Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για προενισχυτη-interface


heretic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα στην παρεα!

Λοιπον, ειμαι κιθαριστας, ο εξοπλισμος μου ειναι , ενισχυτης Laney VH100R μαζι με καμπινα 4Χ12 Line6. Κιθαρα Parker Fly classic.

Αυτο που με ενδιαφερει (μετα απο αρκετα χρονια περιπλανησης σε studio), ειναι να ξεκινησω να ηχογραφω στο σπιτι. Με ενδιαφερει ο heavy metal ηχος κυριως. (ξερω οτι η κιθαρα δεν ειναι η καταλληλη για δυνατες ρυθμικες, αλλα για την ωρα δε σκεφτομαι καποια αλλαγη).

Μετα απο αρκετο διαβασμα (αν και γενικα οι τεχνικες μου γνωσεις δεν ειναι καλες), κατεληξα οτι χρειαζεται στην αλυσιδα ενα καλο interface και μια προενισχυση. Η ερωτηση μου λοιπον ειναι η εξης. Ειναι απαραιτητο να αγορασει καποιος μια εξωτερικη προενισχυση ή ενα καλο interface με δικη του προενισχυση ειναι αρκετο? Υποψιν οτι δε με ενδιαφερει ταυτοχρονη ηχογραφηση πολλων οργανων. Για παραδειγμα , αν αγορασω το συγκεκριμενο interface, θα χρειαστω εξωτερικη προενισχυση ή η δικη του ειναι επαρκης?

http://www.thomann.de/gr/benchmark_dac_1_hdr_silver.htm

Τελος, ειδα οτι οι περισσοτεροι προτεινουν το μικροφωνο Shure SM57 , κατεληξα σε αυτη την επιλογη (οπως προειπα με ενδιαφερει metal ηχος περισσοτερο).

Καθε βοηθεια καλοδεχουμενη ! (και ισως και αφορμη για περισσοτερες ερωτησεις)!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 36
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ή πλακα μας κανεις ή εισαι ο γιος του Bill Gates ή απλα εχεις μπερδευτει...

 

Ακου εκει 2222 ευρω interface ..για να γραφεις....μεταλ κιθαρα στο σπιτι.... ::)

 

Ξεκινα με μια αξιοπρεπη καρτα ηχου σαν και αυτη ,ναι εχει και ενσωματωμενους προενισχυτες πανω της (αργοτερα μπορεις να παρεις και εναν καλυτερο προενισχυτη και να τον συνδεσεις line με την ιδια καρτα αλλα για αρχη μην ασχολεισαι)

 

 

http://www.thomann.de/gr/maudio_profire_610.htm

 

θα χρειαστεις βεβαια και εναν αξιοπρεπη υπολογιστη και ενα daw

 

το 57αρι για αρχη ειναι μια χαρα.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν γνωρίζεις κάποια βασικά πράγματα, ίσως, όντως, είναι καλύτερα να ξεκινήσεις από ένα καλό all-in-one interface και μετά να πας σε κάτι άλλο καλύτερο. Το "interface" που διάλεξες έχω την εντύπωση πως: α) δεν παίρνει το σήμα εσωτερικά από τον προενισχυτή παρά μόνο με γέφυρα από το rca out στο rca input, δηλαδή unbalanced και β) δεν υποστηρίζει Asio (χαμηλό latency).

Aν, όπως φαίνεται, money is no object, τότε μπορείς να πας σε κάποιες εξωτικές λύσεις. Είναι έτσι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για τις απαντησεις....

Ισως εγω δεν εδωσα να καταλαβετε καποια πραγματα....

Ειμαι εμπειρος κιθαριστας , δεν ξεκιναω τωρα. Γραφω σε στουντιο καποια χρονια και εχω κανει 2 CD με τη μπαντα μου. Το προβλημα ομως ειναι πως μενω επαρχια και καθε φορα που ανεβαινω Αθηνα για ηχογραφηση μου ειναι δαπανηρο (μετακινησεις, διαμονη) και επισης εχω καταλαβει πως σε ενα στουντιο ποτε δε μπορεις να εκφραστεις 100% λογω χρονου και χρηματων. Ο σκοπος μου ειναι να μπορεσω να πετυχω επαγγελματικο ηχο με ηχογραφηση στο σπιτι και στην τελικη, οταν εχεις καποιο ονειρο, να ασχοληθεις με αυτο που αγαπας, τοτε δε σε ενδιαφερουν τα χρηματα.

Δεν ειπα οτι ειμαι ο γιος του Bill Gates, αλλα σκεφτηκα μια τετοια ακριβη λυση γιατι ενσωματωνει και το preamp, οποτε ουσιαστικα ειναι 2 σε 1. Ρωτησα ομως αν πρεπει να λειτουργησω ετσι, ή να το σπασω σε 2 ξεχωριστα μερη...και αν ναι, να μου προτεινετε καποιες λυσεις...εφερα το συγκεκριμενο ως παραδειγμα. Γιατι αυριο μεθαυριο να χρειαστει παλι να ξανακανω αναβαθμιση (οπως λες οτι θα χρειαστει) και να μη ξεμπερδευω μια και καλη? Επειδη ομως δεν ειμαι πολυ σχετικος απο τεχνικα ζητηματα θα θελα μια καθοδηγηση προς τη σωστοτερη λυση.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια χαρα θα εισαι με τη λυση που σου προτεινα,αν θες 100% ‘‘επαγγελματικο‘‘ ηχο,αν και αυτος ο ηχος εξαρταται ΠΟΛΥ περισσοτερο απο τις ικανοτητες και τις ΓΝΩΣΕΙΣ σου στην ηχοληψια και μιξη παρα απο τον εξοπλισμο θα σου προτεινα εναν καλο ΣΤΕΡΕΟ προενισχυτη,ωστε να γραφεις με ΔΥΟ μικροφωνα για πιο γεματο ηχο και ενα ακομα μικροφωνο.

 

εδω μπορεις να μαθεις μερικα πραγματακια οπως και κλικαρωντας ανω αριστερα στα ΑΡΘΡΑ και μετα στο recording οπου οι ειδικοι του φορουμ προσφερουν απλοχερα τις γνωσεις τους

 

http://www.noiz.gr/index.php?topic=169004.0

 

Υποθετωντας οτι το budget σου ειναι κοντα στα....  2222 ευρω  ;D σου προτεινω  τα παρακατω

 

καρτα ηχου

 

αυτη που σου προτεινα και παραπανω,εχει εξαιρετους κονβερτορες αισθητα καλυτερους απο αυτους θα βρεις μονο σε καρτες απο 4000 ευρω και πανω και παλι θα τους ΑΚΟΥΣΕΙΣ μονο αν εχεις επαγγελματικα διαμορφωμενο χωρο,αρα καθαρισαμε απο καρτα...και interface

 

προενισχυτη,εδω μαλιστα να δωσεις χρημα αν το εχεις...

 

http://www.thomann.de/gr/rupert_neve_designs_portico_5012.htm

 

μια κλασσικη λυση που δεν προκειται να αλλαξεις ΠΟΤΕ,στο υπογραφω αυτο...

 

μικροφωνα

 

http://www.thomann.de/gr/sennheisere_906.htm

 

το προτιμω απο το 57αρι μια και ειναι πιο ευελικτο και εχει πλουσιοτερο ηχο και λεπτομερεια

 

http://www.thomann.de/gr/beyerdynamic_m160.htm

 

ενα απο τα ωραιοτερα και κλασσικοτερα ribbon mics ,ειναι το μικορφωνο που χρησιμοποιηθηκε σε ολες τις ηχογραφησεις του Hendrix,συνδιαζεται ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ με το παραπανω δυναμικο (θα τα βαλεις πλαϊ πλαϊ και τα δυο μικροφωνα 2 με 5 ποντους απο το κεντρο του μεγαφωνου,να στοχευει το καθενα στο σημειο ενωσης του κεντρου με τον κωνο του μεγαφωνου, on axis και θα εισαι πασας )

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

έχει γίνει μια ελαφριά παρανόηση....το "interface" της Benchmark που αναφέρεται στην αρχή , δεν είναι ακριβώς Audio Interface αλλά ένα DA converter με δυνατότητα απευθείας διασύνδεσης με ψηφιακές συσκευές αναπαραγωγής μέσω usb (συμπεριλαμβανομένου και κάποιου computer based daw). To "integrated pre-amp" που περιλαμβάνει αναφέρεται στην έξοδο και στην δυνατότητα να οδηγήσει έναν τελικό ενισχυτή ενισχύωντας ή εξασθενώντας κατάλληλα τόσο την ψηφιακή είσοδο είτε την αναλογική (που προορίζεται για κάποιο cd player κλπ), όπως επίσης και στην ύπαρξη ενός ευέλικτου κι υψηλής πιστότητας ενισχυτή ακουστικών....ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ....με άλλα λόγια είναι ένα high end da και pre amp για να οδηγήσει ένα (είτε active είτε external powered) Monitoring σύστημα ή ένα high end σύστημα ακρόασης γενικότερα και σε αυτή την αγορά προσανατολίζεται...στον χώρο του hifi και υπο συνθήκες ως κομμάτι ενός Monitoring συστήματος σε ένα pro ή semi pro περιβάλλον καθώς περιλαμβάνει ένα αριστο da, δυνατότητα επιλογής μεταξύ διαφορετικών πηγών και level controler ακριβείας....υπό συνθήκες γιατί δεν περιλαμβάνει ballanced analog inputs ενώ και οι ψηφιακές εισόδοι είναι μόνο spdif κάτι που είναι κάπως περιοριστικό σε ένα pro περιβάλλον.

 

.....με λίγα λόγια

 

1. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ

2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ (το ακριβώς αντίστροφο)

3. ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΜΦΙΔΡΟΜΟ ΜΕΣΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ "ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" (δηλαδή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ audio interface)

check my website
https://www.mixingnik.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thanx Νικοδημε ,η αληθεια ειναι οτι ουτε εγω ειχα καταλαβει ακριβως τι ειδους...μηχανησμα ειναι αυτο.... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω πολυ για τις λυσεις που προτεινετε και σιγουρα θα τις παρω σοβαρα υποψιν.

Σιγουρα παιζει μεγαλο ρολο η μιξη και η ηχοληψια. Σκεφτομουν οτι ιδανικο θα ηταν να εγραφα στο σπιτι, και στη συνεχεια να εστελνα το υλικο σε ενα καλο στουντιο για μιξη και μαστερ μιας και σιγουρα η τεχνογνωσια που χρειαζεται εκει δεν την εχω.

Και παλι ναστε καλα για τις πληροφοριες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To preamp που λέει το Benchmark με μπέρδεψε και μένα...της παρανόησης το κάγκελο λοιπόν (το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν κάνει αυτό που θέλεις). Πάμε παρακάτω...Φίλε heretic βλέπω ότι έχεις την κάψα να κάτσεις και να κάνεις καλή δουλειά στον χώρο σου και να το παλέψεις που λένε.. Εγώ θα σου προτείνω 2-3 πράγματα γιατί υποστηρίζω την άποψη να πάρεις κάτι καλό από την αρχή αφού έχεις το budget και την όρεξη να μάθεις. Θα ξέρεις σίγουρα πως δεν θα φταίει ο προενισχυτής ή ο converter αν δεν ακούς καλό ήχο και θα προσπαθείς να διορθώνεις τα ουσιαστικά λάθη. Μαζί με αυτά περί μηχανημάτων ωφείλω να σου υπενθυμίσω και κάποια άλλα βασικά (ή βασικότερα) του προενισχυτή και του interface και που αν τα σκεφτείς ίσως αλλάξεις την σειρά προτεραιότητας ως προς την επίτευξη του ζητούμενου, δηλ. καλός ήχος ηλεκτρικής heavy κιθάρας. Άρα τα θέματα που τίθενται και ζητούν λύση  είναι τα ακόλουθα κατά τη γνώμη μου:

- τοποθέτηση μικροφώνου: (τι ικανότητα ηχοληψίας διαθέτεις: χιλιοστά διαφοράς μπορεί να κάνουν το make or brake της ηχογράφησης)

- ακουστική δωματίου: (λιγότερο σημαντικό σε close miking-ΠΟΛΥ σημαντικό σε συνδυασμό με distant miking)

- κιθάρα: (Parker που έχω δοκιμάσει δεν μου έκανε δουλειά σε heavy ήχο και βλέπω πως έχεις αμφιβολίες επίσης). Το υψηλότερης προτεραιότητας θέμα κατά τη γνώμη μου, αφού είσαι και έμπειρος μουσικός, και νομίζω ότι πρέπει να το θέσεις πιο ψηλά από όλα.

- ενισχυτής: το δεύτερο μετά την κιθάρα.

- μικρόφωνο: και εδώ κορυφαίος παράγοντας (μαζί με την τοποθέτηση) καλού ήχου. θα σου προτείνω κάτι απλό: shure sm57. Καλύτερο μικρόφωνο ηχογράφησης κιθάρας κατά τη γνώμη μου (ανάμεσα από πολλά που έχω δοκιμάσει)

- monitoring. Επίσης παίζει σημαντικότατο ρόλο. Αν δεν έχεις καλά ακουστικά και ηχεία τότε είναι πολύ δύσκολο να κρίνεις αν έχεις κάνει καλή ηχογράφηση. Προτάσεις: ακουστικά - akg 240 mkII, sony md7509, senheizer hd650. Ηχεία Tannoy precision 8 passive, fostex pm 05, dynaudio bm6a, bm12a.

- προενισχυτής μικροφώνου (έπεται όλων των ανωτέρω): Chandler TG-2, Daking mic pre eq

- interface (επίσης έπεται) Mackie 400f, Steinberg mr816, M-audio profire 610.

 

Δυστυχώς , για μένα, προηγούνται άλλα πράγματα, (κιθάρα, ενισχυτής, μικρόφωνο, ικανότητα τοποθέτησης, monitoring). Αλλά σου έκανα προτάσεις για να πάρεις το καλύτερο δυνατόν στον χώρο σου με το budget που φαντάζομαι ότι διαθέτεις.

Καλή τύχη με ότι κάνεις και για άλλες απορίες, εδώ είμαστε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σαι καλα φιλε Haryy, η αληθεια ειναι οτι εχω φτασει σε ενα σημειο που εχω καταλαβει οτι απο εδω και περα ή θα κανω το  βημα παραπανω ή θα μεινω στασιμος. Εχω γραψει και σε καλο στουντιο με παραγωγο, αλλα και σε ασχημα. Γενικα δε πιστευω οτι τα ελληνικα στουντιο που εχω δει εχουν κανενα φοβερο εξοπλισμο, αλλα την κυριοτερη δουλεια την κανει η τεχνογνωσια, ο παραγων ανθρωπος. Στην ενορχηστρωση πχ εχω διαπιστωσει πολλα σημαντικα πραγματα που παλιοτερα δε τα επαιρνα καθολου υποψιν. Και σιγουρα αν καποιος δε γνωριζει να ενορχηστρωνει καλα το κομματι του ,δε πα να εχει την κιθαρα των 3000, με μια κιθαρα 200 ευρω ο αλλος μπορει να ακουστει καλυτερα (το ειδα επιτοπου αυτο). Παρολλα αυτα, δυστυχως αν δεν εχεις στο σπιτι σου πειραματιστει δε νομιζω μονο με τη στουντιο δουλεια να καταφερεις παρα πολλα, και λιγος ειναι ο χρονος, και περιορισμενα τα μεσα, και πολλες φορες η συνεργασια με τον ηχοληπτη δεν ειναι η καταλληλη. Και σιγουρα δε θεωρω μια επενδυση γυρω στα 2000 τοσο τρομερη για να εχεις καλο home εξοπλισμο (διαβασα εξοπλισμο μελων του φορουμ και σε ορισμενες περιπτωσεις μονο οι κιθαρες κανανε κανα 10αρικο ολες μαζι).

Και οι δικες σου προτασεις και των παιδιων παραπανω με βοηθησαν παρα πολυ, και σε οτιδηποτε μελλοντικη μου αγορα θα τις λαβω σοβαρα υποψιν.  ;)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου