer ήταν ζευγάρι με την μπασίστρια, παίζοντας επίσης ντραμς και κιθάρα στο τότε lineup της μπάντας πριν πάει στους Peppers.

 

Αυτό που μου άρεσε περισσότερο στο λάιβ τους, εκτός από τα καλοπαιγμένα τραγούδια, την άνεσή τους σε κλειστό χώρο που φαίνεται πως είναι το φυσικό τους περιβάλλον και το skill της φοβερής ντράμερ τους, ήταν αυτό που είχα ακούσει πως συμβαίνει σε αρκετές εμφανίσεις τους: όντας πια μια all-girl μπάντα έχουν αναπτύξει κώδικες άμεσης και πολύ ιδιαίτερης επικοινωνίας, και πολλές φορές απολαμβάνουν το παίξιμο της στιγμής χωρίς να τις απασχολεί το γεγονός πως βρίσκονται πάνω σε μια σκηνή. Αυτό εξελίχθηκε σε διασκευή ενός από τα δικά τους κομμάτια (του "Beetles") με χρήση πολλών εντελώς διαφορετικών συγχορδιών και ενορχήστρωσης, και σε ατελείωτο, αυθόρμητο και ωραιότατο jamming δεκαπέντε λεπτών με τις κοπέλες να παρασύρονται από τις επευφημίες του κοινού, συνεχίζοντας να παίζουν μέχρι το τέλος της εμφάνισής τους στο κατάμεστο και ιστορικό Paradiso στο κέντρο του Άμστερνταμ. Αν τις πετύχετε στο κατάλληλο μέρος και σε καλή μέρα, θα ανακαλύψετε μια πολύ όμορφη και πολλά υποσχόμενη νέα μπάντα.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να και το ολοκαίνουργιο πολύ όμορφο βίντεό τους που βγήκε πριν από μερικές μέρες: http://www.npr.org/blogs/allsongs/2011/07/07/137633190/first-watch-warpaint-warpaint

 

Ανήκει στο ομώνυμο τραγούδι τους "Warpaint". Για την ώρα, σε Υoutube και άλλα σημεία είναι διαθέσιμο μόνο στην Αμερική αλλά πιστεύω ότι θα μπορέσετε να το δείτε από το ανωτέρω λινκ. Σημειωτέον ότι θέλει καλούτσικο bandwidth γιατί το streaming του έχει την τάση να κολλάει κάθε 500msec, και το buffering του είναι γτπ.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι πολύ καλές και φρέσκες. Απολαμβάνω πολύ το αργό μοντάζ στα βίντεο-κλιπ τους. Eye-massage!

 

+1 αυτο το ειδος που ηθελα να ακουσω τετοια ωρα και κατι τελειως πρωτοτυπο :) συγχαρητηρια στις κοπελιες :) αιντε κι απ τα μερη μας ( αν και δυσκολα... )

How blue can you get?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 χρόνια αργότερα...

Βump κι εδώ... τις κοπέλες τις ξαναείδα πρόσφατα, και έχουν βελτιωθεί πολύ, ενσωματώνοντας και άλλα όργανα στα κομμάτια τους. Έπαιξαν σχεδόν ολόκληρο τον καινούργιο τους δίσκο που νομίζω πως θα βγει τον Γενάρη - πολύ καλά, περισσότερο ώριμα και "ψαγμένα" κομμάτια που ακολουθούν κάπως πιο περίπλοκες φόρμες από τα προηγούμενά τους, χωρίς όμως να χάνουν το στυλ της κοριτσίστικης αθωότητάς τους. Ραχοκοκαλιά τους παραμένει το δυνατό rhythm section της χαλαρής μπασίστριας και κυρίως της καταπληκτικής ντράμερ. Νομίζω πως το άλμπουμ θα ακουστεί αρκετά και θα τα πάει πολύ καλά. Σίγουρα άξιο προσοχής.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου