Προς το περιεχόμενο

Χορδες Elixir ή D'addario ?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια επειδη ψηνομαι να παρω νεα ακουστικη θελω να παρω και χορδες να της περασω.

Ψαχνομαι αγρια καθως θελω να παρω με επικαλυψη και θελω να κινηθω αναμεσα Σε elixir και Exp της D"addario.Βασικα θελω να πω οτι θελω να εχουν μεγαλη διαρκεια γιατι μετα απο 1 βδομαδα παιξηματος στην ηλετρικη μου που φοραει Ερνι Μπολ οι χορδες ειναι για τα μπαζα.Ειναι ενοχλητικο να αλλαζεις χορδες συνεχεια.

Η ερωτηση ειναι να παρω Εlixir η D'addario?

Ποιοες ειναι οι καλυτερες σε αποψη διαρκειας και τονικοτητας

(σημειωση:Θελω ενα λαμπερο ηχο με τονισμενες τις ψιλες συχνοτητες δηλαδη να ειναι Πολυ bright οχι Warm.)

Tank you

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχικα διαβασε αυτο http://www.noiz.gr/index.php?topic=176728.0 αναφερει ο καθενας της εμπειριες του για πολλες μαρκες χορδων ακουστικης. Αξιζει να του ριξεις μια ματια.

 

Μετα απο το διαβασμα θα καταλαβεις οτι ολοι συμφωνουν στο οτι οι elixir ειναι θηρια και κρατανε περισσοτερο απο καθε αλλες χορδες αλλα ειναι ψοφιες στον ηχο. Της Exp της D'addario (η ακριβη σειρα δηλαδη) που τις εχω δοκιμασει σου λεω πως τουλαχιστον στην κιθαρα μου ακουγοντουσαν πολυ ωραια! Μεσα στις 3 καλυτερες μαρκες χορδων που εχω δοκιμασει. Και τελος οπως θα διαβασεις και στο θεμα που σου εστειλα προτεινω σε οποιον δεν εχει δοκιμασει να δωσει μια ευκαιρια στις dean markley! Αν και αρκετα πιο φτηνες απο τις d'addario στα αυτια που τραγουδανε μια χαρα!

My spirit sighs in peace - Opeth

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θελω ενα λαμπερο ηχο με τονισμενες τις ψιλες συχνοτητες δηλαδη να ειναι Πολυ bright οχι Warm.

 

τοτε η μονη λυση ειναι να βαζεις κανονικες χορδες και οχι coated & να τις αλλαζεις καθε 10-12 ωρες παιξιματος (οτι κανουν ολοι οι σοβαρα ασχολουμενοι με τον ηχο τους κιθαριστες δηλ. ;))

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H πρωτη μου κιθαρα ηταν μια κλασικη αγορασμενη απο ενα μαγαζι με μεταχειρισμενα οργανα καπου στο κεντρο της Αθηνας... Μετα τις πρωτες ημερες και αφου εμαθα να αλλαζω χορδες τις ειχα βαλλει καποιες ακριβες χορδες και για την εποχη τους και για την τοτε δικη μου τσεπη... Ως αμαθος νεανιας θεωρουσα οτι το φτηνο μου οργανακι μεταμορφωνοταν σε σουπερ οργανο (αλλα η μεταμορφωση ηταν μαλλον μονο στα δικα μου αυτια)...

 

Οι ακριβες ή οι μυστηριες χορδες δε θα δωσουν ενα τεραστιο ηχητικο αποτελεσμα ή δε θα επιρεασουν τοσο πολυ τον ηχο σου... Η συχνη αλλαγη σε κατι που να το σηκωνει η τσεπη σου ειναι προτιμοτερη... Τωρα ομως επειδη ζουμε και σε δυσκολες οικονομικα εποχες και μια φορα το μηνα να τις αλλαζεις ως ερασιτεχνης μια χαρα θα εισαι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά προτιμώ τις exp, αλλά αν εσύ θέλεις οπωσδήποτε bright ήχο μάλλον οι elixir θα σου ταιριάζουν καλύτερα.

 

+1

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα θελω να πω οτι θελω να εχουν μεγαλη διαρκεια γιατι μετα απο 1 βδομαδα παιξηματος στην ηλετρικη μου που φοραει Ερνι Μπολ οι χορδες ειναι για τα μπαζα.Ειναι ενοχλητικο να αλλαζεις χορδες συνεχεια.

 

Είσαι από τους άτυχους (όπως και πολλοί άλλοι) που πρέπει να αλλάζουνε χορδές όταν έχει πολύ υγρασία και ζέστη λόγω της "χημείας" του ιδρώτα τους που οξειδώνει πολύ πιο γρήγορα τις χορδές...Ειδικά με τις Ernie Ball (που κατά τα άλλα είναι εξαιρετικές) ο συνδυασμός είναι φονικός...  ;D

 

Σχετικά με το ποιές από τις δύο να διαλέξεις και σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου,θα σου πρότεινα τις Elixir.

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειδη πριν παρω την ακουστικη μου θα παω να περασω αυριο στην Ηλ.μου ενα σετακι Elixir 011-049 να δω για ποσο καιρο θα με ικανοποιησει και αν θα με ικανοποιησει.

Ξερει κανεις αν οι Elixir χανουν To Coating ευκολα?

Εχω ακουσει οτι ξεθωριαζει το προστατευτικο τους καλυμα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου