Προς το περιεχόμενο

Τι εφφέ για κιθάρα με Piezo;


Stavros_F

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά, χρησιμοποιώ μία JP6 με Piezo για τα live, για πολλούς λόγους + του ότι το Piezo έχει καταπληκτικό ήχο, και σε σώζει από το να κουβαλάς/αλλάζεις/κουρδίζεις κτλ μία ακουστική. Το ερώτημά μου είναι ως εξής. Στέλνω το piezo κατευθείαν στην κονσόλα από την μόνο έξοδο της Musicman, ενώ τους μαγνήτες τους στέλνω στο boss gtpro. Θέλω να χρησιμοποιήσω κάποια εφέ βασικά (delay, chorus, reverb) με το Piezo. Έχω δει κάποιες προτάσεις τόσο από την TC Electronics (της οποίας έχω και άλλα προϊόντα και δηλώνω fan), όσο και από τη fishman. Το θέμα είναι ότι όλες οι εταιρίες κάνουν λόγω ότι τα προϊόντα τους είναι για χρήση ακουστικής. Αλλάζει κάτι ή πρέπει να προσέξω κάτι άλλο εγώ που θα παίξω με Piezo; Αν ναι έχετε να προτείνετε κάποια λύση που έχετε δει ή δουλέψει; Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα A/B pedal στο τέλος της αλυσίδας μου, ώστε να μπορώ να στείλω το σήμα είτε στο PA, είτε στον ενισχυτή. Στην θέση σου θα δοκίμαζα να χρησιμοποιήσω τα εφφέ που θέλω από την GTpro με την ακουστική, και θα έκανα το παραπάνω στην περίπτωση που με κάλυπταν. Άσε που είναι και πιο οικονομική λύση από το να αγοράζεις dedicated rig μόνο για τον ακουστικό σου ήχο :).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

  οταν αρχιζεις και βαζεις πολλα εφφε στην ακουστικη, η διαφορα της απο ηλεκτρικη μειωνεται αισθητα. κι εγω θα σου προτεινω να δοκιμασεις με την πεταλιερα σου πριν ψαξεις παραπερα.

 

  τωρα για τα εφφε που ειναι ειδικα για την ακουστικη, δουλευουν ολα μια χαρα με piezo (μια και οι εταιριες ξερουν οτι ακομα και σημερα σημαντικο μερος των ακουστικων κιθαριστων αυτο χρησιμοποιουν για να "βγουν" ηλεκτρικα). για μενα η μεγαλυτερη διαφορα δεν ειναι στο τι θα χρησιμοποιησεις για εφφε, αλλα στο πως θα βγεις τελικα στην σκηνη. δηλ. ηλεκτρικη απο μικροφωνο στον ενισχυτη, ακουστικη direct μεσω di (με εφφε η χωρις).

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το να χρησιμοποιήσω την Boss και για το piezo το βρίσκω λίγο ακατόρθωτο, μιας και η πεταλιέρα φεύγει κατευθείαν στην κονσόλα.. Πολύ σωστά υπόθηκε πιο πάνω ότι θέλει προσοχή στα εφέ για να μην χάσει το χαρακτήρα του ο ακουστικός ήχος, για αυτό είπα ότι θέλω πολύ βασικά πράγματα, reverb σίγουρα λίγο delay και ίσως 2 τζούρες chorus σε κάποια κομμάτια. Για τα χρήματα που είπε ο φίλος ndnikola έχει απόλυτο δίκαιο.. νομίζω ότι κανένας δεν έχει διάθεση να ξοδέψει μία περιουσία, ειδικά αν κρίνεις από τις τιμές που έχουν τα πετάλια της fishman, για 2-3 από αυτά, σου φτάνει δεν φτάνει ένα μηνιάτικο...

 

Θα ήθελα να ακούσω συνφορουμίτες οι οποίοι παίζουν με piezo τι κάνουν τελικά; Αν χρησιμοποιούν ή όχι εφέ, και αν ναι πώς και ποια;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω παντως 2 χρονια περιπου εψαχνα εφε για την ακουστικη , για ενα ακουστικο προτζεκτ που παιζω και βλεποντας ποσο ακριβα ειναι τα λεγομενα "ακουστικα " πεταλια της fishman κτλ , ειπα να κοιταξω αν μπορω να κανω την δουλεια μου με τα κανονικα . Πηγα δοκιμασα και πηρα και δεν αποχωριζομαι απο τοτε ενα digitech hardwire rv-7 , το οποιο χρησιμοποιω απο τοτε συνεχεια και αποκλειστικα με την ακουστικη (το μονο εφε που χρησιμοποιω ειναι βαθος ) . Σιγουρα δοκιμασε πρωτα με οτι εχεις γιατι οι καιροι ειναι δυσκολοι . Παντως το chorus και ειδικα αν εισαι σε live με ακουστικη μου μοιαζει υπερβολη ( μη πω και το delay ) .Ας μην μας ποιανει gas και να ξερουμε οτι πραγματικα χρειαζομαστε αυτο που παμε να αγορασουμε ( αυτο το λεω πρωτα για μενα !!)  γιατι τωρα πια οι τσεπες πονανε πιο πολυ !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ Σταύρο χρησιμοποιώ ένα A/B Box για να ελέγχω το input του πολυεφφέ μου (ακουστική/ηλεκτρική), και έχω το left output απο το nova system στον ενισχυτή και το right output στην κονσόλα, οπότε και το πολυεφφέ γίνεται a/b box.

 

Τα patch για την ηλεκτρική φεύγουν μόνο αριστερά, ενώ τα patch της ακουστικής μόνο δεξιά. Αν παίζεις stereo βέβαι δε γίνεται..

 

Από εφφέ, αυτά του TC είναι τέλεια για την ακουστική, χρησιμοποιώ comp, chorus, phaser, delay & reverb σε ελάχιστες δόσεις και ποτέ όλα μαζί..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου