Προς το περιεχόμενο

Εξωτερική κάρτα ήχου ΚΑΙ μιξεράκι


lock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

na se rwtisw re sy kwstas79 (kai tous ypoloipous): Diladi gia paradeigma to XENYX 802 tis behringer paizei kai rolo kartas ixou?? De xreiazetai KAI kapoia karta? Sorry an einai xazi i erwtisi! Kai episis to Audio Bridge In A Pocket poio rolo tha paiksei??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θεωρητικά δεν χρειάζεται, από την στιγμή όμως που όλοι οι Η/Υ έχουν έστω και μια on-board κάρτα ήχου... Σήμερα πρέπει να ψάξεις για να βρεις motherboard χωρίς on-board κάρτα ήχου... Να μην σε πάρω και στον λαιμό μου όμως, δεν έχω αγοράσει ακόμα το gadgetάκι αυτό της behringer...

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απαντώ στο αρχικό ερώτημά σου:

 

Το να έχεις ένα μιξεράκι μαζί με την κάρτα ήχου δεν είναι "απαραίτητο".

Την ανάγκη του να έχεις μια κονσολίτσα την δημιουργούν:

 

• Το να θες να ηχογραφήσεις ταυτόχρονα παραπάνω όργανα από όσες εισόδους έχει η κάρτα σου.

• Το να θες να μην χρειάζεται να βάζεις και να βγάζεις βύσματα στην κάρτα ήχου σου από φόβο μην την χαλάσεις.

• Το να έχεις κάποια μονάδα effect που θες να «χρωματίζει» τον ήχο σου πριν τον ηχογραφήσεις.

• Το να έχεις μια κάρτα που δεν έχει προενίσχυση μικροφώνου και να θες να χρησιμοποιήσεις τον προενισχυτή της κονσόλας.

 

Αν θέλεις λοιπόν να ηχογραφήσεις ταυτόχρονα μια κιθάρα, ένα μπάσο, μια φωνή και ένα synthesizer, χρειάζεσαι μια κάρτα ήχου με τουλάχιστον 4 εισόδους.

Αν η κάρτα σου έχει 1 είσοδο τι κάνεις; Βάζεις μια κονσολίτσα στο setup σου η οποία τα 4 σήματα (από τα 4 όργανα που προαναφέραμε) τα κάνει 1 stereo σήμα.

Και έτσι, κάνοντας και ένα mix στην κονσόλα σου*, γράφεις ένα κανάλι στον υπολογιστή σου, του οποίου όμως τα συστατικά (τα όργανα) δεν μπορείς να πειράξεις/ εφφεδιάσεις.

Μπορείς να πειράξεις όλο το mix σου μόνο.

 

Εναλλακτικά παίρνεις μια κάρτα με πολλές εισόδους/ εξόδους και γράφεις τα 4 (πχ) όργανα ταυτόχρονα μεν ξεχωριστά σε κανάλια δε, και μπορείς μέσα από τον υπολογιστή να βάλεις εφφέ, να κάνεις μίξη, να βάλεις eq κτλ.

 

Βέβαια, αν δεν ενδιαφέρεσαι να γράφεις ταυτόχρονα περισσότερα του ενός όργανα, δεν χρειάζεσαι ούτε κονσόλα, ούτε κάρτα ήχου με πολλές εισόδους.

Εγώ που γράφω ηλεκτρονική μουσική, και δεν ηχογραφώ σχεδόν τίποτα ταυτόχρονα με κάτι άλλο, χρησιμοποιώ κάρτα ήχου με μια στέρεο είσοδο και έχω μια κονσολίτσα μόνο και μόνο γιατί δεν έχω προενισχυτή για τα μικρόφωνα που χρησιμοποιώ. Αν η κάρτα μου είχε προενισχυτή, δεν θα μου ήταν απαραίτητη η κονσόλα (τουλάχιστον στην αρχή).

 

 

* ρυθμίζεις τις στάθμες του κάθε οργάνου, βάζεις eq σε όποιο όργανο χρειάζεται και βάζεις effects αν έχεις μια μονάδα effects, πάλι σε όποιο όργανο χρειάζεται

 

 

Φιλικά,

 

Terumi

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ρε παιδια να ρωτησω κατι μια και ειμαι λιγο ασχετος.Με την XENYX 1204 μπορω να ηχογραφω πολλα οργανα σε ξεχωριστα καναλια το καθενα?

Γινεται αυτο? Προς στιγμην εχω μια m-audio 1010lt και παρ'ολο που ειμαι πολυ ικανοποιημενος θα γουσταρα την ευκολια ενος audio interface σαν της behringer. Αν γινεται αυτο που ρωταω παραπανω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε lock νομίζω οτι ο freemind δεν σου πρότεινε "μιξεράκι"... αυτό ειναι και audio interface.. δηλαδή εξωτερική κάρτα ήχου με κάποια έννοια και κονσόλα. Νομίζω κι εγώ οτι κάνει μια χαρά. Συνδέεται usb στον υπολογιστή.

 

Παιδιά τρελλό gadget αυτό. 'Οπως σας είπα, στον χώρο της home ηχογράφησης είμαι πολύ νέος και νομίζω ότι έχω αποταθεί στα κατάλληλα άτομα για ενημέρωση. Φίλε freemind μου άνοιξες τα μάτια 8O. Σας ευχαριστώ παιδιά. Φίλε Terumi πολύ καλή ενημέρωση. Κατατοπιστικότατη. Μήπως υπάρχει κανένα audio interface που είναι δοκιμασμένο και εγγυημένο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου