Προς το περιεχόμενο

Kάρτα 'Hχου και Monitor


bibero2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γενικως τι προτιμουμε? USB ή FireWire?

Επισης εχω και ενα κριτηριο το οποιο ειναι να ειναι ψιλο-portable η καρτα

γιατι θα υπαρχουν αρκετες μετακινησεις του λαπτοπ και της καρτας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καλή ερώτηση!

 

Εγώ προσωπικά usb γιατί μέχρι τώρα σε desktop και laptop μόνο usb ports έχω!

 

Τώρα όσον αφορά την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων έχω δει διάφορα διαγράμματα τα οποία βέβαια είχαν αρκετές διαφορές μεταξύ τους!Αυτό που μάλλον ισχύει είναι(από την μικρότερη στη μεγαλύτερη ταχύτητα):

Usb2.0

FW800

Usb3.0

Thunderbolt

 

Μπορεί να κάνω και λάθος!Ο Μάνος που ξέρει καλύτερα ίσως μπορεί να το επιβεβαιώσει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το όλο ζήτημα δεν είναι τόσο η ταχύτητα διαμεταγωγής, τουλάχιστον όχι αν μιλάμε για λίγα κανάλια εισόδων και εξόδων. Το σημαντικότερο είναι να δουλεύει το σύστημα σταθερά και απροβλημάτιστα.

 

Σαν πρωτόκολλο σε θεωρητικό επίπεδο το firewire είναι πιο σταθερό, καθώς μεταφέρει streams και όχι πακέτα, πράγμα που βολεύει τις audio εφαρμογές. Έχω δοκιμάσει πολλές firewire κάρτες, και οι περισσότερες ήταν πολύ σταθερές. Το πρόβλημα όμως είναι ότι 1ον) Το fw δεν είναι διαδεδομένο, για να μην πω ότι πάει και για εξαφάνιση και 2ον) έχει περισσότερες προυποθέσεις για να λειτουργήσει σωστά, π.χ. χρειάζεται καλό firewire controller.

 

Συνεπώς, αν το Macbook του φίλου είναι διαπιστωμένο ότι συνεργάζεται καλά με την focusrite, εγώ θα την προτιμούσα, τουλάχιστον από αυτήν την άποψη. Και οι Presonus είναι πολύ καλή περίπτωση, να κοιτάξει και αυτές, με Mac τα πηγαίνουν πολύ καλά, ίσως να είναι προτιμότερες.

 

Θα υπάρχει όμως firewire στο μελλον, στο επόμενο Laptop του φίλου; Ιδού το ερώτημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mε το macbook μου δεν εχω ξαναδουλεψει καμια καρτα δυστιχως για να εχω καποια γνωμη...

Τσεκαρα λιγο τις Presonus και τις MOTU που προτεινατε και δυστηχως ξεφευγουν απο το budget μου... Στο μυαλο μου εχω σαν ιδεα να διαθεσω 300 ευρω για την καρτα και 300 για ενα ζευγαρι μονιτορ (πανω-κατω και τα 2)..

Ξερω πως οτι πληρωνεις παιρνεις αλλα και σαν πρωτες αγορες δεν θα ηθελα να διαθεσω παραπανω...

 

Κανεις εμπειρια με την Komplete Audio 6?

Και καμια αλλη προταση για μονιτορ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω εγω για την απλη audio 6 (χωρις τις προενισχυσεις,αυτη που δινουν συνηθως με τα timecodes του traktor).Πολυ καλος ηχος,δεν νομιζω να σε ενδιαφερει η ηχογραφηση,μονο σε αυτην την περιπτωση θα σου χρειαστουν οι προενισχυτες.Αν δεν σε ενδιαφερει κατι τετοιο,χτυπα την απλη,δεν θα σε απογοητευσει ο ηχος της σε καμια περιπτωση,αν δεν σε καλυπτω,σκεψου οτι πλεον αρκετοι djs (δεν μιλαμε για ψευτοντιτζεηδες στα κλαμπ) παιζουν σε σοβαρα ηχοσυστηματα με τα timecodes του τρακτορ και με την συνοδευομενη  audio 6.Απλα για αναπαραγωγη ηχου δεν υπαρχει σπουδαιος λογος για κατι καλυτερο.Α, και το firewire το προτιμας σε καρτα ηχου με εγγυημενους σε συγκεκριμενο μηχανημα(pc/mac) drivers όταν τα καναλια που θες να ηχογραφησεις ειναι καμια 8αρια ή όταν ξερεις οτι το μηχανημα που χρησιμοποιεις δεν είναι το πλεον σταθερο..

 

Τωρα για μονιτορς,σε αυτην την τιμη ειναι και τα adam a3x που δεν εχουν σχεδον καθολου μπασο,αλλα στο υπολοιπο φασμα συχνοτητων τα σπανε(εχω ακουσει τα 5αρια).Έχει βγαλει και μια υποδεεστερη σειρα των AX η adam ,ε λιγη χαμηλοτερη τιμη αλλα δεν θυμαμαι ακριβως τιμες τωρα...τσεκαρε,πολυ καλη εταιρια με πολυ καλα μονιτορς,κερδίζουν όλο και περισσότερους.Και τα fostex που σου προτεινε ο Μανος μου τα εχουν προτεινει αρκετοι λεγοντας μου τα καλυτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω τα fostex της προηγούμενης σειράς παθητικά και ειμαι υπερευχαριστημένος, νομίζω είδα τα ενεργά στις αγγελίες προσφατα.

 

Για καρτα ήχου ειμαι και γω στο ψάξιμο ;D

 

 

Εξη χορδές και ειναι πολλές

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει βγαλει και μια υποδεεστερη σειρα των AX η adam ,ε λιγη χαμηλοτερη τιμη αλλα δεν θυμαμαι ακριβως τιμες τωρα...

Μάλλον λες την σειρά F, η οποία δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα!Νομίζω κάπου τον Οκτώβρη θα βγει στην αγορά!Τώρα για τις τιμές των συγκεκριμένων monitors μπορεί να πάρει κανείς μία ιδέα από τα γνωστά ευρωπαϊκά μαγαζιά, τα οποία έχουν βάλει ήδη τα μοντέλα της συγκεκριμένης σειράς στις λίστες τους!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον επειδη γενικως ειναι και η πρωτη φορα που αγοραζω εξοπλισμο και δεν μπορω να εχω καποια μετρα συγκρισης κατεληξα στις 2 αρχικες μου σκεψεις..

Θα αγορασω τα KRK RP5 ROKIT G2 απο μονιτορ και την Komplete Audio 6 για καρτα...

Απο καπου ετσι και αλλιως πρεπει να ξεκινησω και βλεπουμε..

 

Απο καλωδια τι θα χρειαστω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον λες την σειρά F, η οποία δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα!Νομίζω κάπου τον Οκτώβρη θα βγει στην αγορά

 

Ναι οντως αυτη ειναι,το θομαν θα τα φερει στη 1 οκτωβρη και τα πενταρια εχουν 400 το ζευγος.

Πιστευω ειναι προτιμοτερα αυτα φιλε bibero2006 απο τα KRK γιατι αυτα εχουν σαν χαρακτηριστικο τους οτι "χρωματιζουν" λιγο ,δηλαδη αν παρεις ενα measurement microphone και ηχογραφησεις το ηχειο,η καμπυλη που θα βγαλει στο φασμα συχντοτητων θα εχει περισσοτερες "αυλακωσεις" απο καποια άλλα ηχεία,κατι το οποίο γενικως αποφευγεται στο χώρο των monitor.Απο την άλλη,ένα συμπέρασμα δικό μου είναι οτι κάποια ηχεία μπορεί να προτημηθούν απο κάποιον που γουστάρει το συγκεκριμένο ηχόχρωμα,ας πουμε εσενα λόγω deephouse μουσικής μπορει να μην σε ενοχλεί αυτο το φαινόμενο,ή μπορει να θες να βαλεις να ακούσεις κανα ροκακι στα συγκεκριμένα ηχεία,και σε αυτον τον τομεα (και μονο)τα krk θα σε βολεψουν.Ας πουμε στα Abbey road studios εχουν ως μονιτορ κατι Hi-fi (!) ηχεια της B&W,αλλα εκει μονο ροκιες φτιανουνε ή ακουστικά κομματια,και προφανως τα συγκεκριμενα ηχεια ειναι αυτα που τους έχουν δώσει το αποτέλεσμα που προσεγγίζει το επιθυμητό. Απο την άλλη όπως ξανα είπα,το ιδανικό είναι το "flat" ηχείο( με τις λιγότερες "αυλακώσεις" στην καμπύλη του φασματος συχνοτήτων του). Το συμπέρασμα είναι λοιπόν να πας να ακούσεις για να κατασταλάξεις,ένας λόγος παραπάνω είναι το γεγονός οτι αγοράζεις πρώτη φορά,για φαντάσου το πρώτο σου ζευγάρι μονιτορ να αισθάνεσαι οτι είναι μάπα. Άλλος ένας συμφορουμήτης έκανε λόγο για τα φοστεξ και εγώ προσωπικά σου προτείνω να ακούσεις τα adam F5 ή Α3Χ(στο budget σου). Τα A5x (600 ευρω)που τα δούλεψα για λίγες μέρες τα σπανε. Τα Α7Χ ακομα περισσοτερο  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε δε ξέρω αν σε πρόλαβα αλλά για τις παραγωγές που θες να κάνεις είναι καλό να έχεις 7-8ιντσα μόνιτορ και όχι μικρότερα. Αυτό το λάθος έκανα κι εγώ και το μετάνιωσα. Δεν θα μπορείς να δουλέψεις με τα beats και τα μπάσα σωστά καθώς τα μικρά ηχεία δεν θα παράγουν καθόλου χαμηλές συχνότητες.

Θα σου πρότεινα να δεις και τα Yamaha HS80M, από εμπειρία εδώ και 2 χρόνια είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τα Adam A7x φυσικά είναι καλύτερα αλλά εκεί πας σε άλλη κατηγορία τιμής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου