Προς το περιεχόμενο

Μπορεί να μου πει κάποιος σε τι κλίμακα είναι γραμμένο


hetaios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φίλοι Noizάδες θέλω τι βοήθειά σας. Άκουγα λίγη πραγματική λαϊκη Ελληνική μουσική και σκόνταψα επάνω στο "μιλώ για τα παιδιά" της Βίκης Μοσχολιού. Να ξεκαθαρίσω ότι με τα λαϊκα όργανα όπως μπουζούκι, τζουράς κτλ αν και θα ήθελα πολύ να αρχίσω να ασχολούμαι δεν έχω καμία σχέση. Είμαι κιθαρίστας αμετανόητος μεταλλάς παίζω 11 χρόνια δεν είμαι κανένα τέρας της θεωρίας ούτε shredder απλά είμαι σε ένα κάποιο επίπεδο και τελευταία 2-3 χρόνια προσπαθώ να επεκτείνω της θεωρητικές μου γνώσεις. Να μην σας ζαλίζω άλλο, η απορία μου είναι ότι το εξης κομμάτι ακούγεται εξωτικό ειδικά το κεντρικο riff. Αρκετά προτότυπο κατά την αποψή μου. Μπορεί κάποιος να μου πει σε τι κλίμακα είναι γραμμένο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά, 11 χρόνια μεταλλάς, την πεντατονική δεν την έμαθες;  ;D  ;D  ;D

 

Δεν πειράζει, ποτέ δεν είναι αργά, άλλωστε τα ηπειρώτικα σκοτώνουν περισσότερο από τις μπουρμπουλήθρες του Wylde και του Hammet  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Γκαραγκαγκαν πεντατονικη.... Αν και το συγκεκριμενο κομματι δεν θα λεγα οτι ειναι αντιπροσωπευτικο λαϊκο, κι ας το λεει μια κατεξοχην λαική τραγουδιστρια. Μαλλον πειραματικο θα το ελεγα( ο Μαρκοπουλος τα συνηθιζει κατι τετοια). Αυτα που εχουν επικρατησει ως λαϊκα χρησιμοποιουν συνηθως αλλους δρομους - οπως χιντζαζ, σαμπαχ, ουσακ, νιαβεντ κλπ.  αλλα και απλους μινορε - ματζορε πολυ συχνα.

 

 

άλλωστε τα ηπειρώτικα σκοτώνουν περισσότερο από τις μπουρμπουλήθρες του Wylde και του Hammet  ;)

 

  +1000

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παίδες μην βαράτε. Απλά μου ακουγόταν ασυνήθιστο. Ξέρω πεντατονικές εννοείτε ρε συ και ναι πέτυχες τους δύο κιθαρίστες που εκτιμώ λιγότερο σε όλη τη μέταλ σκηνή. Απλά στο μπουζούκι ακούγεται κάπως διαφορετικο από το στερεότυπο που έχω δημιουργήσει στο μυαλό μου για αυτό το είδος. Από τα λίγα που ξέρω και έχω ακούσει φυσικά. Και όμως το είδαν 250 και απάντησαν μόνο 2. Ευχαριστώ πολύ και τα δύο παιδιά που απάντησαν και όσους του έριξαν μια ματιά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου