Προς το περιεχόμενο

Απορία για αναλογικά delay (συγκεκριμενα EHX memory toy)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα!

 

προσφατα απέκτησα το EHX memory toy, αφου έψαχνα κάτι οικονομικό και καλό σε delay που ομως να μπορει καποιες φορές να μου δώσει και chorus.

 

Απο το πετάλι είμαι πολύ ευχαριστημένος, σημερα όμως παρατηρησα ένα μικρό ψεγάδι:

 

Ανάλογα που έχεις το κουμπί blend/mix αλλάζει και η ένταση του dry ήχου της κιθάρας.

-Αν το έχεις στο 0 (καμια επανάληψη) τοτε είτε το πετάλι είναι ανοιχτό ή κλειστο, η κιθάρα ακουγεται ακριβώς το ίδιο

-Όσο το ανεβάζεις, ανεβαίνει η ένταση των επαναλήψεων, αλλά ταυτόχρονα πεφτει το "dry" σημα

-Στο τέρμα ακούς μόνο επαναλήψεις και καθόλου dry σημα

 

Η λειτουργία του blend μου φαινεται λογική, απλά με προβληματίζει οτι το σημειο unity gain ειναι στο 0 blend που δεν εχεις καθόλου επαναληψεις, οπότε μοιραία αν το βάλεις κάπου στις 10 η ώρα που το βάζω εγώ, όταν ενεργοποιείς το πετάλι, αισθάνεσαι η ένταση του dry σηματος να πέφτει αισθητά.

 

Στο ιντερνετ διαβασα κι άλλους να το έχουν αυτο το θεμα με τα memory series και η EHX τους απαντουσε οτι είναι φυσιολογικό, και οτι έχουν ρυθμίσει το unity gain να το έχεις γύρω στις 12.

 

Με προβληματίζει που το δικό μου unity gain ειναι στο 0.

 

Έχει κανεις σας τέτοιο θέμα με κάποιο απο τα memory (toy, boy, man κλπ) ή οποιοδήποτε φουλ αναλογικό delay?

 

Γινεται κάπως να αλλάξω το σημειο του unity gain?

 

Ευχαριστώ και συγγνώμη για τα πολλά λόγια!

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Γινεται κάπως να αλλάξω το σημειο του unity gain?

 

 

Νομίζω ότιο γίνεται πειράζοντας ένα εσωτερικό trim στο πετάλι , υπάρχει και όδηγος του πως το κάνεις καθως άν θυμάμαι καλά είχα πετυχει κάτι τέτοιο στο forum της Electro harmonix. Κανε ένα search εκεί και σίγουρα κάτι θα βρεις.

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Loki ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

 

είχα ήδη ψάξει στα φορουμ της EHX και είχα ψιλοαπογοητευτει γιατί διάβαζα πράγματα όπως οτι η εταιρία απάντησε οτι δεν υπάρχει ρυθμιση για αυτο το θέμα κλπ

 

τώρα όμως που το ανέφερες κ συ είπα να ξαναρίξω ενα ψαξιμο, αυτη τη φορά όμως απέδωσε καρπους:

 

http://www.tdpri.com/forum/archive/index.php/t-311385.html

 

Αναφέρω κάποιες πληροφορίες για αυτους που θα το ψάξουν αργότερα:

 

-Τα trim pots απο 1 έως 6 αφορουν στο delay και θα συνιστουσα να μην τα πειράξετε εκτός και αν έχετε πολλή όρεξη για ψάξιμο και πειραματισμό.

 

-Τα trim pots 7 & 8 έχουν να κάνουν με το unity gain και το modulation DEPTH του πεταλιου. Για να τα ξεχωρίσετε, παρατηρηστε δίπλα τους στην πλακέτα να γράφει "mod" και "gain"

 

Εγώ έπαιξα μόνο με το depth και το gain, μίκρυνα δηλαδή λίγο το depth ωστε να γινει ελάχιστα πιο διακριτικό το chorus, και ισορρόπησα το unity gain έχοντας το blend στο σημειο που σκοπευω να το χρησιμοποιώ πιο πολύ. Προφανώς με άλλη ρυθμιση του blend, θα ξεφευγουμε απο το unity gain αλλά καλύτερα να το ρυθμίσεις να έχει unity εκει που το χρησιμοποιείς πιο πολύ.

 

Τα 2 ποτενσιομετρα που πειραξα κάναν ελευθερα 360 μοιρες περιστροφή, δηλαδη για παράδειγμα σε κάποιο σημειο απο 0 depth εχεις 100% μονο με ένα ελάχιστο γυρισμα, δηλαδη το ποτενσιομετρο ξεκινάει απο την αρχή πάλι.

 

Το πετάλι πλέον προσαρμόστηκε 100% στα γούστα μου!

 

Ξαναευχαριστώ Loki για τη βοήθεια, αν βρεις εσύ κάποιο πιο εμπεριστατωμένο οδηγό ποσταρέ τον, εγώ μονο για το modulation βρήκα πράγματα, για το θέμα του γκειν τίποτα εκτός απο αυτό το λινκ που εχω παραπάνω

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα καλημέρα...Είμαι και εγώ κάτοχος του m.t και δεν ξέρω αν το λατρεύω η το μισώ...Το παίζω με ένα μπάσο με 18βολτή obp3 preamp και μαγνήτες haussel και οι επαναλήψεις μου βγαίνουν παραμορφωμένες,σημείωση οτι με μπάσο με πιο αδύνατο σήμα είναι καλύτερα τα πράγματα..κάπου διάβασα ότι τα trim pot 1 και 6 το ρυθμίζουν...κάποια γνώμη?

I repeat myself when i'm under stress!!!I like it!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγώ θα σου προτεινα να κουμπώσεις και ενα passive οργανο για να σιγουρευτεις οτι δε φταιει το ίδιο το μπάσο.

 

Μετα, μάλλον θα χρειαστεί να παιξεις με τα τριμερς απο 1 εως 6, για τα οποια και εγώ εχω διαβάσει πολλές γνωμες, οπότε η λύση είναι μια

 

να σημειωσεις με ενα πολυ λεπτο μαρκαδοράκι πανω την τωρινη θέση τους και να τα κουνησεις ενα-ενα μεχρι να πετυχεις αυτό που θες.

 

αν θες θα ανεβάσω μια φωτο απο το δικό μου για να συγκρίνεις τις θέσεις

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΟΧΙ, μην πειράξετε τα trimmers των ΒΒD chips. Είναι εκεί αποκλειστικά για εργοστασιακό καλιμπράρισμα με oscilloscope και signal generator. Λογικά θα διευκρινίστηκε ήδη κάτι τέτοιο σε επίδοξους μαστροχαλαστές στο φόρουμ της EH. Δεν έχουν καμία σχέση με τη ρύθμιση του input gain, το οποίο αν δεν απατώμαι έχει αναφερθεί ήδη στον συνφορουμίτη και σε προηγούμενο θρεντ πως μάλλον είναι η αιτία (ένα ενεργό μπάσο λογικά θα έχει μεγαλύτερο output από τα passive και το πεταλάκι δεν θα το αντέχει). Επίσης, ως γνωστόν εγγυημένες απαντήσεις δίνονται μόνο από το support, με το οποίο πρέπει να επικοινωνείτε σε πρώτη φάση χωρίς να αναζητείτε ερασιτεχνικές συμβουλές που μπορεί να βλάψουν αντί να ωφελήσουν.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγώ θα σου προτεινα να κουμπώσεις και ενα passive οργανο για να σιγουρευτεις οτι δε φταιει το ίδιο το μπάσο.

 

όπως αναφέρει και ο bloody το έχω κάνει ήδη και είδα μεγάλη διαφορά σε ευκρίνεια...Το θέμα μου είναι αν ρυθμίζεται το input level με κάποιο trim pot...

I repeat myself when i'm under stress!!!I like it!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κοίτα, bloody sunday δεν έχεις άδικο, κι εγώ θα φοβόμουν να κουνήσω τα 1-6 αλλά υπάρχει και η άλλη λογική, η οποία δεν ασχολείται με το τι λένε τα όργανα αλλά τι ακουνε τα αφτιά.

 

αν κάποιος τα πειράξει και καταλήξει σε κάτι διαφορετικό που του αρέσει περισσότερο, τι τον νοιάζει τι λέει το oscilloscope, ετσι δεν είναι? Και τα trim pots δε τα ρυθμίζουν ρομπότ, αλλά ανθρώπινα χερια με οποιες αποκλισεις αυτό συνεπάγεται.

 

Αυτό φαινεται και στα λεγόμενα της ίδιας της εταιρίας πάνω στο πρόβλημα του unity gain, οπου σε διαφορα quotes διαβαζα οτι ρυθμιζουν το unity gain στις 12, ενώ ήταν στο 0, ή απο άλλο quote του customer support, οτι δεν υπαρχει καν ρυθμιση για τετοιο πράγμα.

 

Ξαναλέω πως εγώ δε θα πρότεινα σε κανέναν να πειράξει τα 1-6 ποτς, εκτός αν έχει αρκετό χρόνο και όρεξη να πειραματιστει και να καταλήξει κάπου. Και μάλιστα, με ένα μαρκαδοράκι μπορει κανεις να τραβήξει μια λεπτή γραμμουλα που να ενώνει το κινουμενο μερος με το σασί του ποτ ωστε να ξερεις που περιπου ηταν.

 

Παρακάτω κάποιες φωτογραφίες απο το δικό μου, ετσι για χοντρική συγκριση. Αν παρατηρήσετε, το κινουμενο μέρος δεν είναι απόλυτα στρογγυλό, αλλά εχει μια βάση και μια "κορυφη" τροπον τινα...

IMGP8869-crop-lvl-ushrp.thumb.JPG.1f7cedfb57410a72868f79b507c08938.JPG

IMGP8876-crop-lvl-ushrp.thumb.JPG.9c7210fd1a78e89e878e86c972bc2393.JPG

IMGP8877-crop-lvl-ushrp.thumb.JPG.2ecd262119bb3caf3fe1d668a498134d.JPG

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tα trimpots του calibration ΔΕΝ είναι για τροποποιήσεις... ηχητικών γούστων. Είναι για ελαχιστοποίηση του aliasing distortion, του noise floor και για βελτιστοποίηση του biasing. Kαι φυσικά γίνονται μέσω οργάνων ακριβείας ακριβώς για αυτό το σκοπό.

 

Τώρα εννοείται πως δεν είμαστε... Λιμενικό για να εκδώσουμε απαγορευτικό αλλά η θέση του καθενός έχει άμεση σχέση με αυτές των υπολοίπων και αλληλεπιδρούν καθορίζοντας το τελικό αποτέλεσμα (και μερικά με τρόπο όχι άμεσα διακριτό). Επίσης, το να τα γυρίσεις όλα εκεί που ήταν στην αρχή δεν εξυπακούεται πως θα το φέρει στα "ίσα" του ακριβώς λόγω της έλλειψης της απαιτούμενης ακρίβειας στη ρύθμισή τους. Με άλλα λόγια... κάντε ότι θέλετε αλλά μην ζητήσετε τα ρέστα όταν αναγκαστείτε να το στείλετε για επαναρύθμιση.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλά, εγώ εννοειται δε το πειράζω ;D αφου μια χαρά μου ακουγεται.

 

Το οτι το πετάλι δε διαθέτει τριμερ για ρυθμιση του input gain τοχουμε σιγουρο?

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου