Προς το περιεχόμενο

Πως να γραψω video με τον ήχο του Roland TD-9


stratigos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους. Ενας φιλος εχει κατι drums ηλεκτρονικα τα td9 της roland. Αυτο που θελει να κανει ειναι το εξης:

 

Θελει να τον τραβαει οσο παιζει μια καμερα ψηφιακη αλλα να ακουγεται μονο ο ηχος των drums στο βιντεο που θα γραψει και στην εικονα να ειναι αυτος που παιζει. Αυτο λογικα γινεται με οποια ψηφιακη, με ενα jack απο τα drums σαν input να στελνει τον ηχο στη καμερα και να μην δεχεται απο το περιβαλλον?

 

Να ειστε καλα εκ των πρωτερν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι όπως έγραψες τον τίτλο νόμισα ότι θες να χρησιμοποιήσεις το V-Link της Roland από κάποιο drum machine της ή groovebox σε εξωτερική οθόνη.

Το TD-9 δεν είναι drum machine είναι ηλεκτρονικό drum set.

 

Αυτό που θες είναι πολύ εύκολο, εξαρτάται από που ακούει όμως ο φίλος σου όταν παίζει γιατί από εκεί θα καθορίσεις το καλώδιο που χρειάζεται.

 

1.Αν ακούει όταν παίζει από την έξοδο phones με ακουστικά, θα πρέπει να στείλει στην κάμερα από το main out (Right&Left) του εγκεφάλου του TD-9 στο Line/Audio In της κάμερας και να απενεργοποιήσει από το μενού της κάμερας την εξωτερική εγγραφή ήχου. Εδώ χρειάζεται ένα καλώδιο rca σε rcaκαι αντάπτορες rca>1/4" καρφί για τις εξόδους του TD-9.

 

2.Αν ακούει όταν παίζει με εξωτερικά μόνιτορς, ή άλλου τύπου pa, πρέπει να στείλει στην κάμερα από την έξοδο phones. Εκεί χρειάζεται καλώδιο rca για την κάμερα σε stereo βύσμα 2.5mm που να βγαίνει σε 1/4 stereo phone plug (το γνωστό βύσμα των ακουστικών δηλ) με τις ίδιες ρυθμίσεις όπως στο 1.

 

Προσοχή στην ρύθμιση της έντασης με δοκιμαστικές εγγραφές πρώτα, να μη παραμορφώνει το σήμα είτε είναι του main vol του TD-9 ή των ακουστικών.

 

Εξαρτάται βέβαια από το μοντέλο τις κάμερας πάντα και τι βύσματα παίρνει το κάθε μοντέλο θέλει κοίταγμα, μπορεί να μην παίρνει rca και να έχει optical in για παράδειγμα κτλ

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακουει αυτο που παιζει απο τα ακουστικα, οποτε θα πραξουμε συμφωνα με το νο1 σου. Οτι προβλημα αντιμετωπισουμε ξαναγραφω. Να δουμε και τι καμερα θα γραψουμε κιολας, ισως καποια compact που να εχει εισοδο για να της στειλεις τον ηχο.

 

Να εισαι καλα, σε ευχαριστω πολυ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου