Προς το περιεχόμενο

TC Electronic Flashback X4 & expression pedal


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

Υπάρχει κάποιος κάτοχος του Flashback X4 που να χρησιμοποιεί κάποιο expression πετάλι για τον έλεγχο κάποιων παραμέτρων του; Αν ναι, θα ήθελα αν γίνεται να μου πει ποιο expression συγκεκριμένα, γιατί αγόρασα ένα Roland EV-5 (κατόπιν έγκρισης του TC Electronic Support, οι οποίοι μου απάντησαν σε σχετική μου ερώτηση ότι έχουν τσεκάρει το συγκεκριμένο μοντέλο και δουλεύει κανονικά σαν low impedance που είναι) και δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά που θέλω. Θέλω να ελέγχω μόνο το delay level σε συγκεκριμένα όρια ανά preset, αλλά αυτό πέρα από το level, αυξάνει ή μειώνει αντίστοιχα και το feedback και το delay time (κι έτσι απειρίζονται οι επαναλήψεις και οι διάρκειες και προσεγγίζουμε το χάος). Όποιος μπορεί ας μου πει, για να ξέρω αυτή τη φορά να πάρω κάποιο expression που θα κάνει σίγουρα τη δουλειά (ή για να καταλάβω τι άλλο μπορεί να συμβαίνει).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν νομιζω να φταιει το expression αλλα οι ρυθμισεις ΓΙΑ το συγκεκριμενο expression.

πως λειτουργει?το βαζεις απλα και  απλα δουλευει¨?δεν υπαρχει ρυθμιση που κανονιζεις τι θελεις να ρεγουλαρει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει μια απλή διαδικασία όπου ρυθμίζεις ποια/ες παράμετρο/ους θες να ελέγχεις με το expression, και στο τέλος αποθηκεύεις τα όρια ελέγχου αυτού κάνοντας save του preset. Ακολουθώ τα βήματα όπως ακριβώς περιγράφονται στο manual και το αποτέλεσμα είναι πάντα ίδιο... πειράζονται όλες οι παράμετροι αντί μόνο για τη μία που θέλω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντέλει πείραξα σε κάθε άκρο όλες τις παραμέτρους και έτσι έγινε δουλειά... μπορεί να χρειάζεται λίγο παραπάνω tweaking για να πετύχεις ακριβώς αυτό που θέλεις (δηλ. να μην έχεις απόκλιση στις άλλες παραμέτρους από τη min στη max θέση), αλλά μια χαρά βγαίνει άκρη. Από ό,τι είδα και στο φόρουμ της TC Electronic υπήρχε κι άλλος που είχε κάνει την ίδια ερώτηση καθώς είχε τα ίδια αποτελέσματα με το EV-5, οπότε για τους μελλοντικούς ενδιαφερόμενους, μην νομίζετε ότι κάτι δεν πάει καλά και δεν μπορούν να κρατηθούν οι παράμετροι όταν θέλετε να πειράξετε μόνο ένα από τα controls. Κάντε απλά τη διαδικασία για όλα τα controls και δεν θα έχετε πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 7 μήνες αργότερα...

Παλεύω και εγώ με ένα Flashback και το EV5, το έχω ρυθμίσει ώστε να αλλάζει μόνο το feedback, αλλά κάποιες φορές αν επιλέξω ένα patch και το κλείσω απευθείας, δώσω με tap το tempo, ανοίξω το patch και μετά μετακινήσω το expression μου αλλάζει το tempo.

 

Επίσης αν θέλω να αφαιρέσω τελείως από ένα Patch το expression δεν γίνεται όπως λέει το manual δλδ να πάω το expression στο μέγιστο και να κάνω store.

 

Μόλις το πήρα οπότε οι παλιοί ας βοηθήσουν!

 

Ωραίο ακούγεται (καλύτερο από το DD7 πού επίσης έχω) δεν μπουκώνει με δυνατά delays όταν παίζεις από πάνω, με το toneprint editor κάνεις παπάδες (και βλέπεις τι κάνει το expression ακριβώς), να είχε και spillover ανάμεσα στα patches θα ήταν τέλειο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου