Προς το περιεχόμενο

Μουσική σκηνή στην Ξανθη;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετω.Λοιπον περασα ηλεκτολογων μηχανικων στο πολυτεχνειο της Ξανθης.Δεν περιμενω να βρω καποιον απο'το νοιζ να σπουδαζει εκει, πρεπει να μαι πολυ τυχερος.Απλα ηθελα να ρωτησω αν σπουδαζει κανεις εκει η ζει γενικα να με βαλει και μενα εκει στη μουσικη γιατι δεν ξερω κανεναν εκει.

WATCH OUT! IT'S A TANK! IT'S A FUCKIN' REVERB TANK! DAMN!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαιρετω.Λοιπον περασα ηλεκτολογων μηχανικων στο πολυτεχνειο της Ξανθης.Δεν περιμενω να βρω καποιον απο'το νοιζ να σπουδαζει εκει, πρεπει να μαι πολυ τυχερος.Απλα ηθελα να ρωτησω αν σπουδαζει κανεις εκει η ζει γενικα να με βαλει και μενα εκει στη μουσικη γιατι δεν ξερω κανεναν εκει.

 

Συγχαρητήρια!! Λοιπόν, εγώ έζησα 7 χρόνια στην Ξάνθη (και σαν προπτυχιακός και σαν μεταπτυχιακός) και μπορώ να σου πω ότι πέρασα πολύ ωραία μουσικά χρόνια.  :)

 

Λοιπόν, όταν τακτοποιηθείς με τα τυπικά (εύρεση κατοικίας, εγγραφή στη σχολή, γνωριμία με συμφοιτητές, - ΜΑΚΡΥΑ από ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κομματική παράταξη) : Πας στην πανεπιστημιούπολη (απέναντι από την σχολή σου) όπου είναι οι φοιτητικές εστίες και η φοιτητική λέσχη (εκεί που τρώνε οι φοιτητές). Απέναντι από την λέσχη, είναι ένα κτίριο το οποίο στεγάζει τον πολιτιστικό σύλλογο φοιτητών ''Η Γέφυρα''. Πιάσε όποιον και να δεις μέσα  ;D  (είτε κάνει ραδιοφωνική εκπομπή, είτε είναι μια θεατρική-κινηματογραφική ομάδα που έχει συγκέντρωση, κ.τ.λ.), και ρώτα ποιός είναι ο υπεύθυνος της μουσικής ομάδας. Θα σου δώσουν πιθανόν το τηλέφωνό του να τον πάρεις ο ίδιος να σου λύσει όποιες τυχόν απορίες.

 

Η μουσική ομάδα διαθέτει στο κτίριο αυτό ένα λιτό αλλά ''αποτελεσματικό'' στούντιο με ένα πλήρες drum set (νομίζω όμως ότι ο κάθε drummer πρέπει να φέρνει τα πιατίνια του), κονσόλα, ηχεία, ενισχυτές κιθάρας (fender frontmann, marshall mg, υπήρχαν και line 6 spider αλλά δεν ξέρω αν την παλεύουν ακόμα), μπασοκολώνα+ενισχυτή μπάσου, κ.τ.λ. Μέσα στο μουσικό στούντιο αναρτώνται και σχετικές ανακοινώσεις...αλλά επειδή το κλειδώνουν όταν δεν είναι κάποιος μέσα, ρώτα οποιονδήποτε είναι μες το κτίριο να σου δώσει το τηλ. του υπεύθυνου (αν ακούσεις σαματά από κάποιον που προβάρει μην κολλάς, χτύπα την πόρτα, μπες μέσα και ζήτα πληροφορίες ως πρωτοετής).

 

Πιθανόν λοιπόν μέσα ή τέλη οκτώβρη, όπου θα έχει βγει το πρόγραμμα των μαθημάτων της εκάστοτε σχολής και ο κάθε φοιτητής θα ξέρει πότε έχει ελεύθερο χρόνο, θα σε ενημερώσουν να συμμετέχεις στην συνέλευση της μουσικής ομάδας, όπου θα μαζευτείτε όλοι οι ενδιαφερόμενοι και θα κλείσετε ώρες/εβδομάδα χρήσης του στούντιο, ώστε να βολευτείτε όλοι. Μάλιστα ενδέχεται, αν μέχρι τότε δεν έχεις βρει κάποιον συμφοιτητή που να ασχολείται με το σπορ, στην συνέλευση αυτή να βρείς άλλα πρωτοετά (ή και μεγαλύτερους) και να συμφωνήσετε επί τόπου για την δημιουργία μπάντας (οπότε, μην τυχόν και ΔΕΝ πας, ακόμα και αν δεν έχεις βρει φίλους μουσικούς μέχρι τότε).

 

Επίσης, στην Ξάνθη υπάρχουν πολύ οργανωμένα ωδεία σύγχρονης μουσικής (δεν μπορώ να πω ποιά γιατί θα θεωρηθεί διαφήμιση), και όταν λέω σύγχρονης εννοώ τμήματα μπάσου, ηλ. κιθαρας, τύμπανα κ.τ.λ. Αν θες λοιπόν τυχόν βελτίωση, μπορείς να πας και εκεί, με την έννοια ότι και την τεχνική σου θα βελτιώσεις

 

*(σε μουσική που ενδιαφέρει ΕΣΕΝΑ, δηλαδή πάνω στην ηλεκτρική κιθάρα και ΜΟΝΟ, κάνω αυτή την παρένθεση διότι έχω διαβάσει ΑΠΙΘΑΝΑ πράγματα εδώ μέσα  ;D - ότι τα ωδεία δεν δέχονται να σου μάθουν ροκ αμα δεν μάθεις να παίζεις στην κλασσική το....Αστούριας  ;D ;D , ή ότι οι καθηγητές κάνουν...πλύση εγκεφάλου στους μαθητές να μάθουν...κλασσική μουσική  ;D ;D ;D ότι είναι κομπλεξικοί με άλλα είδη μουσικής  ;D ;D ;D μην ακούς ΒΛΑΚΕΙΕΣ, είναι ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ωδεία και δεν θα βρείς ΟΥΤΕ ΜΙΑ κλασσική κιθάρα-κλασσικό πιάνο εκεί μέσα  ;))

 

...αλλά και θα γνωρίσεις και ακόμα πιο πολλούς μουσικούς (επίσης κάθε τέλος της χρονιάς διοργανώνουν live σε μαγαζί της πόλης όπου συμμετέχουν όλοι οι μαθητές - από τους αρχάριους μέχρι τους πιο προχωρημένους). Πάντως αν πιστεύεις ότι δεν σου χρειάζεται κάποιο μάθημα, δεν πειράζει, και μόνο από την μουσική ομάδα του πανεπιστημίου θα γνωρίσεις πολλούς μουσικούς.  ;)

 

Τέλος, στην Ξάνθη, δεν υπάρχει κάποιο μαγαζί - ''μουσική σκηνή'' (εκτός από μπουζούκια  ;D ) δηλαδή με την έννοια ότι γίνονται live κάθε βδομάδα. Όμως υπάρχουν μαγαζιά που κάνουν live περιστασιακά. Σίγουρα θα σας δωθούν πολλές ευκαιρίες να παίξετε άμα κανετε μια καλή μπάντα. Και το πανεπιστήμιο (η μουσική ομάδα δηλαδή) διοργανώνει live που και που (αρκεί να ''τρέξετε'' όλοι γι'αυτό, όχι μόνο ο υπεύθυνος).

 

Αυτά από μένα, επειδή θα ανέβω Ξάνθη μες τον οκτώβρη μάλλον για να παρουσιάσω μια διατριβή, σου στέλνω σε π.μ. το κινητό μου, αλλά και το κινητό του μέχρι πρότινος υπευθυνου της μουσικής ομάδας (ελπίζω να είναι ακόμα εκεί, αλλά και να μην είναι θα ξέρει να σε κατατοπίσει και θα ξέρει τον νέο υπεύθυνο  :-\ ) για να σε βοηθήσουμε. Όπως καταλαβαίνεις, δεν παίζει άγχος, κάνε πρώτα τα διαδικαστικά της σχολής αυτό το μήνα, που είναι και νεκρή περίοδος για τη μουσική ομάδα, και για τα άλλα εδώ είμαστε.  :)

 

 

 

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου