Προς το περιεχόμενο

Βελτίωση ήχου ηλεκτρικής κιθαρας Help me


CommanderW

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πέρα από το extreme metal που δεν το έχω ακούσει, τα άλλα 2 πεταλάκια είναι για 'μένα απαράδεκτα! Ειδικά να τα βάλει και να παίξει σε modelling ενισχυτή δεν θα το πρότεινα με την καμία! Να ήταν κάνας φθηνός λαμπάτος να πω οκ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 25
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Να πω και γω φιλε τη βλακεια μου (αν κ νομιζω πιανω τι θες).

Καταλαβαινω οτι δε θες να χαλασεις πολλα λεφτα. Ολες οι αλλες προτασεις καλες, αλλα ακριβες και ριζικες. Εγω θα ελεγα να ασχολεισαι με ο,τι αντιλαμβανεσαι, να μην αγοραζεις πραγματα στα τυφλα.

 

Εφ'οσον λες οτι σκεφτεσαι αλλαγη μαγνητη, γιατι οχι; Δεν ξερω για τη συγκεκριμενη Ibanez, αλλα απο τη μικρη εμπειρια μου οι μαγνητες μπορουν να αλλαξουν πολυ τον ηχο σου, και την αισθηση που παιρνεις, και στο καθαρο και στο βρωμικο. Στην τελικη δεν ειναι τοσο δυσκολο να ξαναπουλησεις ενα μαγνητη, ειδικα αν ειναι σχετικα περιζητητο μοντελο (πχ duncan jb, dimarzio superdistortion ή tone zone, κά) και τον αγορασεις μεταχειρισμενο πχ κανα 50αρι, ανετα τον ξαναπουλας στην ιδια τιμη. Οποτε δε θα σου κοστισει ιδιαιτερα, ΑΝ ομως ΞΕΡΕΙΣ να αλλαζεις το μαγνητη απο μονος σου! (αλλιως για καθε μπες/βγες/πειραματισμο θα πληρωνεις εργασια στο μαστορα)

 

Τωρα για το τρεμολο, για τη δικη μου κιθαρα βοηθησε που εμαθα να δενω ΣΩΣΤΑ τις χορδες στα κλειδια...Αλλα δεν εχω locking τρεμολο (νομιζω ομως πως ουτε το δικο σου ειναι, ε;). Αν δεν ειναι, μαθε ΣΤΑΝΤΑΡ πρωτα να δενεις σωστα τις χορδες. Αν δε βοηθησει, να βαλεις ενα ξυλαρακι, οπως σου λενε τα παιδια (και το μολυβι ισως βοηθησει, εμενα με βοηθησε παντως στον καβαλαρη, γλυστραν οι χορδες πιο αβίαστα). Ιδου ενα σχετικο βιντεο για το μπλοκαρισμα του τρεμολο (με λιγο googlαρισμα και ψαξιμο σε φορουμ σιγουρα θα βρεις πολλες πληροφοριες κ οδηγιες)

 

Ibanez Grg 170 Dx tremolo fix

 

Επισης το καλο σεταρισμα ειναι πολυ σημαντικο, αν κατι δε σου φαινεται σωστο στην κιθαρα ισως αξιζει να δωσεις καποια λιγα σχετικα λεφτα (ξερω μαστορες καλους κ φτηνους), θα παιζει και θα ακουγεται καλυτερα μετα αν ειναι ασετάριστη τωρα η κιθαρα σου.

 

 

Αν σεταρισμα & μαγνητης δεν αναβαθμισουν την κιθαρα στα αυτια σου, μαλλον θες ηδη  καλυτερη κιθαρα...Οποτε πουλας το μαγννητη κ ξεκινας μια αλλη ιστορια που μπορει να ειναι η ανταλλαγη με αλλη κιθαρα+λεφτα )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάλι νομίζω -και χωρίς να θέλω να ειρωνευτώ τον ΟΡ- πως ένας άνθρωπος με εμπειρία 1 χρόνου -δε πα να πρόλαβε να αισθάνεται Χέντριξ ;D- δεν γνωρίζει ούτε τη κιθάρα του ,ούτε τον ενισχυτή του .

Φίλε μου, περαματήσου με τους επιλογείς της κιθάρας και του ενισχυτή ,δοκίμασε να αλλάζεις εντάσεις (volume) και τονικότητες(μπάσσα-πρίμα) .Είναι εκπληκτικό το πόσο αλλάζει συμπεριφορά ο ήχος με λίγο παραπάνω ένταση ,ή λίγο παραπάνω μπάσσα πριμα κλπ.

Παίξε με την ένταση και τις ρυθμίσεις του ενισχυτή σου σε συνδιασμό με τα από πάνω .

Έχω την αίσθηση πως κακώς βιάζεσαι να μπεις σε έξοδα και πιστεύω πως αντί να κάτσεις να στίψεις το μυαλό σου για να πετύχεις καλύτερο ήχο ,προτιμάς τον εύκολο δρόμο της σπατάλης  ;D

 

Για το θέμα του ξεκουρδίσματος πήγαινε σε ένα τεχνικό τη κιθάρα να στη φιάξει ,δεν νομίζω πως έχεις την εμπειρία να βάλεις προς ώρας χέρι . Θα δώσεις κάποια λεφτά ,αλλά τουλάχιστον θα έχεις ένα όργανο που δεν θα χάνει .

Φιλικά  ;)

No one wants an alien

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ'αρχήν ευχαριστώ για την ανταπόκριση στο πρόβλημα μου.Εχω ψάξει πολύ τον ήχο της κιθάρας και του ενισχυτή μου αναλογικά με το χρονικο διαστημα που ασχολούμαι και οχι δεν προτειμώ τον δρόμο της σπατάλης.Πιστέψτε με η κιθάρα μου έχει προβλήματα τα οποία δεν λύνονται απλα αυξομειώνοντας το gain/mid κτλ.Διαβασα πολυ ενδιαφέρων απαντήσεις χωρις να έχω καταλήξει κάπου ακομα.Σκέφτομαι πολύ σοβαρα να αλλάξω κλειδιά όμως θα μου κρατίσουν τα grover το κούρδισμα??? και θα κάνω το κόλπο με το τρέμολο.Όσο για πετάλια πρεπει να παραδεχτώ οτι σκεφτόμουν να αγοράσω κάποιο όμως ειναι ακριβά όσα αξίζουν.Παρ'όλα αυτα αν έχετε κάποια καλή πρόταση για κάποιο πεταλι διαφωτίστε με..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το πεταλι ουτε εγω στο συνιστω.Γιατι ΕΚΕΙ εχει σημασια τι ενισχυτη εχεις.

Ο ηχος αλλαζει απιστευτα πολυ στα πεταλια αναλογα σε τι ενισχυτη το παιζεις το πεταλι.

Ψαξε τον ενισχυτη σου η μαζεψε λεφτα εστω για εναν φτηνο λαμπατο (οχι τραγικα φθηνο γιατι μετα  η ελλειψη βαθους και eq πιστευω θα σε ενοχλει)

Αλλιως παρε μια πολυ καλη ψηφιακη πεταλιερα οπως κανουν ολοι αφου βαρεθουν να χαλανε λεφτα στον αναλογικο ηχο και θελουν απλα πλεον να κανουν την δουλεια τους

 

(να τονισω οτι δεν ειμαι προσωπικα λατρης του ψηφιακου αλλα εχω ακουσει τρομερα αποτελεσματα απο αλλους)

 

Οτιδηποτε αλλο πιστευω ειναι απλα για να γινεται κουβεντα

Η κιθαρα θελει set up.-

Ειναι σχεδον παντα η τελευταια που φταιει για τον ηχο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά σου φίλε,όσο αφορά το θέμα του ήχου (σου συνοψίζω όλες τις απόψεις μαζί)ξεκινάς από την κιθάρα,ένα καλό σετάρισμα θα σου δώσει τον ήχο που πρέπει να σου δώσει το όργανο,και εμένα ακουγόταν κουβάς και με το σετάρισμα ο ήχος καθάρισε έγινε πιο διαυγές και έφυγε εκείνη η μουντίλα και μηλάμε για φτηνή jakson.

 

Μετά από θέμα του υπόλοιπου εξοπλισμού αν έχεις καταλίξει σε κάποιο συγκεκριμένο ήχο ή παίρνεις τον ανάλογο λαμπάτο ή κάποιον που να ταιριάζει σστην χροιά που θέλεις(μπορεί να είναι ακριβή λύση).

 

Μπορείς επίσης να πάρεις κάποιον φτηνό λαμπάτο να τον δουλεύεις στα καθαρά και να πάρεις σε πετάλι το overdrive που θα αντστοιχούσε στον ακριβό λαμπάτο που θα ήθελες.

 

Για παράδειγμα θέλεις χροιά marshall jcm800 ένα καλό πετάλι που θα σου βγάλει αυτή την χροια είναι το AMT Electronics M1 λίγο ακριβό  για πετάλι αλλά μαγικό.

Οπότε φτηνός λαμπάτος καθαρά με AMT Electronics M1 στο overdrive αν πάλι δεν σε παίρνει για φτηνό λαμπάτο μπορείς να το παίξεις στον ήδη υπάρχον και βλέπουμε.

 

Τέλος ο λαμπάτος έχει και την συντηρισή του(αλλαγή στις λάμπες κτλ).

 

Μετά φεύγουμε από τον αναλογικό ήχο και πάμε στην λύση της πεταλιέρας.

Και εκεί θα πάρεις καλύτερο ήχο με λαμπάτο αλλά θα βγάλεις επίσης καλό ήχο και με τρανζιστοράτο (όχι καλύτερο από την λάμπα).

 

Εκεί είσαι κομπλέ από εφέ φτάνει να βγάλεις άκρη με τον ήχο που σου αρέσει.

Υπάρχουν πεταλιέρες πλέον που κυριολεκτηκά σφάζουν αλλά θέλει να ξέρεις και να τις χειρίζεσαι.

 

Άλλες είναι πολύ απλές και άλλες θέλουν το ψάξιμό τους,είναι πολύ καλή οικονομική λύση (αν πάρεις μια σωστή)σε σύγκριση με τα αναλογικά πετάλια κτλ.

 

Η άποψη του adamo είναι πολύ σωστή

 

Αλλιως παρε μια πολυ καλη ψηφιακη πεταλιερα οπως κανουν ολοι αφου βαρεθουν να χαλανε λεφτα στον αναλογικο ηχο και θελουν απλα πλεον να κανουν την δουλεια τους

 

και αν κάποια στιγμή έχεις κατασταλάξει τί θέλεις την πουλάς και πας σε αναλογικά,εκτός και αν εισαι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα της γιατί όπως σου είπα υπάρχουν πεταλιέρες που σφάζουν και μπορούν να ανταγωνιστούν τα αναλογικά.

 

Η άποψη παραμένει ίδια καλη κιθάρα-μάπα ενισχυτής =κακός ήχος

                     καλή ή κακή κιθάρα-καλός ενισχυτής ή αντίστοιχος ήχος από πετάλι ή πεταλιέρες κτλ =καλός ήχος με διαφορές που συζητίσαμε πιο πάνω

 

Για το ξεκούρδισμα όπως σου είπαν τα παιδιά βάλε λίγο μολύβι στο nut,κάνε έναν έλεγχο το τρέμολο και πέρνα τις χορδές στα κλειδιά με αυτόν τον τρόπο

 

http://s1175.beta.photobucket.com/user/kbasilis/media/0113.jpg.html?sort=3&o=6

 

http://s1175.beta.photobucket.com/user/kbasilis/media/Picture13.jpg.html?sort=3&o=5

 

άμα θες κάνε και καμιά δυό στροφές ακόμα στο κλειδί κάτω από το "μπλοκάρισμα"στην φώτο για να σου κάθεται η χορδή καλά στο nut,για αρχή κάνε αυτά που είναι και τζάμπα και μας λες αν το πρόβλημα με το κούρδισμα συνεχίζεται.

 

Επλίζω να βοήθισα  ;)

 

 

 

Flying High Again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου