Προς το περιεχόμενο

Kashmir Acoustic - Tribute to Michael Lee


vagelism

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καταρχην να ευχηθω καλη μουσικη χρονια σε ολους τους φιλους και μαθητες του Drums & Perc..αλλα και ολους τους φιλους του Νοιζ που παρακολουθουν την σελιδα μας.

    Θα ηθελα να ξεκινησω αυτήν τη χρονια με ένα transcription .

Από την πρωτη φορα που ακουσα αυτήν τη version του Kashmir που εκαναν οι Page – Plant στο Νo quarter Live dvd...ολο σκεφτομουν ότι ηθελα να κατσω να γραψω στο χαρτι ολη αυτήν την φανταστικη  ενορχηστρωση για να μπορω να παιξω επανω του.  Και ολο το ανεβαλα..μιας και ο χρονος ηταν λιγοστος .  

    Καποια στιγμη φετος το καλοκαιρι ο χρονος βρεθηκε σε μια πτηση.…και ξεκινησα με τα βασικα μερη της ενορχηστρωσης. Αφου αυτό επετευχθει ευκολα… {και επειδη ο Μicheal Lee είναι ενας από τους αγαπημενους μου drummer}…αποφασισα ότι θελω να κανω transcription και ολο το παιξιμο που κανει στο συγκεκριμενο κομματι... Νοτα προς νοτα.  

Και επειδη ειμαι της αποψης ότι η γνωση πρεπει να μοιραζεται και όχι να μενει κλεισμενη σε προσωπικα αρχεια..…επιτρεψτε μου να το μοιραστω και μαζι σας..

   Αυτό το transcription λοιπον.. θα μου επιτρεψετε να το αφιερωσω στη μνημη ενός φοβερου ντραμμερ που δυστηχως μας αφησε νωρις, και που κατά τη γνωμη μου ειχε πολλα να προσφερει. Του Micheal Lee.      

   Ο Micheal Lee {1969-2008}  http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Lee_%28musician%29 εκτος ότι ηταν ενας εξαιρετικος rock drummer..καταφερε κατά τη γνωμη μου κατι πολύ δυσκολο. Καταφερε να γεμισει επαξια το σκαμνακι ενός αλλου πολύ μεγαλου rock ντραμμερ..που ακουγε στο ονομα  John Henry Bonham.{1948-1980}. http://en.wikipedia.org/wiki/John_Bonham

   Και μονο για αυτό , αλλα και για την εξαιρετικη του performance στο  Νο Quarter Live.. νομιζω ότι πρεπει να μεινει για παντα στην ιστορια.. {που εχει ηδη μεινει}…τουλαχιστον της παρεας μας στο Νοιζ.

                  Mερικες πληροφοριες σχετικα με την παρτιτουρα τωρα.

Το κομματι δεν είναι τρομερα δυσκολο.. Θα ελεγα ότι είναι μεσαιου επιπεδου.

Το παιξιμο του Michael δεν είναι ιδιαιτερα Busy…ωστοσο θα διαπιστωσετε μεσα από αυτό το transcription ότι είναι ευφυεστατο ..και με εξαιρετικο rock groove.      

Η ενορχηστρωση  είναι ..θα ελεγα… «απαιτητικη»… με πολλα και διαφορετικα μερη και  σχηματα , και μεγαλες παυσεις που δεν «ερχονται» σωστα στο αυτί, και θελουν μετρημα .

     Εχει επισης καποια σημεια που θελουν προσοχη..οπως οι εναλλαγές που κανει μπρος -πισω από απλο σε κομμενο χρονο  . {Ο απλος χρονος συμβολιζεται με το {e} ενώ όταν το e εχει μια καθετη γραμμη συμβολιζει τον κομμενο χρονο και πρεπει να μετρησετε στην διπλη ταχυτητα}.{ɇ}

Μεγαλη προσοχη επισης θελει το φιναλλε του κομματιου, γιατι αυτά τα hits είναι μοιρασμενα περιεργα, και θελουν συγκεντρωση γιατι υπαρχει κινδυνος να σας πεταξουν εξω..

  Η παρτιτουρα είναι χειρογραφη ,{sorry about that} και αποτελειται από 5 σελιδες που πρεπει να τυπωσετε και να κολλησετε από πισω μεταξυ τους..

Οι λογοι που βγηκαν τοσες πολλες είναι αφενως γιατι είναι 12 λεπτα κομματι…και αφετερου..οταν σκεφτηκα να το ανεβασω στο Νοιζ..εκοψα όλα τα σένια και τις κόντες για να την κανω πιο ευκολη  {αρα και προσβασιμη από ολους}..και λιγο πιο ευαναγνωστη.  Αφησα μονο επαναληψεις {μονομετρες και μεγαλες}, και βολτες.

Επισης προσπαθησα να την κρατησω οσο το δυνατον πιο λευκη στο ματι, αφαιρωντας ότι επαναλαμβανεται ή ότι εννοειται.

 

   Ευχομαι καλα παιξιματα και ειμαι στην διαθεση σας για τυχον αποριες.  {Ωραια θα ηταν να δουμε και κανενα βιντεο με τα παιξιματα σας…}

 

{Σημ 1. Αν δειτε ότι κατι δεν παει καλα με την παρτιτουρα και δεν σας βγαινουν τα μετρα…μαλλον ξεχνατε τα συμβολα του απλου & κομμενου χρονου. Ισως χρειαστει να  μαρκαρετε τα συμβολα με stabilο για να μην τα ξεχνατε}

{Σημ 2. Για λογους πνευματικων δικαιωματων εχω βαλει το ονομα μου σε κάθε σελιδα. }

{Σημ 3. Αυτό το Trancription εγινε με το αυτι..Αν και το τσεκαρα , πιθανον να υπαρχουν  λαθακια...Μην διστασετε να με διορθωσετε αν βρειτε κατι.}

 

The Artist formerly known as Vagelis Moulakakis.  ;)

 

http://www.box.net/shared/qadqz21h5xtg95jq9jn3

http://www.box.net/shared/v82pvudr52n64h0mz955

http://www.box.net/shared/un2ixf6ada2hs74zl69q

http://www.box.net/shared/y6ht2kca1q0yijr8q6tz

http://www.box.net/shared/8h4pmisdjdrn2o27gcb6

http://www.box.net/shared/55piearp4fmxta57gtez

Robert Plant - Jimmy Page: Kashmir HD

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλα μεγαλη ντραμακλα ο Lee!  ;) το βλεπεις να παιζει και γουσταρεις ακομα πιο πολυ! μεγαλο παθος και σεβασμος στο Bonham ασε που η συγκεκριμενη εκτελεση ειναι απο τις καλυτερες!

η μονη ενσταση μου στο παιξιμο του Lee ειναι οι διπλες μποτες(δεν ξερω πως να το πω :P ) που δεν παιζει στο κουπλε.

 

βαγγελη θα σε ευχαριστω που μου θυμησες αυτην την εκτελεση αλλα και τον Lee.

τωρα οσο αφορα την παρτιτουρα δυστηχος δεν μπορω να την διαβασω χαχαχαχα  :P

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοεις τις "διπλες" που η μια ειναι σε αρση? Χαρακτηριστικο παιξιμο ενος ντραμερ με φανκ επιρροες και παιξιμο οπως ο Μποναμ-για τον Λι δεν ξερω... Και το -απυθμενο- ταμπουρο ειναι ολα τα λεφτα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντα εκτιμω ολους τους Δασκαλους που βρισκουν χρονο και ανεβαζουν θεματα και απαντουν σε αποριες.

Aναγνωριζω ποσο χρονο και ενεργεια καταναλωσατε ΤΑFKAVM, για το συγκεκριμενο transcription του Kashmir.   Aσχολειστε με transcriptions ακομα και στις  πτησεις σας. Αυτό θα πει αφοσιωση και αγαπη  για αυτό που κανετε όταν δεν ταξιδευετε !!

Όπως γραφει και ο Yameth σε άλλο thread :… μού δημιουργεί εμπιστοσύνη στον επαγγελματία που προσφέρει τη γνώση απλόχερα σαν να μην έχει κάτι να χάσει και ξέρει πως και τι να κάνει και να το μεταδώσει. ( συμφωνω 100% )

 

By the way, όταν περιγραφετε εμπειριες από τα ταξιδια σας ειτε με αφορμη κατι σχετικο με τους μουσικους άλλου τόπου, ειτε με αφορμη κατι εντυπωσιακο που ειδατε, να ξερετε ότι όπως ακριβως υπαρχουν ανθρωποι που δεν θελουν καν να τα διαβασουν,  υπαρχουν άλλα τοσα ατομα που εκτιμουν περιγραφικες διηγησεις από χωρες, που ούτε στον υπνο τους δεν θα εχουν την ευκαιρια να επισκεφθούν. Οπως εγω π.χ.

Κeep them coming-they are much appreciated. (όπως ακουω από αρκετους φιλους και  αναγνωστες του Νοιζ που ομως δεν συμμετεχουν στο φορουμ)

 

{Σημ 2. Για λογους πνευματικων δικαιωματων εχω βαλει το ονομα μου σε κάθε σελιδα. }

Το ονομα σας υπαρχει μονο στις σελιδες 3,4 + 5.  (Αν θελετε να ακριβολογουμε)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραιος Βαγγελη!Τι μου θυμισες.?Αυτο το dvd το ειχα λιωσει..για την ακριβεια ειχα σοκαριστει με το ποσο καλα μπορει ο drummer αυτος να χει φερει σε περας το δυσκολο αυτο εργο..να παιξει δηλαδη στην θεση του "Μεγαλου".

Το κομματι οπως και η παρτιτουρα ειναι αρκετα ευκολα,αλλα αν μη τι αλλο ξεχειλιζει ουσια και ωριμοτητα στο παιξιμο!Πραγματικα μεγαλο live..και πολυ ενδιαφερον rock drumming!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου