Προς το περιεχόμενο

FUZZ WARS! Dunlop JH F1 VS KR Instruments Gypsy fuzz


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα, καλα χριστουγεννα και χρονια πολλα σε ολους!

 

 

Βρηκα λιγο χρονο σημερα και ειπα να κανω ενα συγκριτικο τεστ αναμεσα στα δυο fuzz pedals που βρισκονται στην κατοχη μου αυτη την περιοδο. To silicon fuzz της Dunlop και το Silicon Gypsy Fuzz της KR Musical Products. Περι των παρακατω ο λογος:

 

 

DunlopJH-F1Big.jpg

 

 

VS

 

 

JFuzz.jpg

 

 

Λιγα λογια για το setup: Η κιθαρα ειναι μια Vigier Excalibur με 2 Dimarzio Paf Pro (νομιζω  ;D ). Ο ενισχυτης ειναι ενας p2p jtm 45 clone με τζαμπερωμενα τα καναλια, η καμπινα μια THD 2x12 open back και εμεις στο συγκεκριμενο τεστ θα ακουσουμε ενα Celestion G12h Anniversary (το V30 δεν γραφει και τοσο καλα με τα fuzz  ::) ).

 

Αδυνατωντας δυστυχως να ανοιξω τον ενισχυτη σε βαθμο που γκαζωνει μονος του, χρησιμοποιησα την γνωστη τεχνικη του stacking, με ενα Ziggy od (marsall-like γκαζι) τοποθετημενο μετα τα fuzz (υπαρχει και κλιπ χωρις το OD).

 

Το μικροφωνο ειναι ενα Rode NT-1a σχεδον on axis και η καρτα ηχου μια Mackie Onyx. Δεν εγινε καμια επεξεργασια εκτος απο ενα μικρο roll off στα μπασα ωστε να πλησιασω τον original ηχο γιατι το οφωνο ειναι λιγο boomy. Το λιγο Delay ερχεται απο το g-system που βρισκεται μετα τα πεταλια.

 

 

Η σειρα ειναι παντα η ιδια, ακουμε πρωτα το Dunlop και μετα το KR. Στο μεγαλυτερο μερος δε, ακουμε τον bridge μαγνητη. Ξεκιναμε λοιπον:

 

Πρωτα ο καθαρος ηχος του ενισχυτη, στην συνεχεια το OD μονο του και μετα τα fuzz παιζοντας πιο πολυ single notes με το volume all the way up.

 

Ακολουθει rythm παιξιμο ξεκινωντας περιπου στο 60% του volume και σταδιακα φτανω στο 100%.

 

Στη συνεχεια ενα solo part σε higher notes με full volume και τελος τα φαζακια μονα τους (χωρις το od) ξεκινωντας απο το 45-50% και φτανoντας σταδιακα στο μεγιστο. Επαναλαμβανω η σειρα ειναι παντα η ιδια, πρωτα το Dunlop και ακολουθει το KR.

 

Καποια δικα μου σχολια... Το KR ειναι λιγο πιο aggressive και με λιγοτερα μεσαια σε σχεση με το Dunlop που ειναι λιγο πιο μπαασο-μεσαιο. Αυτο, στα ταπεινα αυτια μου το κανει λιγο πιο "καθαρο" και διαυγες. Επισης καθαριζει μακραν πιο γραμμικα ( και καλυτερα kateme) σε σχεση με το Dunlop,  το οποιο ομως (dunlop) ακουγoντας τα κλιπ ισως "γραφει" λιγο καλυτερα (λογω μεσαιων)...

 

Εσεις τι πιστευετε και ποιο προτιματε?

 

 

Χρονια και παλι σε ολους!

Clean_:_Single_notes.mp3

Rythm.mp3

Solo.mp3

Just_Fuzz.mp3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μέχρι στιγμής προτιμώ το Dunlop αλλά θα ήθελα να ακούσω και κάτι με μονούς. Για μένα (προσωπική γνώμη και μη βαράτε) τα φάζια δεν συνδυάζονται καλά με διπλούς.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το KR προτιμώ για ένα απλό λόγο, πιστεύω ότι σε μια μίξη

θα ακούγεται πολύ καλύτερα από το Dunlop. Είναι πολύ πιο

φαζαριστό λόγω έλλειψης μεσαίων και θα ακούγεται όπως

πρέπει να ακούγεται ένα fuzz.

www.facebook.com/pulsedot

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μέχρι στιγμής προτιμώ το Dunlop αλλά θα ήθελα να ακούσω και κάτι με μονούς. Για μένα (προσωπική γνώμη και μη βαράτε) τα φάζια δεν συνδυάζονται καλά με διπλούς.

 

+1 και για το Dunlop και για τους  μονούς

Flying High Again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεσμευομαι να ακολουθησει και κατι με μονους λοιπον! Προσωπικα βεβαια, το 90% του χρονου που παιζω με τα φαζια ειναι με διπλους. Ισως αν μιλαγαμε για τους super hot μαγνητες να  προεκυπτε θεμα "ασυμβατοτητας", για οτιδηποτε αλλο ομως πιστευω πως μπορουν να προκυψουν ωραιοι και χρησιμοι ηχοι!

 

Να προσθεσω επισης ως προς το clean up των πεταλιων, οτι το Dunlop ειναι πολυ πιο "ευαισθητο" στις μεταβολες του volume, η ελαχιστη κινηση στο pot μπορει να αλλαξει το αποτελεσμα ριζικα (γνωστο χαρακτηριστικο του συγκεκριμενου πεταλιου) ενω με τον τροπο που το χρησιμοποιω εγω τουλαχιστον, παρατηρω οτι χανει γρηγορα μπασα.

 

Το KR απο την αλλη εκμεταλλευεται καλυτερα το ευρος του pot διατηρωντας τις μπασες συχνοτητες του και σε lower volume settings.

 

Για να μην παρεξηγηθω, δεν προσπαθω να αποδειξω-καταληξω πιο ειναι καλυτερο πεταλι (ουτε εγω εχω καταληξει αλλωστε-και δεν βρισκω το λογο για να το κανω  ;D) απλα κανω ενα demonstration και ανταλλασουμε γνωμες και αποψεις!

 

Σχετικα με τα μεσαια του KR συμφωνω πως η ελλειψη τους, το κανει λιγο πιο φαζαριστο φτανοντας καλυτερα σε πιο "destroyed" ηχους - ο κατασκευαστης του παντως το παρουσιαζει σαν ενα smooth/overdrive-like fuzz  :o

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλη χρονια σε ολους!

 

Here I am as promised, επεστρεψα με μονους  8)

 

Το concept παραμενει το ιδιο, εκτος απο την κιθαρα φυσικα, η οποια ειναι μια Squier JV Strat  ;), με maple μανικι και σχετικα low output μαγνητες και το οφωνο το οποιο αυτη τη φορα κοιταει λιιιγο πιο πολυ προς την βαση του κωνου του μεγαφωνου.

 

Στο πρωτο "σετ" τα fuzz ακολοθει ενα Ziggy od, ξεκιναω με full volume κυριως στις bridge/neck θεσεις, ενω στο rythm παιζω λιγο με το volume και τους μαγνητες.

 

Στο just fuzz τεστ (*) ξεκιναω με bridge και 40-50% στο volume, και στην συνεχεια δοκιμαζω διαφορους συνδιασμους.

 

 

* Δεν ξερω κατα ποσο το φαινομενο ειναι ψυχοακουστικο, ομως τα (συγκεκριμενα τουλαχιστον) fuzz ακουγονται πολυ διαφορετικα ηχογραφημενα σε σχεση με το live thing. Ολα αυτα τα πριμα και το presence που νιωθω να με ξυριζουν καθε φορα που τα παιζω σκετα, μεταφραζονται απλα σε λιγη παραπανω "ζωντανια¨ που ειμαι σιγουρος οτι σε μια μιξη θα καθονταν πολυ πολυ ωραια! Τι να πω...μαγικο  ;D ;D ;D

 

strat_Dunlop+ziggy.mp3

strat_KR+ziggy.mp3

strat_just_Dunlop.mp3

strat_just_KR.mp3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα επιμένω με το dunlop αλλά αυτή την φορά το  Gypsy μου άρεσε πιο πολύ,απλά το γούστο μου στην χροιά είναι dunlop

Flying High Again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου