Προς το περιεχόμενο

Πλήκτρα για λαικούς ρυθμούς και ήχους


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον παιδια. Μια ερωτηση. Καποιοι με θυμουντε..ειχα ζαλισει καιρο το φορουμ πριν εναν χρονο περιπου..επεστρεψα με μια απλη ερωτηση.Συγγνωμη που δεν εψαξα, ξερω πως σιγουρα υπαρχει η απαντηση σε παλιοτερο θεμα απλα δεν εχω την ανεση του χρονου. Εχουμε και λεμε : εχω ενα κοργκ m3 το οποιο οπως ξερετε δεν εχει ρυθμους κτλ. Δεν θελω να το πουλισω γτ εχει φανταστικους ηχους απλα θελω ν αγορασω καποιο σαν δευτερο οργανο που να εχει ρυθμους .Απο την μαι σκεφτομαι μια οικονομικη λυση οπως το pa50 που ειναι και παλιο οργανο αλλα επειδη το θελω μονο για ρυθμους ισως θα ταν καλυτερο να την ψαξω σε κατι καλυτερο και πιο καινουργιο? Τελοςπαντων.Τα λεφτα που διαθετω ειναι ενα χιλιαρικο και παλι με το ζορι. Τι μου προτεινετε? Και αυτα που θα μου προτεινετε ποσο ευκολο ειναι να βρω τους ρυθμους?κυκλοφορουν? Θα μου δοσουν καποιο σετακι οι προμηθευτες? Για ριξτε τις γνωσεις σας στο τραπεζι... :P ευχαριστω εκ τον προτερων

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαρτάται για τι ρεπερτόριο μιλάμε.

 

Σε γενικό επίπεδο όλα σχεδόν τα καλά arranger (γιατί περί αυτού μιλάμε) μπορούν να καλύψουν από τους εργοστασιακούς τους ρυθμούς ένα έντεχνο πλήρες ελληνικό πρόγραμμα. Το θέμα είναι τι γίνεται με ελληνικούς ρυθμούς και λαικό πρόγραμμα. Εκεί η πλειοψειφία δουλεύει Korg, γιατί λέγεται ότι είναι πιο εύκολα στην δημιουργία ρυθμών από sctatch, βαθύτερο editing και υπάρχει άφθονο freeware.

 

Προσωπικά και εγώ με Korg pa1Xpro δουλεύω και είμαι πολύ ικανοποιημένος.

 

Το pa50 απόφευγέ το γιατί είναι πολύ φτηνή κατασκευή, κοίτα για pa500, pa800 ή pa2xpro μεταχειρισμένο. Υπόψιν ότι έχουν βγει και καλοί λαικοί ήχοι για m3 που διανέμονται δωρεάν από το Bon Sudio, αν μιλάμε για λαικούς ήχους.

 

Όσο για ρυθμούς εξαρτάται πόσο μακρυά & επαγγελματικά θες να το φτάσεις. Υπάρχουν επαγγελματικά πακέτα για Korg pa800/2x όσο και άφθονο freeware στη σελίδα www.midipart.gr

 

Ένα καλό demo πακέτου ελληνικών ρυθμών εδώ: http://www.youtube.com/user/KorgPAstyles

 

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Εξαρτάται για τι ρεπερτόριο μιλάμε.

Εξαρτάται καί γιά τι ήχο μιλάμε. Κάθε εταιρία - μάρκα καθώς και ορισμένα μοντέλα, έχουν τον δικό τους χαρακτηριστικό ήχο.

Επίσης και πάρα πολύ σημαντικό. Κάποια μοντέλα δεν έχουν κάποια γκάμα ήχων, με αποτέλεσμα να πρέπει να κατασκευάσεις ή ακόμα καί να αγοράσεις κάποια πακέτα έτσι ώστε να έχεις αυτό που πιθανό ζητάς. Κάποια μικρότερα μοντέλα δεν μπορούν να φορτώσουν ήχους και απλά μένεις εκεί. Κάποια άλλα μεγαλύτερα μοντέλα δεν φορτώνουν ήχους αλλά τους καλούς ήχους τους έχουν ήδη φορτωμένους από το εργοστάσιο και δεν θα χρειαστείς να φορτώσεις ή να πληρώσεις extra χρήματα. Αυτό πρέπει να το κοιτάξεις πριν κάνεις την αγορά.

 

Σε γενικό επίπεδο όλα σχεδόν τα καλά arranger (γιατί περί αυτού μιλάμε) μπορούν να καλύψουν από τους εργοστασιακούς τους ρυθμούς ένα έντεχνο πλήρες ελληνικό πρόγραμμα.

Ακριβώς... και όχι μόνο. Εξαρτάται από το τι ζητάς και αν το χρησιμοποιήσεις σε ανάλογο βαθμό - επίπεδο.

 

Το θέμα είναι τι γίνεται με ελληνικούς ρυθμούς και λαικό πρόγραμμα.

Κάθε εισαγωγέας παρέχει κάποια πακέτα με ρυθμούς ήχους. Άλλα είναι δωρεάν άλλα με πληρωμή. Άλλα σχετικά καλά, άλλα όχι και τόσο.

Επίσης κάποιοι άλλοι παρέχουν επιπλέον εγγύηση και δωρεάν σοβαρή υποστήριξη.

Γνώμη μου, αν δεν ασχοληθείς θα έχεις το ανάλογο αποτέλεσμα.

 

Εκεί η πλειοψειφία δουλεύει Korg,

Αυτό δεν ισχύει. Όσοι έχουν παίξει και παίζουν με άλλα όπως π.χ. κάποια Yamaha - Roland - Ketron κλπ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά και δεν τα αλλάζουν. Όσοι γνωρίζουν βέβαια.

Όχι ότι τα Korg δεν είναι καλά, αλλά όπως είπα και πιό πάνω κάθε εταιρία και ειδικά κάποια μοντέλα έχουν τον δικό τους χαρακτηριστικό ήχο.

 

γιατί λέγεται ότι είναι πιο εύκολα στην δημιουργία ρυθμών από sctatch,

Αυτό είναι πέρα γιά περα λάθος. Εντελώς λάθος εντύπωση. Αυτά που έκαναν κάποια μοντέλα αρκετά χρόνια πρν, προσπαθούν άλλα μηχανήματα να τα κάνουν σήμερα. Δεν λέμε ονόματα.

 

βαθύτερο editing και υπάρχει άφθονο freeware.

Εντελώς λάθος. Το πραγματικά βαθύτερο editing καθώς καί ευελιξία στους ρυθμούς το έχουν άλλοι. Ας μην επεκταθούμε.

 

Προσωπικά και εγώ με Korg pa1Xpro δουλεύω και είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Πολύ καλό.

 

Όσο για ρυθμούς εξαρτάται πόσο μακρυά & επαγγελματικά θες να το φτάσεις.

Αυτό είναι το Α και το Ω. Αλλά αν θες να φτάσεις σε κάποιο επίπεδο, πρέπει να ασχοληθείς ΕΣΥ.

 

Υπάρχουν επαγγελματικά πακέτα για Korg pa800/2x όσο και άφθονο freeware στη σελίδα www.midipart.gr

 

Ένα καλό demo πακέτου ελληνικών ρυθμών εδώ: http://www.youtube.com/user/KorgPAstyles

α) Τα freeware είναι πάντα freeware. Κάποια δε είναι κουτσουρεμένα, λείπουν κάποια μέρη από τους ρυθμούς όπως γιά παράδειγμα εισαγωγές, φινάλε, fill in, σε κάποια άλλα ορισμένα βασικά μέρη είναι κενά. Μιλάμε γιά πολύ "freeware"... τουλάχιστον τα περισσότερα από αυτά, αυτό είναι ομολογία πολλών καί "ειδικών".

Βέβαια, ορισμένα είναι πιό "ολοκληρωμένα" και χρηστικά.

Θα πρέπει πρώτα να τα ακούσεις γιά να καταλάβεις. Ανάλογα τις ανάγκες σου.

β) εάν δεν ασχοληθείς με το όργανο, ναι, τότε θα πληρώσεις extra πακέτο(α)...

γ) εξαρτάται αν το όργανο το θέλεις γιά ερασιτεχνική ή επαγγελματική χρήση.

δ) εξαρτάται από το επίπεδο των γνώσεών σου, όπως γιά παράδειγμα κατασκευή ρυθμών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου