Προς το περιεχόμενο

Φθηνή-ευκίνητη-δυνατή λύση για λαμπάτο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ασχοληθεί πολύ με ένα Benton Ga-15 τον οποίο πείραξα όσο δεν πάει... Άλλαξα λυχνίες, μεγάφωνο και το κύκλωμα pcb κι έμεινε μόνο το σασί στοκ...Αντέγραψα τον τελικό του tiny terror mk1 και το preamp του marshall jcm800 ως ένα σημείο.

  Γενικά ο GA-15 είναι ένας ενισχυτής που θέλει μόντες για να παίξει καθώς σε στοκ μορφή είναι καθαρός αλλά μουντός κι άχαρος και το eq δεν βοηθά... Η αλλαγή μεγαφώνου σίγουρα βελτιώνει το μουντό αποτέλεσμα. Προσωπικά του έβαλα ένα οικονομικό Celestion BL10 -100 στα 100W που είχε μπόλικο headroom κι απίστευτες χαμηλές.

Ο 20W VHT νομίζω είναι η καλύτερη λύση αλλά κι ο special 6 είναι άριστο μηχάνημα. Έχω πειράξει κι ένα special 6 και του έβαλα 6L6 τελική, άλλαξα την τοπολογία του τελικού κι έφτασε τα 10W. Αν σου πω ότι είναι σχεδόν εξίσου δυνατός με τον modified GA-15?... Με ένα μεγαλύτερου headroom 10" μεγάφωνο (πάλι το BL10-100) έφτασε τα dB των 15W συναδέλφων του.

http://www.thomann.de/gr/celestion_bl10_100_8_ohm.htm

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 30
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ο Nomad ειναι δικος σου και δε θες να τον κουβαλας ή απλα ετυχε να ειναι στα χερια σου για λιγο καιρο? Γιατι τα πιο πολλα ενισχυτακια μεχρι 200 ευρω διπλα στον Nomad θα ακουγονται μαλλον "λιγα" και στο τελος αν εχεις και το Νοmad στην κατοχη σου ουτε κουβαλημα θα βαριεσαι ουτε τιποτα.

 

Θα προτεινα σιγουρα να κοιταξεις σε μεταχειρισμενα οπως λεει και ο SF. Περαν αυτου, τσεκαρε αν μπορεις τον Fender Excelsior - ΔΕΝ τον εχω ακουσει (αν και πολυ θα το ηθελα) αλλα εχω την εντυπωση οτι με το 15αρι ηχειο του και το ηχητικο του στυλ θα σου κατσει ωραια. Καινουριος κανει λιιιγο παραπανω απο 200 ευρω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H λυση της αγγελίας φαινεται ενδιαφερουσα για αρχή!!Σουπερμεταλ δωσε ιδεες.

 

Να πω πως μαρεσει το ενισχυτονι να ειναι φεντερίζον με το κλάνγκ κ τα απειρα μεσαία.

 

Θα τσεκαρω κ τα υπολοιπα που ειπατε αλλα νομιζω πως θα νιώθω λίγος με τα 5-6 watt.

 

Ο Nomad ειναι ενος φιλου αλλα τον εχω λιωσει εδω κ 15 μερες που στηνουμε ενα project βαραω 8ωρα πανω του κ τον εχω δει σε αρκετα απο συμπεριφορα.Πολυ μαρεσε αν κ κατι μου λειπε στο θεμα φεντεριζον,ομως σκοτώνει κ ετσι οπως ειναι δεν τον αδικώ ειναι πολυ καλα τα καθαρα του με δικια τους προσωπικοτητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λύση #1: Υπεξαιρείς τον Nomad. ;D Είναι μια χαρά ενισχυτής και αρκετών watt για τη χρήση που σε ενδιαφέρει.

 

Λύση #2: Κυνηγάς (και στις αγγελίες φυσικά) μια αξιοπρεπή καμπίνα* σε τιμή κάτω του κόστους. Βάζεις κάτω ό,τι κέρματα έχουν περισσέψει και αποφασίζεις για κεφαλή.

 

 

 

*έχεις δει τις "γυμνές" του Tube Town;  

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.Πολυ μαρεσε αν κ κατι μου λειπε στο θεμα φεντεριζον,

 

ο ενισχυτης εχει τοσο σχεση με τους ενισχυτες Φεντερ οσο εγω με την ορθοδοξη εκκλησια.... ;D...φοραει EL84 & ειναι σχεδον ο ιδιος ενισχυτης με τον PV CLASSIC 50.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Fender δεν είναι...αλλα οτι ειναι θηρίο ..και βγάζει live ανετα οπουδήποτε... οπως και ο vht με την el34...(αν θυμασε καλα Θανο :)

www.alexisgearstuff.com

www.youtube.com/alexisgearstuff

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου