Προς το περιεχόμενο

MM Stingray vs MM Bongo (need help!)


ReCoC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ντουπ. Ντουπ-ντουπ. Ντουπ. Ντουπ-ντουπ. Ντουπ. Ντουπ-ντούπ. Ντουπ. Παύση για το filling του ντραμίστα. Ντουπ. Ντουπ-ντουπ. Ντουπ .................

 

Τετράχορδο έως το πέμπτο τάστο, κατά προτίμησιν παιγμένο με πένα.

 

:lol:

Empty Rooms

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 66
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ακριβως,α παρεμπειπτοντως αυτο που περιεγραψες λεγεται ΡΟΚ :!: :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει έμαθα τις απόψεις σας για την 5 χορδή, το ποια τάστα πρέπει να χρησιμοποιώ και το πως πρέπει να παίζω για να θεωρούμαι μπασίστας.

 

Αλλά θα γίνω ίσως ο σπαστικός που θα γυρίσω πάλι στο θέμα και θέλω να μου πείτε όπως ο fleamail και ο chickittypok (thanx guys :wink: ) τι ΔΕΝ σας άρεσε στο bongo ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ!!!

Free thinkers are dangerous...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε, κολλημα κι αυτο με το slap...Τι σας χαλαει ρε παιδια και να μας κανετε και κλυσμα?? :cry: Αν καποιος την εχει καλα την τεχνικη τοτε απογειωνεται η μπαντα..Τωρα,οσον αφορα τα 5-χορδα και τα 6-χορδα...

Ο μπασσιστας ΜΠΟΡΕΙ να groove-αρει με οσεςδηποτε χορδες,αρκει να εχει απλα την αισθηση του μετρου και να ακουει τον drummer..Καποιοι τελειοποιουν την τεχνικη τους στο 4αρι (αν και ποτε δε μπορεις να το πεις με ευκολια αυτο,)και πανε σε παραπανω χορδη-ες..Αν καποιος παιζει μουσικη που τις χρειαζεται (Myung,Patitucci),ας ειναι..Το θεμα ειναι πως αυτοι εχουν φαει μια ζωη πανω απο το οργανο και απλα γινονται solist.Δε σημαινει αυτο οτι δε μπορουν να groovaroun,μην τρελλαθουμε.Ειναι καθαρα θεμα πρακτικης ασκησης και μουσικου υφους.Εχω δει τον Κιουρτσογλου με 5χορδο να βαραει 2 νοτες την ωρα και να απογειωνει τους human touch..

Το μπασσο ΔΕΝ παιζεται μονο στα 5 ταστα και τις 2 χορδες,αυτο ειναι αστειο

τουλαχιστον..Ισως μονο σε μερικα ειδη μουσικης (soul,pop,rock).

Απο κει και επειτα...

doublebass8iq.gif

Τα υπολοιπα ειναι ιστορια.Ελα μωρη Ελλαδαραααααααααααα

feel da FUNK blast

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@ fleamail

 

Αν δεν θεωρείς τους Patitucci, Burbridge και Wooten μπασσίστες, τότε υποτιμάς όσο δεν πάει το όργανο αυτό- κατά τη γνώμη μου. Αν περιορίζεις τη χρήση του στη μουσική, αγνοώντας το τεράστιο εύρος εκφραστικότητας που μπορεί να προσφέρει το έγχορδο αυτό, είναι δικαίωμα σου- αλλά προφανώς διαφωνώ όσο δεν πάει.

 

Ευτυχώς ο κόσμος του μπάσσου, καθώς και οι συνεργάτες μου, έχουν αντίθετη γνώμη. Ούτε, στην τελική, θα απολογηθεί κανείς επειδή είναι μπασίστας που σολάρει στο 23 τάστο.. είναι το όργανο του, και θα το πάει όσο πιο μακριά μπορεί. Έχει τεχνική, και δεν γουστάρει την κιθάρα- τι θα κάνουμε, θα τον καταδικάσουμε;!; Ή μήπως, έστω και στο upper register του 6χορδου, ο ήχος είναι ίδιος με τις κιθάρας;!;

 

Αναφορικά με τη στοιχειοθέτηση της ανωτερότητας κάθε προσέγγισης- για μένα απλά ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ!

 

Δεν υποστηρίζω πως το 4χορδο είναι υποδεέστερο. Είμαι της λογικής να επιλέγει ο καθένας ό,τι τον βολεύει.

 

Για αυτό θεώρησα ακραίες τις δημοσιεύσεις σας. Δεν κατηγορώ κανέναν που παίζει με 4χορδο- αυτή είναι η διαφορά μας.

 

Χάριν επιχειρήματος, ανέφερα απλά πως όταν κάποιος καταφέρεται εναντίον 5-6χορδων, θα μπορούσε κάλλιστα να ελεγθεί κατά τον ίδιο τρόπο.

 

Αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν εξ'ίσου λάθος. ¶ρα, δεν θα ολίσθαινα ποτέ στο ατόπημα του να υποστηρίξω πως ένα 5-6χορδο πλεονεκτεί ντε και καλά- για αυτό λοιπόν δε μπορώ να δεχθώ το αντίθετο.

 

Groove έχουν και μπάντες όπως οι jamiroquai, των οποίων οι μπασογραμμές ενίοτε είναι πολύπλοκες, και χρησιμοποιούν μεγάλο εύρος της ταστιέρας (ιδίως ο Zender).

 

Α, ως προς το slap που αναφέρθηκε, προφανώς και το 4χορδο αποτελεί απολύτως επαρκή, και ενδεχομένως πιο βολική, λύση. Τα 5-6χορδα για άλλο λόγο χρησιμοποιούνται.

 

Επίσης, ποτέ δεν θα κατηγορήσω κάποιον που παίζει απλά, πλην όμως σωστά ή groovy. Απλά εγώ το βαριέμαι από ένα σημείο και μετά... μου αρέσει η ποικιλία, και με απωθούν οι δογματισμοί σχετικά με τις δυνατότητες κάθε οργάνου- ας το πάει έκαστος ημών όσο μακριά θέλει.

 

Και ναι, είναι μαγκιά να παίζεις 4 ώρες με το σωστό groove. Αλλά πιο μαγκιά είναι να κάνεις αυτό, συν μερικά κολπάκια ακόμη- από "σωστούς" πλην "τυπικούς", έχουμε χορτάσει. Ή μήπως θα πήγαινε κανείς να δει τον Κιουρτσόγλου αν η τεχνική του ήταν επιπέδου Sting (ως μπασσίστας, όχι ως συνθέτης προφανώς)...

 

Για να καταλήξω: η άποψη πως όταν ξεπεράσεις κάποια όρια (που θέτει ποιος αλήθεια) παύεις να είσαι μπασσίστας, για μένα είναι εξόχως περιοριστική, και σίγουρα δεν μπορεί να αποτελέσει θέσφατο.

 

Ως προς το σχόλιο της φιλτροχοάνης, θα το πω όσο πιο σταράτα μπορώ. Για να δεχτώ έτσι αδήριτα τέτοιες απόψεις, υποθέτω πως αυτός που τις υποστηρίζει τόσο σθεναρά, είναι σε θέση να αποδείξει με το παίξιμο και την τεχνική του ότι βαδίζει στον ορθόδοξο κατά τον ίδιο δρόμο.

 

Το να ψέγει όμως μπασσίστες σαφώς ανώτερης τεχνικής και μουσικότητας (φυσικά δεν εννοώ εμένα) επειδή επιλέγουν 5 ή 6 χορδές, χμμ... μου ακούγεται κάπως (..................).

 

Ως προς τα Musicman, σίγουρα Stingray, και θα έλεγα με 3-band active EQ. Πιθανόν, το επόμενο μου μπάσσο (4άρι ή 5άρι...). Βέβαια, γούστα είναι αυτά.

bass @ vertigo

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O κιουρτσόγλου (και όλοι οι "μπασίστες" αυτού του στίλ) δεν φτάνει ούτε την άκρη από το αριστερό @ του sting για τον εξής απλό λόγο:

 

ΔΕΝ έχουν τίποτα μα τίποτα μα Τ Ι Π Ο Τ Α αυθεντικό πάνω τους! Είναι "εκτελεστικά όργανα" χωρίς στύλ και ύφος με μόνο τους σκοπό να κάνουν τον ακροατή να πεί πω ρε φίλε κοίτα τι παίζει τώρα, κοίτα πόσο γρήγορα παίζει κτλ...

 

 

Δεν τους υποτιμώ, και τους σέβομαι και αναγνωρίζω την αξία τους και το ταλέντο τους αλλά για μένα δεν είναι μουσική αυτό το πράγμα (όπως πχ πιστεύω πως ο ροναλντίνιο δεν παίζει ποδόσφαιρο)...

 

Προσωπική άποψη πάντα! :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαρταται απο το πως εχει φιλοσοφησει ο καθενας το οργανο αυτο...

Αποψεις ειναι αυτες,ομως.Αν και ο Κ/γλου συγκεκριμενα επειδη τον εχω γνωρισει,δεν ποζεριζει καθολου,εχει φοβερο feeling και ειναι ΠΟΛΥ

ταπεινος(οπως ολοι οι μεγαλοι μουσικοι,φυσικα..)2a79svs.gif

feel da FUNK blast

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...ο Κ/γλου συγκεκριμενα επειδη τον εχω γνωρισει' date='δεν ποζεριζει καθολου,εχει φοβερο feeling και ειναι ΠΟΛΥ

ταπεινος(οπως ολοι οι μεγαλοι μουσικοι,φυσικα..)[/quote']

 

+1

 

Είχα και εγώ την τύχη να μιλήσω λίγο μαζί του.

Free thinkers are dangerous...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαχαχα, ήταν καιρός να πλακωθούν και λίγο οι μπασίστες μεταξύ τους, δεν έχουν οι κιθαρίστες την αποκλειστικότητα στη φαγωμάρα! :P 8)

 

Λοιπόν, τη γνώμη μου σαν μουσικός αλλά και ακροατής, αλλά όχι μπασσίστας, σε ότι αφορά στο μπάσσο που μου αρέσει να ακούω, την έχω πει και αλλού και στο φίλο fleamail και ιδιαιτέρως: δεν θεωρώ το μπάσσο ρυθμικό όργανο και με ευχαριστεί να να το ακούω να έχει αρμονικό αλλά και μελωδικό ρόλο στο κομμάτι. Για τα ρυθμικά κομμάτια οι κιθάρες και τα πλήκτρα είναι πολύ περισσότερο ευχάριστα, στ'αυτιά μου τουλάχιστον. Αν τα τύμπανα είναι η καρδιά της μπάντας, το μπάσσο θα ήθελα να είναι το αναπνευστικό σύστημα, αν μπορώ να το πω έτσι.

 

Το αν καταλήγει αυτή η πρόθεση στην ποζεριά, την ανόητη επίδειξη δεξιοτεχνίας ή την ηλίθια επίδειξη του τύπου 'κοιτάξτε με που παίζω με το σούπερ ντούπερ χειροποίητο 12χορδο μπάσσο μου', είναι θέμα μουσικής ωριμότητας του μπασσίστα. Και αυτό ανεξαρτήτως μουσικού ιδιώματος.

 

Επομένως και επειδή συμφωνώ με τις επιμέρους επισημάνσεις που έθεσαν οι δύο 'πλευρές' θα έλεγα ότι προσεγγίζεται το ίδιο θέμα από δύο διαφορετικές πλευρές και με τις εμπειρίες του ο καθένας. Peace. Καλή μουσική να φτιάχνουμε και να ακούμε, και κανείς δεν ενδιαφέρεται με τι παίζουμε. Trust me.

 

PS : Το Bongo παραμένει το πιο άσχημο μπάσσο που έφτιαξε η EBMM! :P :lol: :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν τα τύμπανα είναι η καρδιά της μπάντας' date=' το μπάσσο θα ήθελα να είναι το αναπνευστικό σύστημα, αν μπορώ να το πω έτσι.[/quote']Το

μπασσο γεφυρωνει τη μελωδια με τον ρυθμο...

doublebass8iq.gifsax8xp.gif

feel da FUNK blast

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου