Προς το περιεχόμενο

Laney lc-15 προβλημα με Line-out


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα στην κοινότητα! 

 

Έχω τον συγκεκριμένο ενισχυτή εδώ και  αρκετό καιρό, το παλιο μοντελο.

http://www.google.gr/imgres?q=laney+lc15&num=10&hl=el&sa=X&biw=1024&bih=566&tbm=isch&tbnid=IpRxQMGl-1loKM:&imgrefurl=http://guitar-dreamer.blogspot.com/2012/09/laney-lc15-marshall-mod.html&docid=eom91ij2TM2iZM&imgurl=http://1.bp.blogspot.com/-OPaHOFj7AlU/UGg2_LBsBXI/AAAAAAAABLM/k0AK1CTwwOE/s1600/laney-lc15r-valve-amplifier-with-reverb-large.jpg&w=600&h=600&ei=NKNuUMD9E4fU0QWvsYGYBQ&zoom=1&iact=rc&dur=265&sig=102405015446728080228&page=1&tbnh=117&tbnw=110&start=0&ndsp=17&ved=1t:429,r:1,s:0,i:68&tx=70&ty=37

Πρόσφατα τον μετέτρεψα σε κεφαλή για να μπορώ  τον μετακινώ και στο studio. Θέλω να τον χρησιμοποιώ και για ηχογραφήσεις στο σπίτι. Ο συγκεκριμένος έχει πίσω μια έξοδο που λέγεται Line-out., σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι ο ενισχυτής ήρθε στα χέρια μου μέσω γνωστού και δεν έπαιζε καθόλου. Τον πήγα σε μάστορα και μου τον έφτιαξε. Από ότι μου είχε πει, είχε πιάσει υγρασία στο εσωτερικό. Απ’ ότι φαίνεται την έξοδο Line-out δεν την τσέκαρε και δεν βγάζει καθόλου σήμα, η μάλλον βγάζει αλλά είναι πολύ χαμηλό. Αν δεν κάνω λάθος (διορθώστε με αν κάνω) απ’ αυτή την έξοδο θα μπορώ να  συνδέσω την κάρτα ήχου μου έτσι ώστε να παίρνω ήχο απ’ τον ενισχυτή ? Και τι μπορεί να φταίει που το σήμα είναι χαμηλό?

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ερώτηση για το τι μπορεί να φταίει είναι καθαρά πληροφοριακή και ότι θα τον ξαναπάω στον μάστορα να του ρίξει μια ματιά είναι το μόνο σίγουρο. Ως αναφορά όμως την έξοδο του Line-out θα μπορώ να την συνδέσω στην κάρτα ήχου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσον αφορά την έξοδο....εφ'όσον δίνει σήμα,φυσικά...

 

τώρα αφού είναι χαμηλό...θα πρέπει να το ενισχύσεις

 

αλλά επειδή δεν δουλεύει φυσιολογικά τώρα ίσως να μην πρέπει να το πειράξεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε έχω ακριβώς τον ίδιο (κατασκευασμένο αγγλία με το invader μεγάφωνο) και τον έχω μετατρέψει επίσης σε κεφαλή. Το line out είχα επιχειρήσει να το χρησιμοποιήσω αρκετά παλιά (πλέον γράφω με την κιθάρα καρφί στην κάρτα ήχου και vst προσομοιώσεις ενισχυτών) και θυμάμαι ότι η στάθμη του ήταν αρκετά χαμηλή (το σχεδόν καθόλου που λες όμως με παραξενεύει), δλδ. έπρεπε να παίζει αρκετά δυνατά ο ενισχυτής για να έχει επαρκή στάθμη στην ηχογράφηση. Θα το ξανατσεκάρω στο σπίτι το βράδυ ή αύριο και θα σου πω.

Επίσης, έχε υπόψη (σε περίπτωση που δεν έχεις ασχοληθεί) ότι για να γραφτεί αξιοπρεπής ήχος από το line out θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις και κάποια προσομοίωση καμπίνας, είτε hardware είτε vst, ειδικά αν ο ήχος είναι γκαζωμένος.

Ιντονέησον ημάς

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω ένα di-box της behringer και πιστεύω ότι έτσι θα κάνω δουλειά με τον ενισχυτή για ηχογραφήσεις . Απλά αν τσέκαρε και εσύ τον δικό σου , μιας και έχουμε τους ίδιους για να μου φύγει η απορία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, με μια πολύ σύντομη δοκιμή, το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό, τουλάχιστον για μικρές εντάσεις. Το τεστ που σου επισυνάπτω έγινε με το vol στο 2, το gain στο 2, τα υπόλοιπα flat (χωρίς το bright switch) και παίζοντας με δάχτυλα (μεσημεριανός ύπνος του πιτσιρικά γαρ...). Ανεβάζοντας τη στάθμη του ηχογραφημένου, ανεωβαίνει και ο θόρυβος φυσικά.

 

Αποτέλεσμα: πολύ χαμηλό σήμα και πολύ υψηλός θόρυβος. Ίσως σε μεγαλύτερες εντάσεις να λέει περισσότερο (αν θυμάμαι καλά, παλιότερα τον έβαζα να παίξει αρκετά δυνατά για να βγει κάτι αξιοπρεπές από το line out, με τη λογική ότι η στάθμη του θορύβου παρέμενε ίδια αλλά αυξανόταν η ένταση του σήματος του ενισχυτή).

laney_line_out_test.wav

Ιντονέησον ημάς

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα ένα δεύτερο test με διαφορετικό τρόπο. Εξηγούμαι: πέραν της μετατροπής της κεφαλής, έχω προσθέσει fx loop στον ενισχυτή (με την πολύτιμη βοήθεια ενός συμφορουμίτη που κατέχει από δαύτα).

Στο δείγμα που σου επισυνάπτω, έχω βγάλει γραμμή από το send του fx loop στην κάρτα ήχου. Το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχει ο θόρυβος αλλά μπορώ και ανεβάζω το vol και το gain όσο θέλω χωρίς να ακούγεται σχεδόν τίποτα από το μεγάφωνο (στο return του fx loop δεν έχω βάλει τίποτα). Στο δείγμα έχω τσιτώσει το gain στο τέρμα, το vol είναι κάπου στο 3 και έχω πειράξει λίγο το eq. Στο DAW μου, μόνο έχω βάλει ένα noise gate για να κόβει το θόρυβο και μια προσομοίωση καμπίνας (lecab) για να μην ξυρίζει ο ήχος. Φαντάζομαι ότι παρόμοιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν έβγαινε από το line out με μόνη διαφορά ότι θα μου ήταν λίγο δύσκολο να παίζω με τέτοια ένταση στο σπίτι... Εδώ η υψηλή ένταση μου έδωσε τη δυνατότητα να κόψω τον ενοχλητικό θόρυβο (ή μεγάλο μέρος του) με το noise gate χωρίς να χαλάσω το σήμα της κιθάρας.

Αν σε διαφώτισα, έχει καλώς, Τώρα αν το line out σου είναι σε χειρότερη κατάσταση από το δικό μου, μαζί με την επισκευή του σκέψου να πεις στο μάστορα να σου βάλει fx loop. Είναι σχετικά εύκολη μόντα και θα σου δώσει μεγάλα πλεονεκτήματα.

laney_fx_loop_send_test.wav

Ιντονέησον ημάς

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου